fbpx

Samo (adopterad)

Samo född 2020-05-18
Samo är en tam blyg hona
Päls: Grå

Adoptionsvillkor

Samo kommer från södra Sverige där hon gått hemlös med sin mamma Ingrid Marie sina syskon Topaz, Melba och Kim. Det var på håret att hela den kattfamiljen sköts av en kommunjägare. Familjen går under namnet “Äppelkullen”. Väl i trygghet åt alla kissarna som små hästar så fort torrfodret ställdes fram, så hungriga var de. Vips, så var allt uppätet! Det är tydligt att de fått gå perioder utan mat eftersom de hetsäter lite.

Nu är letar Samo efter sitt eget för alltid-hem, antingen tillsammans med ett av sina syskon eller i ett hem där det redan bor en snäll katt som kan lära henne alla regler som en huskatt måste kunna.

Jourhemmet berättar:
Samo är en riktigt ståtlig och busig katt. Ett grått litet lejon som är något lugnare än syrran Kim. Första veckan bestod mest av att gömma sig under badkaret men med tiden har hon gjort många fina framsteg och blir mer och mer bekväm och nyfiken. Vägen till hennes hjärta går via magen och hon kommer gärna fram och äter ur handen. Händer är annars fortfarande lite läskiga när det gäller klappar, men hon kommer med stor sannolikhet att med tiden tycka att det kan vara riktigt mysigt. Både hon och syrran Kim gillar att komma upp i sängen på kvällarna och kommer ibland nära och somnar en stund. Dagarna brukar bestå mest av vila och på kvällarna och morgnarna blir hon på lekhumör. Hon älskar att busa och brottas med syrran Kim, leka med bollar, ridspöt och fjädervippan.

Blog at WordPress.com.