fbpx

Kapten Röde Orm af Almnäs (adopterad)

Kapten Röde Orm född 2021-01-01
Kön: Hane
Socialt: Tam, kattvan
Päls: Rödtigré, semi-långhår
Kattkompis: Värja
Övrigt: –

Adoptionsvillkor

Vid en gammal militärförläggning i Södra Stockholm, bland glassplitter och annat skräp larmades om att en katt synts till tillsammans med en några månader gammal unge. Två katter visade sig dock, som så ofta tidigare, vara betydligt fler och ett omfattande arbeta påbörjades för att fånga in hela den lilla kattkolonin.  

Uppdatering 2023-02-22

Både Värja och Kapten Röde-Orm är söta små krabater som älskar att bli ompysslade. Höga ljud och klappar är inga problem, men dammsugaren kan vara lite skrämmande ibland. Trots det så springer de inte iväg, de är ju tuffa katter! När vi kommer hem möter de oss vid dörren och vill vara med på allt som händer. De älskar också att träffa nya människor, särskilt om det innebär en extra godbit.

När det kommer till lek är de väldigt försiktiga med människohänder och biter och klöser inte. Röde-Orm har en lustig grej för att få se garderoben – om man visar honom att han får titta in så blir han överlycklig!

Röde-Orm är en riktigt duktig lyssnare och hoppar genast ner från köksbänken när vi säger till honom. Ibland blir han lite överdrivet noga med renligheten och ställer sig och ropar utanför badrummet tills vi har städat sandlådan. Men det är svårt att inte lyssna på en så söt katt!

De gillar att ligga nära oss och vi tror att det inte kommer dröja länge innan de provar att sitta i våra knän. Det är svårt att inte bli förtjust i dessa två lurviga älsklingar!

Kan det vara skönare att bli kliad?

Blog at WordPress.com.