fbpx

Bulgur

Bulgur född 2013-01-01
Kön: Hane
Socialt: Kelen, tam
Päls: Bruntigré-vit
Hälsa: Senior, FIV ⚠️
Kattkompis: –
Övrigt: Måste bo som innekatt pga. FIV, se mer info nedan.

Adoptionsvillkor

Intresseanmälan

Bulgur hittades ensam och övergiven i Enskede. Bulgur hade ett Bulgariskt id-chip men tyvärr lyckades vi inte spåra detta till någon ägare.

Uppdatering 2022-10-31
Bulgur har blivit en mycket piggare och aktiv katt efter operationen, mer nyfiken, utforskar ytor som han inte gjort innan samt hoppar upp på saker. Han är väldigt pratglad och kommunicerar på ett helt annat sätt nu än innan. Han älskar att mysa och sitta vid våran franska balkong när det är fint väder och spionera, leker mer nu än innan operationen men är fortfarande en väldigt lugn och mysig katt som mest gillar att sova och bli klappad på magen och under hakan. Han ska ofta vara upp i ansiktet på oss när vi ligger i soffan och kollar på tv, gärna stå eller lägga sig så man inte ser något.

Jourhem berättar: Från att vara en rädd och vilsen katt har Bulgur blivit en riktig kelgris. Stångas och jamar när han vill ha uppmärksamhet och är inte rädd för att lägga sig i knäet eller krypa upp vid bröstet och lägga sig. Han känns väldigt trygg och vill inget annat än att bli ompysslad.

18/3
Bulgur har blivit modig! Katten som enligt första (tillfälliga) jourhemmet hellre skulle avlivas eftersom hon inte kunde hantera honom och tyckte att han var ”våldsam”. Igår kom han fram och nosade på nya jourmatte och jamade 😍

Bulgur är positiv för FIV (felint leukumivirus) som är en immunsjukdom, i och med detta får han inte vara ute där han kan smitta andra katter. FIV är en blodsmitta, så den smittar inte av att dela vattenskål med en annan katt. Det går självklart bra för katter med FIV att bo tillsammans med andra FIV-positiva katter, likaså går det bra att bo i samma hem som andra katter förutsatt att dem bor i olika delar av hemmet.
”FIV är i sig inte dödlig, men då den hämmar immunförsvaret banar den vägen för att katten ska bli mottaglig för andra infektioner, i t ex tarm, hud eller luftvägar. Vanligaste smittvägen är via blod och bett, som exempelvis vid slagsmål.”

Blog at WordPress.com.