fbpx

Adele af Södertälje (adopterad)

Adele af Södertälje född 2019-12-01
Kön: Hona
Socialt: Kelen, tam, kattvan
Päls: Svart
Kattkompis: Lucia
Övrigt: –

Adoptionsvillkor

Adele kommer tillsammans med flera andra katter från en kattkoloni i Södertälje.

“Jag är Adele, som också tilltalas som Madame Tolerant av jourhemmet, då jag står ut med det mesta och låter min kattkompis hållas när hon, Lucia (kallad “lilla fröken Ego”), buffar bort mig och snor mina godisar, mitt under nosen.”

När Lucia och Adele kom till oss hade de oturligt nog behövt flytta flera gånger på grund av bristen på jourhem. Nu har de bott hos oss sen i början på juli med en veckas avbrott då vi var på semester. Katterna var rädda (helt naturligt med tanke på allt de varit med om) när de kom och bosatte sig under min dotters säng. En av våra egna katter fattade tycke för dem och gick in och la sig hos dem dagtid. Som alla katter som levt i det vilda hade de vänt på klockan jämfört med oss och var vakna på natten. De åt och drack och gick fint på toa redan från början. Efter ett tag började de komma ut från sängen och göra mig och våra egna katter sällskap till frukost. Lucia var den mest nyfikna och accepterade fort kli och klapp i samband med frukost. Efter ett tag till kom Adele och hon var genast med på klappar och såg ut att njuta! Lucia spinner jättemycket vid frukostklappning och nyligen spann även Adele för första gången!

Adele och Lucia är fantastiskt söta när de slingrar sig mot varandra i väntan på maten och även mot våra katter som får en och annan svans kärleksfullt rakt i sina ansikten. Väldigt sött! De är rent magiska med sina söta ansikten och blanka svarta pälsar. De är inte helt bekväma i min tioåriga dotters sällskap, för livlig kanske, men när jag jobbar hemma ensam är de framme om dagarna. När jag lagar mat och Adele är hungrig sätter hon en liten tass på mitt ben som för att be snällt om foder. Båda sitter kvar när jag går förbi nära men det kan fortfarande vara lite läskigt när händer kommer farande i luften efter klappar (och det inte är mat på gång). Men det går framåt och är väldigt kul att se.

Lucia har lite mer hull än Adele och tjockare svans medan Adele har något strävare päls och lite mindre ansikte.

Adele af Södertälje

Blog at WordPress.com.