fbpx

Sigrid (adopterad)

Sigrid född 2020-05-20
Kön: Hona
Socialt: Kelen, tam, kattvan
Päls: Svartsköldpadda med vitt
Hälsostatus: u.a.
Kattkompis: Ja
Övrigt:

Adoptionsvillkor

Sigrid kommer från en kattkolloni i södra Sverige. Hon är tam men lite försiktig. Sigrid har goood aptit, går på lådan precis som man ska och vill ha en snäll och lugn kattkompis.

Uppdatering 20211121
Sigrid har flyttat till nytt jourhem, där hon bor med Lillen. Hennes förra sambo Jackson blev ganska påstridig, vilket hon inte gillade. I nya jourhemmet tog det ett par dagar innan “Sigge” gosade upp med jourmatte. Det blir en hel del lekande och gosande, långsamt testar vi att klippa klor och öva på att lyfta henne.

Uppdatering 20210724 – jourhem berättar
Sigrid är en liten försiktig tjej men mycket kelig när man väl börjat klappa på huvudet och går när det räcker för henne. Kan bli lätt rädd om man rör sig för fort. Andra får klappa på henne med, bara hon får se handen först 😄. Hon kommer bra överens med Jackson som ibland är på henne mest av lekfullhet. De kan sitta och äta tillsammans. Hon leker gärna men behöver se leksaken framför sig. Hon känner av om det blir vid sidan annars märker hon inte det.

Uppdatering 20210605 – jourhem berättar
Liten uppdatering om Sigrid. Hon syns mer och mer i lägenheten under dagtid och har visat sig vara ett riktigt busfrö! Älskar att leka och låter sig även klappas nu.

Uppdatering 20210601 – jourhem berättar
Senaste veckan har Sigrid öppnat upp sig mer och börjat söka kontakt. Jag tror hon är redo att flytta till sitt för alltid-hem så fort det rätta dyker upp, ett hem som ger henne mycket tid, utrymme och lugn och ro :)

Jourhem berättar om första tiden med Sigrid …
Sigrid är fortfarande skygg men vi jobbar på det. Att klappa med ”vippa” på huvidet går bra och man får komma lite närmare med handen varje dag. Jag tror inte Sigrid är redo för flytt än men när hon blir det tror jag hon skulle må bra av bo i ett hem med en annan, lugn katt då jag upplever att hon visar tecken på nyfikenhet och ter sig mer avslappnad när min katt är i närheten.

Sigrid 2021-06-05
Jaga fötter i sängen är jätteroligt!
Tvätta kompis! Här var det smutsigt!
Uppdatering från jourhem 20210601: ”Senaste veckan har Sigrid öppnat upp sig mer och börjat söka kontakt. Jag tror hon är redo att flytta till sitt för alltid-hem så fort det rätta dyker upp, ett hem som ger henne mycket tid, utrymme och lugn och ro :)

Blog at WordPress.com.