Vi har fått hem 2020

Vi har flyttat till våra föralltid-hem! 😻

Jansson född 16 juni 2019
Jansson är en svart hane, en riktig liten charmör och gosboll.
Han har små söta och roliga rörelser och positioner för sig. Han älskar att bli klappad till och med på magen. Så fort man kommer nära börjar han spinna. Han kommer ofta upp till jourmatte och nosar på hennes näsa. Gillar att ligga som en liten boll på jourmattes bröst mot halsen och ofta med huvudet på nacken, där känner han sig trygg. Han är även lekfull och kan ibland även spinna när han leker. Ligger ofta vid fönstret och tittar ut.
Har även tagit små naps i jourmattes famn. Har en tendens att somna lite hursom- och varsomhelst.
Jansson, Fräsen och Astrid kom från Skåne och är föräldralösa trots flera försök att hitta mamman. De tre upptäcktes 30 maj och har blivit matade med människomatrester.
Jansson har adopterats av jourhemmet i februari.

Elsa född 12 maj 2019
Elsa är en social hona som är van vid andra katter. Elsa är Creme-tigré med vitt. Elsa kom tillsammans med mamma Tilly och syskonen Britta och Knutte från Skåne. Elsa är busig och leker med sina syskon. Hon tycker om bollar och kattmyntaleksaker. Elsa vill bo tillsamman med något av sina syskon.

Elsa har adopterats av sin nya familj i februari.

Britta född 12 maj 2019
Britta är en social hona som är van vid andra katter. Britta är Rödtabby med vitt. Hon kom tillsammans med mamma Tilly och syskonen Elsa och Knutte från Skåne. Britta är busig och leker med sina syskon. Hon tycker om bollar och kattmyntaleksaker. Britta är minst i kullen.
Britta vill bo tillsammans med något av sina syskon.

Britta har adopterats av sin nya familj i februari.

Tilly född 28 maj 2016
Tilly är en kelen hona, van vid andra katter, Crème.
Tilly kommer tillsammans med sina tre små ungar Britta, Elsa och Knutte och hennes vuxna dotter Tindra samt hankatten Måns från Skåne. 
En man har matat dem under längre tid. Tilly och Tindra är tama. Måns är mer skygg. 
Tilly är mycket kelig och en duktig kattmamma, men nu är hon vara klar med mammarollen och vill ha någon som uppskattar en mycket kelig katt som älskar uppmärksamhet och godis.

Tilly har adopterats av sin nya familj i februari.

Albin född 11 oktober 2019
Albin är en tam hane.
Hittades i en pappkartong på Österlen tillsammans med sina fyra syskon.
Jo, det är sant, vi lämnades som tur var på en veranda hos en människa som tog hittade oss och tog om hand om oss. Var våran mamma finns vet vi inte. Men vi har fått en ny mamma, en jourhemsmamma hos Akutgruppen.
Vi är redo att flytta till våra förallt-hem.
Vi är ett gäng gosiga och busiga ungar.
Albin har flyttat till sin nya familj i februari.

Ida född 11 oktober 2019
Ida är en tam hona.
Hittades i en pappkartong på Österlen tillsammans med sina fyra syskon.
Jo, det är sant, vi lämnades som tur var på en veranda hos en människa som tog hittade oss och tog om hand om oss. Var våran mamma finns vet vi inte. Men vi har fått en ny mamma, en jourhemsmamma hos Akutgruppen.
Vi är redo att flytta till våra föralltid-hem.
Vi är busiga och gosa ungar.
Ida har flyttat till sin nya familj i februari.

Tess född 17 april 2019
Tess är en tam hona.
Päls: Sköldpaddsteckning, vit med blågrå och crème teckning, långhårig.
Tess kommer från en kattsamlare som var tvungen att göra sig av med en del av sina katter annars skulle hon bli vräkt av hyresvärden. Hon är en liten och späd katt. Vill bo tillsammans med en snäll kompis eller som ensamkatt.
Tess har adopterats av sin nya familj i februari.

