Vuxna katter

Här möter du våra vuxna katter. En vuxen katt är från tre år och uppåt och från tio års ålder räknas de som seniorer.

Adoptionsavgiften per vuxen katt är 1700 kronor, vilket precis täcker våra kostnader för kastrering, vaccineringar, ID-märkning osv. Adoptionsavgiften för en senior katt (10 år och äldre) är 1000 kronor. I adoptionsavgiften ingår för alla katter också 65 kronor per katt för att vi genomför ägarbytet hos Svenska Kennelklubben.

Ibland kan ett kisse vara ”inte bokningsbar” av olika anledningar, de finns dock kvar på sidan och kan vid ett senare tillfälle ändras till ”åter bokningsbar”. När en kisse är nyinkommen ligger den också som ”inte bokningsbar” i väntan på till exempel vaccinationer och veterinärundersökning. Kissen befinner sig då i karantän under en period så vi vet att den är frisk och redo för att flytta hem till dig som ska adoptera den. Du får gärna anmäla intresse, men du kan alltså inte adoptera den ännu.

Intresserad av att adoptera? Maila oss adoptera@akutgruppen.com eller fyll i den intresseanmälan som du hittar i varje katts biografi.

Agnes född 15 maj 2014
Agnes är en tam hona som är van vid andra katter Agens är tigrerad. Agnes behöver en kompis som vill leka. Endast hane är aktuellt.

Mer om Agnes

Agnes är bokningsbar


Bea född 26 juni 2018
Bea är en hona. Röd.
Kom in med sin lille pojke Curry.
”Äntligen har vi fått komma in i ett tryggt hem hos Akutgruppen, ett hem där min lille kan få dia i lugn o ro. Vi levde hemlösa i misär och människorna där tänkte nacka oss. ”
Bea – en fin katt och ”extramamma” Bea är en oerhört snäll, lugn och tålmodig katt. Vacker som en dag, och just nu dessutom en supermamma till 1 (egen) + 3 (moderslösa) kattungar.

Mer om Bea

Bea är bokningsbar


Cash född 2011
Cash är 8 år. Öronmärkt, kastrerad och vaccinerad.

Mer om Cash

Cash är bokningsbar


Helga född 4 juli 2016
Helga är en tigrerad hona. Helga kommer från Skåne och har bott med andra katter i en koloni. Hon är blyg katt som går att klappa. Helga önskar sig en kattkompis som hon kan leka med.

Mer om Helga

Helga är bokningsbar


Hillevi född 4 januari 2017.
Hillevi är en tam hona.

Mer om Hillevi

Hillevi är bokningsbar


Jackie född 6 november 2015.
Jackie är en blyg hona som är van vid andra katter. Hon är svart i färgen.
Jackie och Murran kommer från samma ställe. Jackie älskar att ligga på klösträdet vid fönstret i vardagsrummet och sover djupt där trots att jourmatte sitter helt nära. Blötmat är väldigt gott, liksom fiskolja. Både Jackie och Murran behöver lugna hem med äldre barn.

Mer om Jackie

Jackie är bokningsbar


Julle född 1 augusti 2016.
Julle är en blyg hane som är van vid andra katter. Julle är brun-svart tabby.
Julle är född ute av en hemlös mamma och har matats hela tiden av människor. Han togs in tillsammans med sin syster Lisen och vill gärna flytta med henne. Julle har utvecklats fort till en mysig katt som gillar att sitta i famnen och gosa. Han är fortfarande lite blyg för nya människor, men han kommer att bli en helt trygg katt i rätt hem.

Mer om Julle

Julle är bokningsbar


Lakrits född 27 november 2012.
Lakrits är en tam hane som är van vid barn, hundar och andra katter. Lakrits är svart med örontofsar.
Lakrits är bror till Nemo. Dessa små pälsklingar behöver därför ett lugnt, hängivet hem som blir deras nya, trygga punkt i livet, som överöser dem med den kärlek alla katter förtjänar. Är det hemmet ditt?
Lakrits och Nemo adopteras tillsammans. De är tama och sociala med dem de känner, men framför allt Lakrits är lite försiktig med främlingar. När han väl lärt känna dig är han väldigt mysig! Katterna är vana vid barn från ca åtta år och går bra ihop med jourhemmets lilla hund.

