fbpx

Farbror Melker

Farbror Melker född 2011-08-15
Kön: Hane
Socialt: Kelen, tam
Päls: Blå(grå)-vit
Hälsa: Senior, FIV ⚠️
Kattkompis: –
Övrigt: Måste bo som innekatt pga. FIV, se mer info nedan.

Adoptionsvillkor

Intresseanmälan

Farbror Melker hittades hemlös i en trädgård i Sjöbo i södra Sverige.

Farbror Melker är en mycket social herre, som dock inte riktigt (än!!!) är intresserad av att bli berörd. När Farbror Melker kom till sitt nuvarande jourhem sågs han inte vid den första tiden då han gömde sig mest hela tiden. Detta har förändrats väldigt mycket, nu är han framme jämt💙. Både när han sover, spejar eller leker. Farbror Melker är en otroligt lekfull herre😺, leksaker i alla olika slag är roliga och slits med hälsan.

Vad vi märkt i jourhemmet är att Farbror Melker troligen hör lite dåligt. Han har även alltid extra koll på människors fötter, troligen eftersom han hör dåligt och troligen av misstag eller inte, kanske tidigare blivit sparkad på om så av då förhoppningsvis misstag😿

I hans förra jourhem åt han mest blötmat. Detta slutade han dock med efter någon månad i nuvarande jourhem och äter idag mest torrfoder för senior samt extra kattmalt för att underlätta med hårbollar. Han äter och dricker bra, smakar gärna på en bit ost🧀, makrill🐟 eller turkisk yoghurt🇹🇷 ibland.

Farbror Melker är positiv för FIV (felint leukumivirus) som är en immunsjukdom, i och med detta får han inte vara ute där han kan smitta andra katter. FIV är en blodsmitta, så den smittar inte av att dela vattenskål med en annan katt. Det går självklart bra för katter med FIV att bo tillsammans med andra FIV-positiva katter, likaså går det bra att bo i samma hem som andra katter förutsatt att dem bor i olika delar av hemmet.
”FIV är i sig inte dödlig, men då den hämmar immunförsvaret banar den vägen för att katten ska bli mottaglig för andra infektioner, i t ex tarm, hud eller luftvägar. Vanligaste smittvägen är via blod och bett, som exempelvis vid slagsmål.”

Blog at WordPress.com.