Kenny (adopterad)

Kenny född 2017-09-08
Kenny är en tam blyg hane
Päls: Rödmönstrad-spotted med vitt

Kenny är en matglad men fortfarande blyg kille som går bra ihop med jourhemmets andra katter. Han är trevlig och lugn mot dem och visar försiktig nyfikenhet mot jourmatte. På dagarna ligger han och sover i ett litet badrum men är uppe och utforskar omgivningen när det inte är tvåbeningar i närheten.
Han har visat lite intresse för leksakerna och är rätt avslappnad, men hälsar ofta med ett litet fräs för att vara på säkra sidan. fräser när han vill bli lämnad ifred. Spinner och mjölktrampar när jourmatte håller upp påsen med våtmat. Om han bara fick skulle han säkert kunna äta mer än de 4-5 påsarna om dagen av Bozita som han ska ha.
Han kallas Petit Kénny – lille Kenny på franska (namngiven i tidigare jourhemmet). Men han är en rätt stor kille på ca 6 kg.

Uppdatering 2021-01-02: “Kenny har tidigare luktat på jourmattes fingrar och blivit kliad med en leksak. Idag kunde han bli kliad av en jourmattes hand en kort stund! Han är jättesöt!”


Övrigt: Kenny bodde tidigare med sina kompisar, Fabian och Gråis. De har haft slitsamma liv tills de blev infångade och Kenny fick först bo själv och sedan att bo med Fabian i ett gemensamt jourhem, men tyvärr funkade det inte så Kenny fick flytta vidare. I tidigare jourhem var Kenny ganska rädd och gömde sig mycket. I sitt förra jourhem vågade han utforska, äta och gå på lådan men mest på natten och han fräste så fort han stötte på en tvåbening. Jourhemmet tyckte synd om honom och att han borde få bo i ett mer “Kenny-anpassat” jourhem.

Kenny vill gärna ha en snäll kattkompis i sitt nya för alltid-hem och nya hemmet behöver förståelse för hans bakgrund och att han tidigare varit väldigt skygg. Gärna någon som vill hjälpa en katt gå från skygg till trygg!