Amélie född 16 augusti 2019
Amélie är en tam hona som är van vid andra katter. Hon är brun vit svart tigré samt tabby.

Emelie har adopterats av sin nya familj i februari.

Arne född 25 augusti 2019
Arne är en tam hane som är van vid andra katter. Han är svart brun tabby.

Arne har adopterats av sin nya familj i februari.

Viggo född 16 augusti 2019
Viggo är en tam hane som är van vid andra katter. Han är ljusgrå tigré och vit.

Viggo har adopterats av sin nya familj i februari.

Aurora född 25 augusti 2019
Aurora är en tam hona som är van vid andra katter.
Päls: Brun tigré.

Aurora har adopterats av sin nya familj i februari.

Rocky född 16 maj 2019
Rocky är en hane som är van vid andra katter. Han är Svart-tigré (svartmönstrad)
Rocky – killen med sting
Rocky är en riktig liten fighter som tagits emot med öppen famn av sin nya fostermamma och sina 5 fostersyskon. Han älskar att klättra högst upp i klösträden och när han ska sova så kryper han gärna in i dem små grottorna.
Rocky var ca 11 veckor när han kom till oss alldeles ensam från Årsta havsbad där han levt helt förvildade tillsammans med sin mamma och sina syskon. Rocky var till en början väldigt skygg och rädd för människor men som den fightern han är så anpassar han sig sakta men säkert. Rocky trivs bäst med andra katter och vill därför bo tillsammans med minst en busig liten kattkompis. Rocky har gjort stora framsteg i jourhemmet och gillar nu även att gosa och mysa med människor.
Rocky har adopterats av sin nya familj i februari.

Bertilina född 23 juni 2019.
Bertilina är en tam hona.
Bertil som blev Bertilina kommer från Huaröd, Kristianstad i Skåne. Hon bodde tillsammans med sin mamma och bror på en gård tillsammans med flera andra förvildade/herrelösa katter. Misan med ungar kommer även dem från samma gård. Ägaren av gården larmade om katterna och att Bertilina mamma nyligen blivit påkörd och avlidit. Bertilina är en snäll med lite blyg tjej som önskar att få komma till ett nytt hem tillsammans med någon av sina fostersyskon eller där det redan finns en annan snäll katt som vill bära henne under sina vingar och om barn så helst lite äldre lugnare barn. Bertilina vill inte vara eller bli någon utekatt, men däremot sitter hon gärna på en innätad balkong och spanar på alla fåglar som flyger förbi.
Bertilina har adopterats av sin nya familj i februari.

Hillevi född 4 januari 2017.
Hillevi är en tam hona.
Hillevi kommer från Skåne där hon levt ett hårt liv. Hon har fött många kullar. Hillevi kommer med sina döttrar Alicia och Asta och 4 barnbarn. Hon behöver ett lugnt hem utan små barn och kan vara ensamkatt. Hillevi har svultit och är väldigt hungrig av sig.
Hillevi är kastrerad. Hon vill gärna ha en innätad balkong. Finns det ett hem på landet kommer Hillevi bli lycklig.
Hillevi har adopterats av sin nya familj i februari.

Melody född 2019
Melody är en hona.
Päls: Sköldpaddstecknad

Bodde på en parkering tillsammans med sin mamma Happy under ett flertal veckor tills en snäll tjej tog dem med till veterinär som kontaktade föreningen.
Melody är cirka sex till sju månader och hon är mycket snäll och tillgiven.
Melody vill gärna bo med sin mamma eller en annan snäll kattkompis.
Melody har adopterats av sin nya familj i februari.

Happy född okänt
Happy är en hona.
Päls: Gråtabby

Happy hittades på en parkeringsplats med sin dotter Melody där de bott under ett flertal veckor. En snäll tjej tog oss till en veterinär som kontaktade oss i föreningen.
Happy är cirka ett till två år. Hon är väldigt snäll och tillgiven.
Vill gärna bo med sin dotter Melody eller annan snäll kattkompis.
Happy har adopterats av sin nya familj i februari.