Mer om Lakris

Lakrits är bokningsbar


Lisen född 1 augusti 2016
Lisen är en blyg hona som är van vid andra katter. Hon är Brun-svart tigré med vita tecken. Flyttar med sin bror Julle.

Mer om Lisen

Lisen är bokningsbar


Mio född 25 april 2010.
Mio är en tam hona som är van vid andra katter. Mio är svart i färgen. Mio kom till oss via en veterinär som kontaktade oss då syskonen Stiti och Mio ska avlivas på grund av att ägaren hade lagts in på sjukhus. Snälla och lugna katter som bott ihop hela livet. Stiti och Mio flyttar vill bo tillsammans.

Mer om Mio

Mio är bokningsbar


Morris född 30 maj 2014.
Morris är kelig och tam kille. Morris är grå och vit i färgen. Han gillar barn och honkatter. Morris vill bo med en snällt barn över sex år och gärna en honkatt.

Mer om Morris

Morris är bokningsbar


Murran född 5 november 2016.
Murran är en blyg hona som är van vid andra katter. Hon är svart i färgen.
Murran och Jacki kommer från samma ställe. Murran är en riktigt rolig katt – hon sover mest om dagarna, men framåt kvällen och natten blir det fart minsann! Då attackerar hon strumpor som ligger på golvet med full kraft och springer så fort hon kan genom lägenheten! Då glömmer hon att hon egentligen är ganska blyg och försiktig.

Mer om Murran

Murran är bokningsbar


Nemo född 27 november 2012.
Nemo är en tam hona som är van vid barn, hundar och andra katter. Nemo är svart med grått i.
Nemo är syster till Lakrits. De kommer från samma ställe. Dessa små pälsklingar behöver därför ett lugnt, hängivet hem som blir deras nya, trygga punkt i livet, som överöser dem med den kärlek alla katter förtjänar. Är det hemmet ditt?
Lakrits och Nemo adopteras tillsammans. De är tama och sociala med dem de känner, men framför allt Lakrits är lite försiktig med främlingar. När han väl lärt känna dig är han väldigt mysig! Katterna är vana vid barn från ca åtta år och går bra ihop med jourhemmets lilla hund.

Mer om Nemo

Nemo är bokningsbar


Sigrid född ?
Sigrid är en tam hona.

Mer om Sigrid

Sigrid är bokningsbar


Snuttan född 25 juli 2017
Snuttan är en kelen hona som är van vid andra katter. Hon är grå med liten vit haklapp.
Snuttan kommer som omplacering.
Hon är nyfiken, gosig och tycker om att bli klappad, hon låter sig också bäras. Hon är lite försiktig, men tar för sig när hon får lite utrymme. Snuttan behöver en stimulerande miljö där hon tillåts få utlopp för sin inre kattunge.

Mer om Snuttan

Snuttan är bokningsbar


Stiti född 25 april 2010.
Stiti är en tam hona som är van vid andra katter. Stiti är tigréfärgad.
Stiti kom till oss via en veterinär som kontaktade oss då Stiti och Mio ska avlivas på grund av att ägaren hade lagts in på sjukhus. Snälla och lugna katter som bott ihop hela livet. Stiti och Mio flyttar gärna tillsammans.

Mer om Stiti

Stiti är bokningsbar


Theo född 7 november 2016
Theo är en tam hane.

Mer om Theo

Theo är bokningsbar


Truls född 2009
Truls är 10 år. Kastrerad, id-märkt och vaccinerad.

Mer om Truls

Truls är bokningsbar


Turkos född 28 april 2011
Turkos är en hona.
Turkos är en lugn äldre dam som är tam och tillgiven, hon söker efter ett hem som innekatt och ensamkatt med någon eller några med mycket tid för henne.

Mer om Turkos

Turkos är bokningsbar


Zotis född 15 juli 2011
Zotis är en blyg hane, van vid andra katter och Svart som natten.

Mer om Zotis

Zotis är bokningsbar