Stöd oss

Här du läsa om olika sätt att hjälpa oss att hjälpa fler katter; du kan bli, jourhem, fadder, du kan samarbeta tillsammans med oss som eller hjälpa oss ekonomiskt osv. Det finns många sätt att hjälpa oss!

Ge gåvor

Som ideell förening är vår enda inkomst utöver utadoptering av katter och intäkter vid mässor/loppisar privata gåvor. Då vi har stora utgifter för vaccinationer, kastreringar, operationer osv. uppskattar vi varenda krona vi får!


För att ge en gåva;

Swish 1236931729
Plusgiro 58 84 73-9
Bankgiro 727-2982

Om du har möjlighet, lägg gärna upp en automatisk överföring på tex. månadsbasis.

En liten gåva eller stor – alla är de viktiga för oss!

Att vara jourhem

Då Akutgruppen inte har någon lokal är vi helt beroende av privatpersoner som öppnar sitt hem för en eller flera katter och blir s.k. jourhem. Som jourhem hos Akutgruppen ansvarar du för kattens dagliga skötsel men den kvarstår i Akutgruppens ägo tills dess att den blir adopterad och får ett permanent hem. Vi ansvarar också för eventuella vaccinationer, kastreringar mm. och transporter i samband med dessa.
För mer information och våra jourhemsvillkor.

Du väljer själv vilka slags katter du kan tänka dig att ta in i ditt hem; hanar, honor, vuxna, ungar, dräktiga honor, tama, blyga osv. – det är ju viktigt att vi placerar rätt katt i rätt hem för att alla ska trivas. Låt dig inte hindras av att du redan har katt, småbarn, hund etc.; vi har katter som är vana vid både hundar, barn och andra katter. Vissa kan dock inte umgås med andra katter och därför är det inte heller något hinder om du inte har katt. 

Även om många av våra katter är riktiga kelgrisar har en del haft begränsad eller ingen kontakt med människor. Att öppna sitt hem för en blyg katt är lite speciellt och vi vill att du ägnar några minuter varje dag till att socialisera katten. Det arbete man gör med den blyga katten får man tusenfalt igen av alla de små och stora framsteg katten gör – det är otroligt att få följa hans eller hennes utveckling! Du behöver inte ha någon erfarenhet av blyga katter, bara tålamod och ett stort hjärta. Alla jourhem får också en kontaktperson inom Akutgruppen som finns tillhands med råd och stöd. 
Läs mer om socialiseringsarbete. 

På bilden syns Anubis som var en liten blygis. Idag bor hon i ett eget för-alltid-hem och är en trygg och social katt som älskar sin matte och sina kattkompisar.
Du bestämmer hur länge du vill vara jourhem och om något inträffar som gör att du inte längre vill eller kan vara jourhem gör vi naturligtvis allt för att flytta katten så fort som möjligt, men det är viktigt att veta att det inte är säkert att det kan ske omedelbart. Allt beror på tillgången av jourhem.
Om du går i kattköpartankar men inte riktigt vet hur det är att vara kattägare så är detta ett gyllene tillfälle att prova på!
För att hjälpa fler katter till ett tryggare liv behöver vi fler jourhem så anmäl dig nu! Maila oss eller ring 0704 027612.

Försäkringsfadder

Som försäkringsfadder står du för försäkringspremien, dvs 50 kr per katt och månad, för en eller flera katter tills dess katten får ett eget hem (eller du väljer att avsluta ditt fadderskap). Maila fadder@akutgruppen.com vid intresse! Du kan bli fadder till en specifik katt eller ”generell” fadder. Som generell fadder betalar du en eller flera premier som går till den totala försäkringskostnaden.

Är du en nätshoppare? Stöd oss!

Shoppar du på nätet? Vet du om att du kan stödja oss medan du ändå handlar? Kostnadsfritt!

Vi är medlem både hos Sponsorhuset och OMDI AB och när du handlar hos dem får vi varmt efterlängtade bidrag utan att det kostar dig något alls! Sponsorhuset har f.n. 529 olika nätbutiker att shoppa lös hos – bli medlem (gratis), ange Akutgruppen under ”Sök efter din förening” och ta sedan för vana att alltid gå via Sponshusets hemsida när du ska handla så får både du och vi pengar vid varje köp – win-win!

OMDI AB inriktar sig på artiklar till djur – här finns foder, sand och annat smått och gott och sortimentet ökar hela tiden! När du handlat klart får du välja vilken organisation du vill att OMDI ska skänka minst 5% av ordervärdet till (P.S. Välj oss!).

Hos Hopp & 4tassar kan du köpa fina smycken till förmån för hemlösa katter. Där kan du välja att låta behållningen gå till oss!

Vårt varma tack till Sponsorhuset, OMDI.se, Hopp & 4tassar och dig som handlar genom dessa för era bidrag!

Fodertunnor/bössor med mera

* Om du har en butik eller liknande kanske vi får ställa upp en bössa för insamling av pengar?
* Kanske en fodertunna för insamling av kattmat?
* Kan du hjälpa oss med gratis eller rabatterad kattmat, sand mm.?
* Vi tar också gärna emot varor/produkter som kan säljas eller tjäna som vinster på mässor/utställningar.

Informera om oss

* Sätta upp informationslappar i din trappuppgång, på arbetsplatsen, på anslagstavlor osv.
Här kan du ladda ner ett infoblad att skriva ut och sätta på närmaste anslagstavla!

* Länka till oss på din hemsida, blogg, community mm.

* Framför allt! Hänvisa alla du känner som funderar på att köpa/adoptera katt eller som kan vara intresserade av att bli akuthem till oss. Att vara akuthem är perfekt för den som funderat på att skaffa katt men är osäker på om han/hon
skulle klara det.

Det bästa av allt: ADOPTERA!

När du adopterar så hjälper du inte bara en kisse, du hjälper två!


Jag heter Alva och är en kelen liten kattdam. Min färg är blåtigré och jag är 6 år gammal (ung).

Jag är en väldigt speciell liten kattdam som behöver komma till ett lugnt hem utan barn, dem är jag väldigt rädd för. Jag vill ha en snäll kattkompis, helst en trygg kille. Visst är jag söt som en liten sockerbit?
Läs mer om mina kompisar på sidan våra katter.