fbpx

Volontär

Här du läsa om olika sätt att hjälpa oss att hjälpa fler katter; du kan bli volontär, aktivist, chaufför, jourhem osv. Det finns många sätt att hjälpa oss!

Bli Volontär

Det är enkelt – ju fler engagerade vi är i Akutgruppen, desto fler katter kan vi hjälpa. Som volontär ger du så mycket tid du vill och kan, vi är tacksamma för allt du kan göra.
Exempel på annat du kan hjälpa oss med är att transportera katter, stå på mässor och loppisar, fånga in katter med fälla (efter utbildning så klart), följa med på olika ärenden, ställa ut bössor i djuraffärer osv. Kom gärna med egna förslag!

Varje katt vi tar in i föreningen har en “kontaktperson” – en person som sköter kontakten med akuthemmet, bokar tid till veterinär, sköter adoptionen osv. Som volontär blir du i första hand en sådan kontaktperson men kan även hjälpa till med mycket annat – besöka nya akuthem, stå på mässor och loppisar, fånga in katter med fälla osv, bara fantasin sätter gränser! Att du älskar katter är så klart ett måste, men inga förkunskaper krävs. Till en början kommer du få en fadder som hjälper till att slussa in dig i vårt sätt att arbeta tills du tryggt kan stå på egna ben. Vi har inga krav på hur mycket du ska engagera dig men ju mer du gör det, desto fler katter kan vi hjälpa. För att våra katter och akuthem ska få så bra hjälp som möjligt ser vi dock helst att du vet ungefär hur den kommande tiden ser ut även om du inte på något sätt binder upp dig för en viss tid.

Att vara volontär i Akutgruppen och hjälpa katter i nöd är otroligt givande och läraktigt och vi hoppas du vill göra resan med oss!

Vill du bli volontär eller har frågor? Maila oss!

Chaufför/transport

Alldeles för få av oss aktiva har egen bil och körkort. Ofta är bil nödvändigt när det handlar om transport av katt. Som chaufför hjälper du till med att transportera katter till/från veterinär, akuthem eller permanenta hem. Du bestämmer själv när och var du kan köra och har självklart alltid rätt att säga nej om en körning inte passar.
Känner du att du kan hjälpa till med detta sätter vi upp dig på en lista och hör av oss när en körning är aktuell.

Informera om oss

* Sätta upp informationslappar i din trappuppgång, på arbetsplatsen, på anslagstavlor osv.
Här kan du ladda ner ett infoblad att skriva ut och sätta på närmaste anslagstavla!

* Länka till oss på din hemsida, blogg, community mm.

* Framför allt! Hänvisa alla du känner som funderar på att köpa/adoptera katt eller som kan vara intresserade av att bli akuthem till oss. Att vara akuthem är perfekt för den som funderat på att skaffa katt men är osäker på om han/hon
skulle klara det.


Hjälp oss att hjälpa KATTERNA!

Blog at WordPress.com.