fbpx

Måns (adopterad)

Måns född 2020-05-01
Måns är en tam hane
Päls: Brunmönstrad-tigré

Måns kom till föreningen efter att ha blivit övergiven. Måns är en tam snäll kattkille som trivs fint som ensamkatt. Favoritleksaken är en kattmyntaleksak. Gillar att ligga högt uppe på en tvättmaskin eller hylla så han har koll.

Han är självsäker och har integritet men är en kelig och fin kille. Lite nyfiken på hemmets andra jourkatter, han fräser och morrar osäkert ibland men är inte aggressiv eller elak. När han vill att jourmatte ska sluta klappa kan han också morra men jourhusse får fortsätta klappa lite trots lite protestmorr. Ibland sätter “Månsen” upp en liten tass och försöker skjuta bort handen.

Kan sova i samma rum som andra katterna utan problem och låter honan äta av hans mat utan bråk.

Uppdatering 20210105: Måns har blivit bekväm med både jourmatte-och husse. Han är nyfiken, kommer och hälsar vid ytterdörren och är kontaktsökande – vill ha gos och uppmärksamhet. En jättemysig kille med mycket integritet och så länge man inte provocerar honom säger han inte ett pip. Jourhusse lyfter honom ofta och gosar, efter ett tag grymtar Måns och vill springa vidare. Han har också börjat leka med leksakerna!

Han funkar med de andra katterna men är fortfarande dominant så eventuell kattkompis behöver vara snäll, lekfull och även ha en del skinn på nosen. Måns är utåtriktad och gillar att busa. Att jaga de andra katterna eller fäktas lite då och då är jätteroligt!
De andra jourkatterna är något äldre, undergivna och vana vid andra katter men de vill ha lite mer lugn och ro än vad Måns kan erbjuda. Husets egna katter är lite tuffare och dominanta men snälla honkatter och det har funkat bra med Måns. Det är fortfarande lite gruff ibland men överlag kommer de bra överens.


Paus i leken för att gå på lådan!

Blog at WordPress.com.