fbpx

Ingrid-Marie (adopterad)

Ingrid-Marie född 2017-05-18
Kön: Hona
Socialt: Kelen, tam, kattvan
Päls: Blå/grå med vitt
Hälsostatus: u.a.
Kattungar: MelbaTopazKimSamo
Kattkompis: –
Övrigt: –

Adoptionsvillkor

Mamma Ingrid-Marie kommer från södra Sverige där hon gått hemlös med sina ungar Melba, Topaz, Kim och Samo. Den lilla familjen räddas i sista stund från att skjutas. Familjen går under namnet “Äppelkullen”. Ingrid-Marie var väldigt rädd när de fångades in men visade inga tecken på aggressivitet. Väl i trygghet åt hon och ungarna som små hästar så fort torrfodret ställdes fram. Vips, så var allt uppätet! Det är tydligt att de fått gå perioder utan mat. Nu har de fyra ungarna flyttat och då kan mamma Ingrid-Marie få pusta ut och fokusera mer på sig själv.

Ingrid-Marie vill bo som ensamkatt eller med en snäll och lugn kattkompis.

Jourhemmet berättar:
Ingrid-Marie är en riktigt fin tjej, sockersöt som sina barn men var väldigt blyg och rädd i början när hon kom hit. Hon har hållit sig undan och inte vågat ta så mycket plats. På nätterna har hon successivt vågat utforska mer och mer och hennes personlighet framträder sakta med säkert. Ibland när jag vaknat på nätterna har hon visat nyfikenhet, vågat komma lite närmare och tittat på vad jag är för en. Hon tar mer och mer plats även under dagtid när man är i samma rum. Leksakerna flyttar sig en del under natten och om man sträcker fram en leksak i ett snöre brukar hon dra den ur händerna så hon får ha den för sig själv! Hon gör små framsteg varje dag och behöver fortsatt tid och kärlek för att få blomma ut ordentligt i sin egen takt, gärna i ett lugnt hem.

Uppdatering 210711
Ingrid-Marie har börjat komma ur sitt skal med råge! Verkligen en katt med potential! Från att ha smugit runt och bara varit framme nattetid leker hon väldigt bra själv och jagar sina leksaker oavsett tidpunkt på dygnet. En dag för några veckor sedan började hon stryka sig mot jourmattes utsträckta hand(!!) och kan numera tigga att bli kliad och klappad, på egna villkor. Såklart inte hela tiden men några gånger om dagen! Hon verkar gilla lugn och ro, går undan om de yngre katterna försöker jaga henne men accepterar att bli tvättad på huvudet och lite snällt och försiktigt brottande då och då. Hon är lite tveksam till tvåbenta främlingar men kan motvilligt låta sig klappas om man först hälsar snällt och tar det lugnt.

Hälsar på jourhemskompisen Miranda!
Vem krafsar på toadörren?
På nätterna blir Ingrid-Marie mycket modigare. Hon har blivit rätt bekväm med sin jourhusse och ligger ibland på mattan vid hans fötter eller i soffan en bit bort.
Jourhemmet får ibland klia henne med en lång leksak

Blog at WordPress.com.