fbpx

Idun 2 (adopterad)

Idun född 2016-07-11
Kön: Hona
Socialt: Kelen, tam, kattvan
Päls: Svartsköldpadda
Hälsostatus: u.a.
Kattungar: Wilda, Hero, Lill-Tusse, Mello
Kattkompis: Sarafina
Övrigt: Vill bo i ett lugnt hem utan småbarn.

Adoptionsvillkor

Idun kommer från Huaröd i södra Sverige. Idun kom tillsammans med flera andra katter från en kattkoloni varpå det visade sig att Idun var dräktig och födde sedan fyra små härliga melloungar🎶 hos oss i Akutgruppen.


Idun & Sarafina 2021-12-02

Nytt jourhem berättar 2021-11-27 …
Idun har nu varit här i nästan två veckor. Hon är en pigg och nyfiken liten dam. Allra mest spännande platsen är köket, där kan man inte vara många sekunder innan Idun kommer springande och undrar om det finns något gott som hon kan få. Det stannar dock inte där. Så ofta när jag går in i vardagsrummet som också är mitt sovrum, springer hon jämsides med mig och tar ett skutt upp i sängen när vi kommer in i rummet, så att vi blir mer i jämnhöjd och så vill hon bli kelad med. När jag äter sitter hon försynt bredvid i hopp om att få smaka en liten bit. Dels är det gott med mat, men det är också ett sätt att umgås. När favoritleksaken kommer fram då är det full fart. Nattetid har hon på den här korta tiden blivit allt mer tillgiven och idag somnade jag med henne intill magen och vaknade upp med henne vid sidan av min huvudkudde. Ofta när hon vill sova djupt och ostört sover hon dock på en stol i andra änden av rummet, men när jag ropar och signalerar att jag vill mysa brukar både hon och Sarafina komma och så kelar vi en stund i sängen. Då är det lite konkurrens om vem som kan vara närmast mig, vilket ibland leder till att någon hamnar precis under hakan på mig. Idun gillar i nuläget inte att bli lyft. Det ska dock inte förväxlas med att hon inte skulle vara sällskaplig. Hon älskar att mysa, bli klappad och varje ögonblick av uppmärksamhet hon får. Hon har dessutom de senaste dagarna börjat kravla upp så att hon ligger på min mage ibland när jag ligger i sängen. Det känns lite som att hon är hack i häl med mig och alltid vill vara med där det händer. Ett riktigt litet charmtroll med sin speciella täckning.


Idun & Sarafina 2021-11-17
Lika som bär🍒, men inte släkt. De är hämtade från helt olika orter. När de fångades in av Akutgruppen var de båda dräktiga och placerades i samma jourhem. Sarafina fick sin kull först och blev först utåtagerande mot Idun. Men när Idun strax därefter födde sin kull var Sarafina där och stöttade genom hela processen och sedan dess hänger de ihop. De leker tillsammans, sover ofta tillsammans och ibland putsar de varandras päls. När det är dags för kel vill dock båda vara närmast jourmatte. Söta, tama och sällskapliga tjejer!

Jourhem berättar 2021-06-01 …
Idun har anpassat sig bra i jourhemmet. Hon äter bra och sköter lådan. Lite försiktig men gömmer sig inte, hon följer nyfiket med i vardagens händelser.Idun myser💕

Idun och Sarafina leker😸😸

Blog at WordPress.com.