Minneslunden

Regnbågsbron

På den här sidan himlen finns en plats som kallas Regnbågsbron.

När ett djur som varit särskilt betydelsefull för någon dör,
så kommer den till Regnbågsbron.
Där finns ängar och kullar för alla våra speciella vänner
så att de kan springa och leka tillsammans.

Där finns tillräckligt med mat, vatten och solsken,
och våra vänner har det varmt och skönt.
Alla djur som har varit sjuka och gamla
blir återställda till hälsa och vigör;
de som varit skadade eller handikappade blir friska och starka igen,
precis som vi minns dem i våra drömmar från gångna tider.

Djuren är glada och nöjda, utom för en liten sak;
de saknar alla någon väldigt speciell som de varit tvungna att lämna kvar.
Alla springer och leker tillsammans,
men en dag kommer någon av dem att stanna upp och titta i fjärran.

Dess klara ögon är intensiva; kroppen börjar skälva.
Han springer plötsligt ifrån gruppen, flyger över det gröna gräset,
hans ben bär honom fortare och fortare.
Han har sett dig, och du och din speciella vän möts till slut
i en lycklig återförening för att aldrig skiljas igen.

Lyckliga kyssar regnar över ditt ansikte,
dina händer smeker på nytt det älskade huvudet,
och du ser ännu en gång in i de tillgivna ögonen på ditt djur
som så länge varit frånvarande från ditt liv
men aldrig från ditt hjärta.

Sen går ni över Regnbågsbron tillsammans…

Författare okänd…

Du som har adopterat en kisse från Akutgruppen och som inte längre finns med oss, skicka gärna en bild och en berättelse om din kisse så lägger vi upp bilden och berättelsen här. Maila till oss.


Tasha 20200713 – 20200928

Tasha lilla Tasha, en ängel kom och tog dig med just när allt skulle bli bra. Ditt onda öga togs bort och du var frisk och stark. Din blivande matte väntade på dig och din jourhemsfamilj älskade dig. Ändå var du inte menad för denna värld. Du fattas oss


Sov i ro lilla Tasha
Älskad och saknad

Fia 20050620 – 20200820

Fia du var min lilla tjej, så snäll och fin. Ända upp i hög ålder älskade du när man tog fram ett skosnöre att leka med, då for du runt som när du var liten. Favoriten nummer ett var räkor och när det vankades sådana, ja, då satt du och jamade högt och uppfodrande för att man inte skulle missa dig. Annars var det gos och buffa med huvudet mot en som var mysigast. Femton år fick vi tillsammans innan sjukdom tog dig från mig, min älskade katt. Nu har du förenats med din älskade syster Mia i katthimmeln. Du fattas mig!


Sov i ro lilla Fia
Älskad och saknad

Tasha 2003 – 202008

Världens gosigaste lilla katt som väntade nästan fem år på att få ett eget hem. Hon blev min och visade sig vara världens ljuvligaste lilla katt. 10 år av fina minnen. hur hon kom in i sovrummet så fort jag skulle lägga mig. buffade sitt söta lilla ansikte mot mitt. och när jag steg upp gick hon upp. lade sig under stolen vid datorn om jag satte mig där. tittade jag på tv låg hon under klösträdet vid tv:n. gick jag till ett annat rum kom hon efter. Hon såg alltid vresig ut på bilder men här ser man henne iaf njuta av solen i en av balkonglådorna. Vansinnigt älskad och saknad.


Sov i ro lilla Tasha
Älskad och saknad

Tusse 20050512 – 20200813

Tusse du kom till föreningen då du skulle bli hemlös. Du var en mycket snäll katt som var väldigt sällskapssjuk. Du tydde dig gärna till din människa. Du hade nyss fått ett eget föralltid-hem och ditt nya liv hade nyss börjat. Tyvärr upptäcktes det att du drabbats av lungcancer så du fick somna in i famnen på din nya matte.


Sov i ro lilla Tusse
Älskad och saknad

Gizmo 20200708 – 20200729

Idag var vi tvungna att släppa taget och låta vår älskade lilla krigare och kämpe få vandra till andra sidan regnbågsbron och fortsätta busa och mysa med sina två ”storasyskon” Celeste och Atari 💕 Hjärtat gråter, han var så stark in i det sista. R.I.P. Gizmo – vår älskade lilla krigare och kämpe ❤️ och Lokas bebis.


Sov i ro lilla Gizmo
Älskad och saknad

Lina 20130501-20200710

Älskade lilla Lina du var alltid den snälla och keliga mot dina vänner och matte men blyg för de du inte kände så väl. Du älskade att ligga och gosa i sängen och kurra, kurra. Nu älskade vän springer du på gröna ängar utan smärta. Vi ska träffas igen älskade lilla Lina!


