Kattungar

Här möter du våra kattungar. En kattunge är kattungar hos oss upp till 1 års ålder och därefter flyttas dem över till sidan för vuxna katter.

I adoptionspriset ingår att katterna är kastrerad, grundvaccinerade (2 vacciner), id-märkt och id-registrerad, besiktigad av veterinär och försäkrad hos Agria. Nya ägaren har möjlighet att enkelt ta över försäkringen för att slippa eventuell karenstid. I adoptionsavgiften ingår även för alla våra katter avgiften á 70 kronor per katt för att vi genomför ägarbytet i id-registret hos Svenska Kennelklubben (djurid.se).

Vi adopterar under inga omständigheter ut några okastrerade kattungar förutsatt att det inte är medicinskt betvingat. För okastrerade kattungar som flyttar innan kastrering till sitt nya hem skriver vi först ett ”jourhemsavtal inför adoption”. Själva överlåtelsen (adoptionen) sker först efter att kattungen är kastrerad.

Adoptionspris (fr o m 1/7 2020)
-1 Kattunge upp till 1 år (12 månader) 2500,-
-2 Kattungar upp till 1 år (12 månader) 4500,-

Särskilda villkor för kattungar
Våra kattungar blir alltid kastrerade innan adoption. Du som vill adoptera en kattunge (eller flera) som ej hunnit kastrerats än kommer därför att börja som jourhem inför adoption och samtidigt erlägga en bokningsavgift á 1000kr per kattunge tills dess att kattungen blivit stor nog att kastreras, vilket i regel brukar ske omkring 4-6mån ålder. Först när kattungen är kastreras skrivs adoptionsavtal och resterande belopp betalas in. Detta gör vi för att minska antalet oönskade kattungar och hemlösa katter.

Vi adopterar inte heller ut kattungar till att bo som ensamkatter i sitt nya hem. Antingen adopteras de ut två (eller fler) tillsammans från oss, eller till ett hem där det redan finns en (passande) katt. Vår erfarenhet säger att en liten kattunge riskerar att inte må bra och blir lätt understimulerad om den är ensam. Givetvis går det även bra att adoptera en unge och en (passande) äldre katt tillsammans.

Bokade kattungar kan bli lediga igen.

Läs mer om adoption


Grace född 2020-10-15
Kön: Hona
Socialt: Social, Tam, Kattvan
Päls: Brunmönstrad-tigré
Kattkompis: Alice

Om Grace

BOKNINGSBAR


Julius född 2020-06-17
Kön: Hane
Socialt: Social, Tam, Kattvan
Päls: Rödmönstrad-tigré
Kattkompis: Rasmus

Om Julius

⛔️ EJ bokningsbar


Puck & Ruby födda 2020-10-14
Kön: Puck är en hane, Ruby är en hona
Socialt: Sociala, Tama, Kattvana
Päls: Puck i svart kostym och vit haklapp, Ruby svart och vit och har en svart fläck på lilla nosen

Om Puck och Ruby

BOKNINGSBARA


Rasmus född 2020-06-17
Kön: Hane
Socialt: Social, Tam, Kattvan
Päls: Crème med vitt
Kattkompis: Julius

Om Rasmus

⛔️ EJ bokningsbar för närvarande