fbpx

ADOPTION

Alla våra katter är vid adoption:

  • Minst 14 veckor gamla
  • Kastrerade
  • Vaccinerade mot kattpest/kattsnuva
  • Id-märkta och registrerade hos SKK & SVERAK
  • Hälsoundersökta av veterinär

Försäkring
Alla våra katter är försäkrade som nya ägaren kan överta för att slippa eventuell karenstid. Vissa katter kan komma att omfattas av reservationer för vissa skador och sjukdomar.

Pris
Aktuella adoptionsavgifter hittar du här.

Vi adopterar under inga omständigheter ut några okastrerade katter eller kattungar förutsatt att det inte är medicinskt betvingat. För okastrerade katter och kattungar som medges flytt innan kastreringen är genomförd skriver vi ett ”jourhemsavtal inför adoption”. Själva överlåtelsen (adoptionen) sker först efter att antingen Akutgruppen ombesörjt eller efter överenskommelse med hemmet uppvisat intyg på att katten är kastrerad. Kastrering ska ske senast en (1) månad efter flytt eller för kattungar senast vid 10 månaders ålder. Om kastreringen fördröjs av nya hemmet efter uppmaning och/eller utan anledning så kan Akutgruppen komma att häva bokningen och hämta tillbaka katten.

Adoptionsprocessen

Att adoptera katt från Akutgruppen

Om du vill adoptera en särskild katt från oss skickar du enklast en intresseanmälan via kattens egna profilsida. Om du istället vill skicka en generell intresseanmälan kan du maila oss på adoptera@akutgruppen.com. Hit kan du också maila frågor om adoptionsprocessen. Berätta vad du söker hos en katt tex. gällande kön, ålder, färg och personlighet. Berätta också om dig och din situation – hur bor du? Har du familj? Har du kattvana? Har du redan katt eller andra djur och är de kattvana? Etc. Utifrån informationen du ger kan vi se om den katt du eventuellt är intresserad av skulle passa hos dig eller ge förslag på en eller flera katter som vi tror du kan vara intresserad av.

Du kommer att få våra adoptionsvillkor mailade till dig tillsammans med information om adoptionsprocessen. Eftersom du kommer att skriva under adoptionsvillkoren vid en eventuell adoption är det viktigt att du läser igenom dem noggrant innan så det inte uppstår några problem när du kanske redan har besökt katten och förälskat dig i.

Eftersom alla våra katter bor i privata jourhem, s.k. jourhem, kommer du att besöka katten hemma hos jourhem. Först efter att du har godkänt adoptionsvillkoren förmedlar vi kontaktuppgifter till kattens/katternas jourhem så att ni kan boka in en tid för det första av två obligatoriska besök.

Det första besöket är ett s.k. förutsättningslöst besök där syftet är att träffa katten för att kunna känna efter om det är rätt katt för just er. Besöket bör vara minst 30 min då katterna behöver få tid att våga komma fram och lära känna er, som alltid kan vara lite läskigt första gången.

Om allt går bra vid det första besöket och du önskar boka katten så meddelas detta direkt till kattens ansvarige eller i ett vändande mail tillbaka till vår adoptionskoordinator. Observera att bokningen bara innebär en intresseanmälan där du har förtur framför andra intressenter. Alla bokningar omfattas av en bokningsavgift á 1000 kr per katt som återbetalas vid ev. ånger. Det är först när vi har godkänt ditt hem och adoptionsavtalet har skrivits under av alla inblandade parter som du kan göra anspråk på katten. Tills dess förblir katten i vår ägo. Bokade katter kan därför bli lediga igen.

Vid det andra besöket är det bra att ha med en transportbur tillsammans med en filt, handduk eller liknande så att din nya familjemedlem vänjer sig vid det nya hemmets doft innan flytten. Tyget bör därför inte vara nytvättat.

Efter det andra besöket kommer vi överens om ett datum då katten ska flytta till dig. Vi följer alltid med till kattens nya hem för att se att allt går bra och skriva adoptionsavtalet men har du möjlighet att själv hämta katten är det en stor hjälp för oss då vi inte alltid kan ordna med transport till det valda datumet.

Vi uppskattar alltid att få höra hur det går med din nya familjemedlem och att få Tassavtryck på vår hemsida och du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor!

Blog at WordPress.com.