fbpx

Persika🍑

Persika född 2022-08-25
Kön: Hona
Socialt: Blyg, tam, kattvan
PÀls: Bruntigré-vit
Kullsyskon: Chewie, Persika
Kattkompis: Chewie
Övrigt: –

Adoptionsvillkor

IntresseanmÀlan

Syskonen Chewie och Persika har bott hos oss sedan januari 2023. Vi vet inte sÄ mycket om deras bakgrund men har förstÄtt att de behöver Äteruppbygga tillit till mÀnniskor. I början var de livrÀdda och lÄg mest och tryckte i ett hörn eller under soffan. SÄ fort vi kom in i rummet sprang de och gömde sig under soffan eller bakom gardinen. De kom fram och Ät nÀr vi inte var i rummet och försvann sedan snabbt tillbaka till sina gömstÀllen. Men sakteligen vÄgade de komma fram och Àta, Àven nÀr vi var i rummet.

NĂ€r flera av oss i familjen Ă€r i rummet samtidigt, blir bĂ„da lite mer avvaktande men numera vĂ„gar de Ă€ndĂ„ röra sig i rummet och vara med och se vad som hĂ€nder. NĂ€r vi fĂ„r gĂ€ster verkar det fortfarande vara tryggast att observera nya bekantskaper pĂ„ avstĂ„nd under soffan eller bakom gardinen. 

Förvandlingen frĂ„n att de kom till oss har varit enorm! Numera Ă€r bĂ„de Chewie och Persika pigga och nyfikna! De kommer fram pĂ„ en gĂ„ng nĂ€r vi tar fram leksaker och kan leka med oss lĂ„nga stunder. De leker gĂ€rna pĂ„ egen hand ocksĂ„ med sin lilla boll, jagar den, rullar runt och brottas med varandra. Det Ă€r sĂ„ roligt att se deras sociala förmĂ„gor kommer fram och att de visar att de vill leka tillsammans med oss och vĂ„ra barn. Ofta sĂ€tter de sig vid dörren och vĂ€ntar om de Ă€r leksugna och vill att vi ska vara med och leka med dem. Har bollen rullat under en möbel visar de att de vill ha hjĂ€lp att plocka fram den. En rolig leksak just nu Ă€r laserpekaren, som de nyfiket följer och jagar. Persika visar sitt snabbaste jag i jakten och det Ă€r tydligt att hon Ă€r den smidiga och snabba av dem. Chewie Ă€r istĂ€llet den som vill ha lite hjĂ€rngymnastik och utmaningar. Hon vĂ„gar sig ocksĂ„ fram till oss och tittar miistĂ€nksamt pĂ„ laserpekaren, kommer fram och nosar pĂ„ den istĂ€llet men glömmer sen bort sig och börjar jaga den röda pricken hon ocksĂ„. Vi brukar ibland avsluta lekstunderna med en skattjakt, som gĂ„r ut pĂ„ att vi lagt ut smĂ„ bitar av kattgodis runtom i rummet, som de fĂ„r leta efter. Det Ă€r mycket uppskattat! 

PĂ„ morgonen Ă€r bĂ„de Chewie och Persika pigga och vet att det Ă€r dags för frukost. Inte sĂ€llan vĂ€ntar de framför dörren och följer oss genom morgonrutinerna. 

De Àr tvÄ riktiga livsnjutare bÄda tvÄ och Àlskar att ligga och sova avslappnat pÄ fönsterbÀnken eller i kattrÀdet. Chewie Àr den som gÀrna byter sovplats och just nu Àr soffan favoriten. Hon Àr den som alltid tittar upp och vaknar till nÀr vi kommer in medan Persika avslappnat sover vidare sÄ sött.

Persika myser💞

Blog at WordPress.com.