fbpx

VÅRA KATTER

Här möter du våra underbara katter som väntar på sina nya hem, både vuxna och ungar. Du kan läsa mer om hur det fungerar att adoptera en katt från oss här.

Går du i ”katt-tankar”? Då har du en del att fundera över och det är viktigt att tänka igenom beslutet ordentligt.

Är du beredd på att ta ansvar för din katt många år framöver? Den lilla söta kattungen växer upp och blir stor och kan – om den är frisk – leva i mer än 15 år. Du har ett ansvar för kattens liv och välmående under hela dess liv.

Har du tid och ekonomiska möjligheter att ha katt? En katt ska ha tillsyn minst två gånger om dagen. Du behöver någon som kan se efter din katt om du reser bort eller blir sjuk. Utöver kattmat och kattsand tillkommer kostnad för försäkring, veterinärbesök med mera.

Har du möjlighet att ta katten till veterinären? En katt ska till veterinär vid behov och regelbundet för att vaccineras, undersökas allmäntillståndet och kontrollera ID-märkningen (att mikrochipet går att läsa av och/eller att tatueringsnumret är läsligt).

Är alla överens om i familjen att skaffa katt? En katt är en levande varelse och ska behandlas med respekt och som en familjemedlem. Du måste ha en lösning för katten om du eller någon i familjen drabbas av allergi eller om katten och andra djur i hushållet inte kommer överens.

När du har tänkt igenom och bestämt dig kan det finnas flera frågor; hur många katter du vill adoptera, om du ska välja hane eller hona, kattunge eller vuxen katt … Vi hoppas att du av oss kan få lite tips och råd på vägen så att du hittar just DIN katt!

Läs på så mycket du kan om katter, det lönar sig! Kika gärna på Svenska Katters sida under rubriken “Att bli med katt”.
http://www.katter.nu

Kattstatus – för ett bättre kattliv under rubriken ”Råd inför kattköp” – här finns mycket att läsa även för kattägare.
https://kattstatus.se/

Jordbruksverket har på sin hemsida samlat en del skötselråd för katter. Här finner du även dem lagar och förordningar som man som kattägare omfattas av.
http://www.jordbruksverket.se

Annat som berör…

Behöver du omplacera din katt? Läs mer här >>>>>

Har du hittat en katt? Läs här vad du kan göra för den >>>>>

Blog at WordPress.com.