Värja af Almnäs

Värja

Värja född 2021-01-01
Kön: Hona
Socialt: Tam, kattvan
Päls: Svart-vit
Kattkompis: Kapten Röde Orm
Övrigt: –

Adoptionsvillkor

Intresseanmälan

Vid en gammal militärförläggning i Södra Stockholm, bland glassplitter och annat skräp larmades om att en katt synts till tillsammans med en några månader gammal unge. Två katter visade sig dock, som så ofta tidigare, vara betydligt fler och ett omfattande arbeta påbörjades för att fånga in hela den lilla kattkolonin.

VÄRJA är en liten katt med de största ögon du kan tänka dig. Hon är fortfarande lite rädd för människor och håller sig helst undan, men är inte det minsta aggressiv. Har man bara nått gott att erbjuda så går det att komma henne ganska nära.

Uppdatering 2023-01-20
Röde Orm & Värja älskar verkligen varandra och jag ser inte att de kan separeras när de flyttar till sitt för alltid hem. Röde orm vågar bli klappad om man erbjuder mat och han har lärt sig att göra tass på kommando. Värja är en nyfiken liten tjej som spinner högt när hon ser sin älskade Röde orm komma ut. Ofta ska hon pussa honom också men han vill inte pussa tillbaka. Jag tror att Värja kommer bli en supergosig tjej när hon väl är helt trygg !

Uppdatering 2023-02-22

Både Värja och Kapten Röde-Orm gillar nu att bli klappade, höga ljud är okej, men dammsugaren tycker de fortfarande är lite farlig, men de har inget behov av att fly. De möter oss Jourföräldrar vid dörren om vi varit ute och vill gärna vara med i allt man gör. De har även träffat nya människor under denna period och tycker att nya bekantskaper är intressanta, speciellt om man kan få en extra knaperbit. De leker väldigt försiktigt med ömtåliga människohänder, vilket innebär att de varken klöser eller biter under lek. Röde-Orm har en liten grej för att få se garderoben om man visar att han får komma och titta och båda säger till när de vill titta på katt-TV. Röde-Orm är väldigt duktig på att lyssna på våra signaler och när vi visar att han får gå ner från köksbänken hoppar han genast ner. Ibland tycker han att sandlådan är smutsig och då ställer han sig oblygt utanför badrummet och ropar att vi ska städa. De båda gillar att ligga nära och vi tror att de kommer ganska snart även prova sig på att sitta i knä längre stunder.

Värja & Röde Orm gosar 💞
Röde Orm & Värja leker 😸😸