fbpx

Thea och Gumman (adopterade)

Thea född 2018-07-01
Gumman född 2017-07-01
Kön: Honor
Färg: Thea (svart-vit), Gumman (blåtigré)
Socialt: Kelna, tama, kattvana
Kattkompis: Ja, vill fortsätta bo tillsammans.
Övrigt: Kompisar. Akut omplacering från Stockholm

Adoptionsvillkor

Thea (svartvit) och Gumman (gråsköldpaddda) är två söta tjejer vars liv förändrades dramatiskt över en natt, då deras enda trygghet och älskade matte plötsligt avled. Anhöriga bodde långt bort och hade tyvärr inte möjlighet att ta emot katterna och kontaktade därför Akutgruppen för hjälp att omplacera kissarna.

Tjejerna bor nu i ett akutjourhem där de nu efter en vecka börjar komma till sin rätt. Första dagarna gömde de sig på olika ställen och var lite fräsiga mot de andra katterna, men de var istället snabbt framme så fort jourhemmets tvåbeningar kom nära. Nu umgås de med jourhemmets andra katter och tjejernas personligheter börjar komma fram ännu mer.

Båda tjejerna är snälla och lugna. Kloklippning går jättebra, de har skött lådan perfekt sedan första dagen de satte tassen i jourhemmet och man får lyfta och bära dem utan problem, viss protest blir det ifall de var upptagna med något viktigt när man kommer och stör dem. Både Thea och Gumman är fenomenala på att hitta nya gömställen.

Det vi vet om deras tidigare bakgrund: Gumman adopterades som kattunge av en privatperson och Thea (tidigare Solveig) adopterades som kattunge från ett katthem i Stockholmsområdet dit hennes mamma och syskon räddats då de levt som hemlösa. De ska vara ungefär jämngamla, Thea är född 2018. Och Gumman är född 2017.

Tjejerna är tama, gosiga och vill inget hellre än att få flytta till ett eget hem.

Uppdatering jourhemmet 2022-03-14

Kissarna är sällskapliga och helt underbara, jättefina och söta. De är gärna med, ligger i soffan eller sängen och Gumman tycker om att ligga uppepå ens mage, ifall hon får chansen… Thea hänger gärna med Gumman eller en av de andra katterna i jourhemmet. Hon är en riktig “Partner in crime”! De har visat intresse för den innätade altanen och skulle gärna bo med en innätad balkong, en innätad altan eller liknande.

Blog at WordPress.com.