Sov i ro lilla Lina
Älskad och saknad

Lexus, Prius och Mercedes 200712 – 200713

Ni kom och ni vände, en kort stund var ni här hos oss innan ni lämnade oss igen. Ni föddes i trygghet, men vår värld var ej för er. Vila i frid finaste Mirandas bebisar.


Sov i ro Lexus, Prius och Mercedes
Älskade och saknade

Celeste och Atari 200708 – 200708

Ni kom och ni vände, en kort stund var ni här hos oss innan ni lämnade oss igen. Ni föddes i trygghet, men vår värld var ej för er. Vila i frid finaste Lokas bebisar.


Sov i ro Celeste och Atari
Älskade och saknade

Madeleine 200424 – 200618

Livet gav dig aldrig chansen att få leva och växa upp. Ditt öde vill annat. Madde, när du kom till oss med din mamma och syskon hade vi så stora förhoppningar att du skulle få det bra och få ett fint hem.
Du vart sjuk så snabbt och ingen förstod vad som felades dig. Du var pigg och glad så länge du var i ditt syrgastält. Du lekte, åt och ville gosa med alla. Du fick komma hem, men vart snabbt dålig igen. Efter många undersökningar och utredningar stod det klart att det du led av aldrig skulle kunna gå att bota eller ens att operera. Du hade drabbats av en medfödd kärldefekt, en kraftig och dessutom omvänd PDA. Madeleine somnade in i famnen hos sin älskade jourhemsmamma, trygg och omgiven av kärlek.


Sov i ro lilla Madeleine
Älskad och saknad

Smurfen 20060621200506

Smurfen fångades in på Värmdö där han levde med 40-60 katter under 2008. Han fick därefter komma till Akutgruppen. Smurfen har utvecklats från en blyg kisse till en trygg kisse. Men han hade sina villkor för kel. Trots det var han en älskad katt av sitt jourhem där han bodde hela tiden.
Efter en tids sjukdom har Smurfen nu fått somna in. Nu är du fri!


Sov i ro lilla Smurfen
Älskad och saknad

Filippa ? -20200506

En liten minut av ditt liv var du trygg.
Du fick aldrig chansen att få leva
ett helt liv i trygghet, inte ens en del av ditt liv.
Nu är du fri från smärta och ensamhet.


Sov i ro lilla Filippa
Älskad och saknad

Dior 20150801-20200413

Dior hittades tillsammans med sin mamma och 2 syskon när de var nyfödda i en hundkoja på en gård utanför Stockholm. Ägaren till gården tog in hela familjen i värmen där de fick mat och blev ompysslade tills de blev 12 veckor. Därefter kom han till akutgruppen. Dior fick så småning om ett eget föralltid-hem tillsammans med en annan kisse. Dior var en snäll och fin kisse.


Sov i ro lilla Dior
Älskad och saknad

Mio 20100425-200328

Mio kom till akutgruppen via en veterinär som kontaktade föreningen då Mio och hennes syster skulle avlivas. Ägaren har kommit in på sjukhus. Mio var en snäll och fin kisse.


Sov i ro lilla Mio
Älskad och saknad

Lycka 20191222-20200107

Vår fina lilla Lycka somnade in i em kl. 16.45.
Emelies lilla dotter.


Nu är du tillsammans med dina syskon.
Vila i frid lilla vän!
Älskad och saknad

Mia 20050620-20170629

Mia, livsnjutaren som bestämde i hushållet. Hon var busig, snäll mammakisse.
Mia gillade att gå på diskbänken fram och tillbaka medan matte eller husse gick vid sidan av. Hon hade mycket att berätta.
Hon fattas oss.


Sov i ro lilla Mia.
Älskad och saknad

Stumpan 20080401-20190801

Stumpan fångades in av Akutgruppen i augusti 2008. Hon levde i en kattkoloni i Värmdö. Stumpan var en liten rädd, fräsig tjej men utvecklades snart till en trygg och rar liten kattfröken. Stumpan har bott hos Akutgruppen och hos jourmatte.
Sov gott, fina lilla kisse, du har varit älskad och kommer vara saknad!


Sov i ro lilla Stumpan.
Älskad och saknad

Chewbacca 2006-20191115

Fina Chewbacca har idag somnat in, föddes på våren -06 och kom till er och fick namnet Oden. Han var en underbar kille som älskade livet på landet.


Sov i ro lilla Chewbacca.
Älskad och saknad