fbpx

Clementine ”Tine” (adopterad)

Clementine

Clementine född 2021-01-01
Kön: hona
Socialt: Blyg, tam, kattvan
Päls: Sköldpadda-vit
Kattkompis: Fiorella
Övrigt: –

Adoptionsvillkor

Clementine ”Tine” kom till sitt jourhem tillsammans med Fiorella ”Ella”. De hade inte haft någon tidigare kontakt med människor och hittades i ett industriområde/ tipp i Skåne.

Tine och Ella har nu varit hos oss i jourhemmet i nästan tre månader. De har gjort enorma framsteg och fortsätter utvecklas hela tiden. De är numera två väldigt avslappnade, sociala och lekfulla katter. Det finns alltid underhållning i huset när man har dem hemma. De älskar att leka med varandra och även att leka med oss, speciellt om laserpekaren kommer fram. En lek som de båda är entusiaster för är kurragömma då den ena gömmer sig bakom ett hörn och hoppar fram när den andra går förbi, ibland gömmer de sig på vars en sida av ett hörn och hoppar fram samtidigt och sen bryter leken ut. En annan favorit aktivitet är att se på katt-tv samt människo-tv, främst naturdokumentärer men även The Crown kan duga.

Kan även uppdatera med att denna vecka har vi börjat få klappa dem både på tassar, svans och på kroppen. Det är inte alltid man får det men om det fortsätter i samma riktning är de nog snart bekväma med att kela. De kommer också ofta och lägger sig och sover lutade mot våra ben i soffan eller på våra fötter.

De är väldigt kelna med varandra och ska nästan alltid vara i samma rum och vi tar sakta steg för att de ska börja bli kelna med oss också. Ella kan komma fram och stryka sig mot ens ben när man häller upp mat till henne och båda går med på att man klappar dem både på huvudet och kroppen när de äter. Tine får man ibland lov att klappa med en pinne medans hon ligger och vilar och det kan hända att även Ella går med på det ibland. Vår plan är att sakta ersätta pinnen med våra händer, vilket även var hur vi fick dem att vänja sig vid att bli klappade medans de åt. Även om de är lite vaksamma för händer så vill de gärna vara nära oss mestadels av tiden. De ligger gärna i soffan bredvid oss och har inga problem men att hoppa upp i famnen om man lockar med lite skinka. Med lite tid och kärlek så kommer de säkerligen båda bli små kelgrisar. 

Deras dygnsrytm har nu anpassats till vår så de går upp och börjar leka när vi går upp och går och lägger sig samtidigt som oss. När vi har haft vänner över så kommer de numera gärna fram och hälsar och är lika avslappnade som de brukar vara när de är med oss.

Fiorella & Clementine
2023-05–09

Blog at WordPress.com.