fbpx

Chewie

Chewie född 2022-08-25
Kön: Hona
Socialt: Blyg, tam, kattvan
Päls: Bruntigré-vit, långhårig
Kullsyskon: Chewie, Persika
Kattkompis: Persika🍑
Övrigt: –

Adoptionsvillkor

Intresseanmälan

Syskonen Chewie och Persika har bott hos oss sedan januari 2023. Vi vet inte så mycket om deras bakgrund men har förstått att de behöver återuppbygga tillit till människor. I början var de livrädda och låg mest och tryckte i ett hörn eller under soffan. Så fort vi kom in i rummet sprang de och gömde sig under soffan eller bakom gardinen. De kom fram och åt när vi inte var i rummet och försvann sedan snabbt tillbaka till sina gömställen. Men sakteligen vågade de komma fram och äta, även när vi var i rummet.

När flera av oss i familjen är i rummet samtidigt, blir båda lite mer avvaktande men numera vågar de ändå röra sig i rummet och vara med och se vad som händer. När vi får gäster verkar det fortfarande vara tryggast att observera nya bekantskaper på avstånd under soffan eller bakom gardinen. 

Förvandlingen från att de kom till oss har varit enorm! Numera är både Chewie och Persika pigga och nyfikna! De kommer fram på en gång när vi tar fram leksaker och kan leka med oss långa stunder. De leker gärna på egen hand också med sin lilla boll, jagar den, rullar runt och brottas med varandra. Det är så roligt att se deras sociala förmågor kommer fram och att de visar att de vill leka tillsammans med oss och våra barn. Ofta sätter de sig vid dörren och väntar om de är leksugna och vill att vi ska vara med och leka med dem. Har bollen rullat under en möbel visar de att de vill ha hjälp att plocka fram den. En rolig leksak just nu är laserpekaren, som de nyfiket följer och jagar. Persika visar sitt snabbaste jag i jakten och det är tydligt att hon är den smidiga och snabba av dem. Chewie är istället den som vill ha lite hjärngymnastik och utmaningar. Hon vågar sig också fram till oss och tittar miistänksamt på laserpekaren, kommer fram och nosar på den istället men glömmer sen bort sig och börjar jaga den röda pricken hon också. Vi brukar ibland avsluta lekstunderna med en skattjakt, som går ut på att vi lagt ut små bitar av kattgodis runtom i rummet, som de får leta efter. Det är mycket uppskattat! 

På morgonen är både Chewie och Persika pigga och vet att det är dags för frukost. Inte sällan väntar de framför dörren och följer oss genom morgonrutinerna. 

De är två riktiga livsnjutare båda två och älskar att ligga och sova avslappnat på fönsterbänken eller i katträdet. Chewie är den som gärna byter sovplats och just nu är soffan favoriten. Hon är den som alltid tittar upp och vaknar till när vi kommer in medan Persika avslappnat sover vidare så sött.

Blog at WordPress.com.