Sockan af Kungens Kurva (adopterad)

Sockan af Kungens Kurva 2021-07-01
Kön: Hona
Socialt: Kelen, tam, kattvan
Päls: Svart, långhår
Kattkompis: Ja
Övrigt: –

Adoptionsvillkor

Sockan togs in efter ett nödrop i Kungens kurva där en liten svart, långhårig katt setts. En katt visade sig dock vara fyra och Sockan var först av syskonen att fångas in. 

Sötaste Sockan har gjort stora framsteg i jourhemmet och busar för fullt med systern Muffin och hemmets egna katter. Hon är fortfarande rädd för häftiga rörelser och litar främst på jourmatte men även hemmets barn (6 och 10 år) kan få klappa och kela bara det sker på hennes egna villkor. När hon väl kommer igång och vill gosa finns ingen hejd och hon konkurrerar med syrran om att ligga så nära jourmatte det bara går. 

När maten inte serveras snabbt nog kan hon komma fram och daska till ens ben. Samma sak om man inte kelar med henne fort nog. Liten och nätt kallas hon därför för Sockan-Dockan-Smockan. 

Sockan tycker inte om att man rör henne på magen. Då boxar hon till med tassen som varning. Lyssnar man inte på det kan hon ta till klorna. Hon behöver en familj som har förståelse för hennes bakgrund som skyggis och låter henne utvecklas på egen hand. Hon har Muffin som sin stora trygghet och vi vill därför att tjejerna får flytta tillsammans.

Sockan är något mindre och nättare än sin syster. Lite ljusare med smalare svans och fler vita hårstrån. Hon har även mer gul-orange ögon än Muffin som har gul-gröna.

Sockan har behandlats juvenil hyperplasi, en hormonrubbning som kan drabba unga, okastrerade honor och som gjorde att hennes juver svullnade upp så pass att huden omkring började spricka. Efter kastrering har svullnaden gått ner nästan helt och fortsätter hela tiden att minska. Hon är nu friskförklarad då huden runt omkring ser fin ut