fbpx

Tova, Nerea och Korall (adopterade)

Tova född 2020-08-18 kull födda 2021-06-11
– Havskullen –
Socialt: Kelna, tama, kattvana
Päls: Rödmönstrade-tigré
Hälsostatus (besiktning): Navelbråck
Kattmamma: Tova
Kullsyskon: Nerea, Korall, Nahir☥, Kai
Kattkompis: Ja, vill bo tillsammans
Övrigt: –

Adoptionsvillkor

🏠 Om Tova
🏠 Om Nerea
🏠 Om Korall
🕊 Nahir (RIP)
🕊 Kai (RIP)

⚠️ Pga. vissa särskilda omständigheter så önskar tjejerna helst att få flytta till ett nytt hem utan andra små katter eller små hundar yngre än 2år. Och det finns ett KRAV; om nya hemmet har andra katter och/eller hundar så måste dem vara vaccinerade mot parvo-viruset årligen och senaste vaccin ej vara äldre än 6mån samt att katterna/hundarna ej får vara yngre än 2år.

Tovas havskull 🌊
Mamma Tova kommer från en kattkoloni i Huaröd i södra Skåne där hon levde tillsammans med vad vi misstänker är mamma Yrsa, syster Ragna och flera andra katter varav många dräktiga honor som lyckligtvis fick föda sina små kattungar inne i tryggheten utan att behöva kämpa om mat och oroa sig för att sina små skulle försvinna. Tova födde sedan fyra små härliga ungar hos oss i Akutgruppen men drabbades tyvärr själv av sjukdom strax innan förlossningen och vi förlorade strax därefter hennes två små killar.

Nerea och Korall
Nerea och Korall föddes hos oss i Akutgruppen tillsammans med sina två brorsor som tyvärr vandrade över regnbågsbron efter ett par dagars kämpande. Mamma Tova, som bara var barnet själv, blev i samband med förlossningen akut sjuk och kunde därför inte ta hand om sina små som hon innerst inne gärna hade velat och deras första timmar i livet spenderades på Djursjukhuset där man kämpade för mammans liv. Och kämpade gjorde hon verkligen och mamma och hennes nyfödda ungar fick snart komma hem igen. Tyvärr sakande mamma Tova mjölk så kattungarna fick flaskmatas upp av vår napp-mamma och det gjorde hon med bravur dygnet runt i 8v – vi undrar verkligen när hon sov för mat skulle de ha varannan timma…! Vilken super-napp-mamma hon är 🍼🍼

Nerea, Korall
Nerea, Korall, Tova
Nappa-tajm! 🍼🍼

Tjejerna växte så det knakade och vid 8v ålder hade dem fått sin första vaccin, id och mamma även kastrerats och då var det dags för lilla havsfamiljen att få flytta tillbaka till sitt gamla jourhem, där dem föddes. Och där busar och leker och myser dem nu med mamma Tova som älskar att busa med sina två tjejer dygnet runt! Tjejerna är två supersociala och mysiga tjejer som alltid vill vara nära och med och hjälpa till. Och så fort dem får chansen så kryper dem kurrandes upp i famnen på än🥰 Tjejerna vill flytta som innekatter, men gärna med in-nätad balkong eller möjlighet till säker utevistelse. Gärna ett aktivt hem eller en barnfamilj med småbarn som vill leka mycket med oss! För leker gör vi 24/7.

Stor kram från Nerea & Korall 💕

Bumbibjörnarna!
Nerea, Korall och mamma Tova
2021-10-12
Glad Midsommar! 🇸🇪☀️🌷🐝
Korall & Nerea 7v
Bus hos gamla jourhemmet igen!
Tittut under dörr!
På sommaren måste man dricka mycket vatten! 💦

Blog at WordPress.com.