fbpx

Ulla ”Missan” af Södertälje (adopterad)

Ulla född 2021-02-15
Kön: Hona
Socialt: Kelen, tam, kattvan
Päls: Bruntigré-vit
Kattungar: Kijana, Makini, Nim, Sarabi, Timon
Amma-kattungar: Troy
Kattkompis: –
Övrigt: –

Adoptionsvillkor

Mamma Ulla kommer från en koloni i Södertälje och var dräktig när hon fångades in. Hon födde sedan fyra bedårande små lejon-kattungar i mitten på mars. En av kattungarna hade svårt att dia och fick inte plats i mjölkbaren och hade svårt att gå upp i vikt och därför fick vi ta det nödvändiga beslutet att flytta en av hennes ungar till en amma som bara hade fött en kattunge dagen efter denna kull föddes. Hon anammade sig den lilla tjejen, Sarabi, direkt och Sarabi fick växa och frodas precis som hon ska 💗

Missan som hon så fint kallas av oss i jourhemmet kom till oss i oktober när hon behövde flytta från sitt tidigare jourhem. Det märktes i takt med att kattungarna blev äldre att Missan var i behov av en paus från sina ungar för att få fokusera på sig själv och utvecklas i en lugn och trygg miljö och flyttade då till oss i slutet på oktober. 

Under dessa tre månader hos oss så har Missan verkligen utvecklats och hittat en plats i hemmet. Från att vara lite velig och mest komma ut på natten så är hon nu bekväm i alla delar av hemmet. Hon är en trogen följeslagare och följer till och med gärna in när man ska gå på toa. På kvällarna så kommer hon gärna och och lägger sig på ens bröstkorg, nära ska det vara om tjejen får bestämma. Hon brukar sedan när man ska sova välja att lägga sig i närheten, antingen vid en i sängen eller om hon inte får det så tar hon första mysiga plats bredvid. På morgonen så blir hon överlycklig när man vaknar och vill gärna gosa på ens bröstkorg eller bredvid en, hon har även börjat stryka sig vid ens ben på morgonen när man går runt. En katt som verkligen ger en massa kärlek och gos. 

Hon är som sagt en otroligt kelsjuk katt som även börjat gilla att leka – iallafall på sina villkor. I början så var alla leksaker lite läskiga men nu har hon börjat leka flera gånger per dag. Hårsnoddar är favoritleksaken men hon har även börjat visa sin jaktinstinkt och sina ståtliga hopp när fjäderleksaken kommer ut, även om den ibland forfarande kan vara lite läskig. 

Missan är även otroligt smart, något som vi visste men ändå förvånades av när hon lärde sig kommandot “sitt” på bara några dagar. Hon kan bli lite hetsig när hon ska få sin godis efter att ha satt sig så fint men om man påminner henne att “ta fint” så tar hon godisen försiktigt ut handen.

Blog at WordPress.com.