Busen född 1 oktober 2019
Busen är en tam hane.
En av två ungar som är räddades från en oseriös person som tänkte sälja dem för en krona då han inte kunde ge dem mat längre.
Busen finns nu i jourhem tillsammans med Rezzi.
Busen och Rezzi har adopterats av sin nya familj i januari.

Rödis född 19 december 2016
Rödis är en tam hane.
Päls: Orange

Rödis kom upp igår från Skåne och är en tamkatt som gått runt med sin syster och mor. De har sökt sig till människor som inte kan ta hand om dem. De larmade och Rödis fick komma till föreningen. Syster har kommit upp och de blev glada att se varandra. Rödis och Syster vill bo tillsammans.
Rödis har adopterats av sin nya familj i januari.

Syster född okänt
Syster är en hona.
Päls: Grå tigré med vit nos och lite vitt på tassarna.

Syster kom upp igår från Skåne och är en tamkatt som gått runt med sin bror Rödis och mor. De har sökt sig till människor som inte kan ta hand om dem. De larmade och Syster fick komma till föreningen. Syster har nu kommit upp till Stockholm och syskonen blev glada att se varandra. Rödis och Syster vill bo tillsammans.
Syster har adopterats av sin nya familj i januari.

Pluto född 29 november 2009
Pluto är en tam hane.
Päls: Orange vit.
Pluto kommer in till akutgruppen då ägare blir vräkt. En trevlig snäll hankatt som längtar efter ett hem med kattkompis. Pluto är tam och mycket kelig.
Pluto har adopterats av sin nya familj i januari.

Tass född 6 maj 2019
Tass är en tam hane.
Tass adopterades av en familj (med 1 barn) när han var 12 veckor, de älskade Tass oerhört mycket, men barnet i familjen visade sig vara allergisk så till deras stora sorg var han tvungen att flytta.
Tass är en bedårande, social och busig kattunge på ca fem månader som pga. allergi fick flytta från sin ägare. Tass är vaccinerad, id-märkt och registrerad. Skulle säkert uppskatta att få komma till ett hem där det finns snälla kattkompisar att busa och gosa med. Tass är nästan som en liten ”cirkus-katt” 😸 och hoppar med lätthet från olika avsatser upp på ens axlar där han balanserar utan problem, och använder gärna dina axlar som ytterligare avsats för att sedan hoppa vidare till dit han vill. I Tass tidigare hem fanns det ett barn. I nuvarande jourhemmet finns lite äldre barn.
Tass har extra tår på sina tassar, polydaktyli (även kallat skeppskatt).
Tass adopterades av sin nya familj i januari

Loppan född 30 maj 2019
Loppan är en hane.
Loppan söker ett permanent hem. Han är social och vill ligga nära stödmatte – då spinner han högt som en traktormotor.☺️ Är lugn för att vara kattunge, men leker gärna. Han vill ha en kattkompis som inte är för undergiven. Loppans teckning är vit med bruntigrerade partier. Loppan finns i Stockholm och söker permanent hem i Stockholm med omnejd. Loppans liv kunde ha sett helt annorlunda ut om han inte haft turen på sin sida just den där kvällen…
En tjej var på tillfälligt besök i en liten by i Skåne. Sent på kvällen dök plötsligt lilla Loppan upp, vrålhungrig kastade han sig över maten som gavs. En liten parvel på endast ca 13 veckor. Loppan var lite rädd men hungern vann över rädslan, och tur var det… När han hittades var Loppan undernärd och smal som ett streck – han var bara skinn och ben så ryggkotorna kändes tydligt när man klappade honom samtidigt som lilla magen var uppsvullen som en ballong på grund av all mask. Han hade fullt med loppor i pälsen så de kröp i ansiktet och öronskabb. Några i byn menade att Loppan kom från en bondgård…
Loppan adopterades av sin nya familj i januari.

Steve Purrington född 1 juli 2019
Steve är en hane och han är grå tigrerad.
Steve hittades ensam och övergiven i en motorhuv i Skåne.
Steve adopterades av sin nya familj i januari