Vi har fått hem 2020

Vi har flyttat till våra föralltid-hem! 😻

Conny född 23 september 2019
Conny är en tam hane
Päls: Cremetigré med vita tecken
Colin född 23 september 2019
Colin är en tam hane
Päls: Rödtigré med vita tecken

De är tre syskon som är cirka 5 månader gamla. Troligtvis dumpade. 
Hittades på landet vid en gård utanför Trelleborg. Bodde utomhus innan de togs in.
Corinne som är sköldpaddsfärgade (gråtigre och orange/krämfärgad)
Conny och Colin är rödvita som är väldigt lika till utseendet. Killarna är helt tama. 
Sköldpaddsflickan Corinne är lite mer försiktig av sig.
Conny och Colin adopteras tillsammans. Corinne vill gärna ha en trygg och social kattkompis i sitt nya hem. Uppdatering från jourhemmet 200304
Colin är en riktig gosboll. Han älskar att ligga i ens knä och söker ofta gos! Han ligger och sover med mig i sängen varje natt tillsammans med Conny. Colin är den som bestämmer av killarna. Conny är också en riktigt gosboll men är mer busig än Colin. Colin håller pli på Conny på ett kärleksfullt sätt när han blir lite väl uppjagad, exempelvis lekbiter mig lite för mycket. Killarna är helt oskiljbara. Dom ligger ofta väldigt nära mig i soffan eller sängen och då oftast på varandra. Dom är noga med att tvätta varandra ofta och gosa. De leker också mycket med varandra och med syster Corinne.
Conny och Colin har adopterats av sin nya familj.

Glenn född okänt
Glenn är en blyg hane
Päls: Orange vit

Glenn är en mobbad okastrerad katthane som gått till stall sökt hjälp och eftersom det inte gick med de andra katterna i stallet har han fått komma in hos Akutgruppen. Glenn är en snäll och försiktig kille. Äter bara blötmat. Han har snabbt gjort framsteg i jourhemmet.
Glenn har adopterats av sin nya familj.

Lo född okänt
Lo är en tam hona
Päls: Orange
Lo kommer från Huaröd i Skåne. Där gick hon till en snäll farbror och sökte hjälp. Han har tidigare hjälpt andra hemlösa kisar att komma till Stockholm. 😿💕 Just nu bor jag ensam i ett jourhem, men skulle önska ett hem med kattkompis. Jag är lite blyg och en ung tjej.
Lo trivs inte med den hankatt som fanns i det hem som skulle bli hennes. Hon behöver bo hos en familj utan små barn i en lugn miljö. Gärna med en snäll ungkatt.
Lo har adopterats av sin nya familj.

Morris född 30 maj 2014
Morris är en tam grå och vit hane, han är van vid barn och vid andra katter.
Morris kommer från Skurup Skåne och han har gått hemlös där. En familj har matat honom. Han är kelig och gillat deras barn 6 år gammal. Han gillade även honkatterna. Han var full med fästingar och trött efter resan och vilar ut på jourhem med två honkatter. Morris vill bo med en snällt barn över sex år och gärna en honkatt. Han kan också vara ensamkatt, men vill gärna vara nära sin människa.. Morris behöver utemöjligheter på trygg plats, kan vara innekatt om innätad balkong finns.
Morris har adopterats av sin nya familj.

Agnes född 15 maj 2014
Agnes är en tam hona.
Päls: Grå tigrerad.
Agnes kommer från Skåne. Agnes gillar att sitta på balkongen och titta ut. Leker gärna med laserstrålen. Agnes behöver en kompis som vill leka. Endast hane är aktuellt. Agnes är en försiktig hona och gillar att bli klappad på sina egna villkor.
Uppdatering från jourhemmet 20200210
Agnes är en försiktig katt med integritet som behöver tid på sig innan hon bestämmer sig för att lita på någon. När hon väl känner sig trygg vill hon gärna vara så nära som möjligt, hon kryper alltid upp i mitt knä och sover ofta på min mage. Numera får jag klappa henne men det sker på hennes villkor, allra bäst tycker hon om att ligga nära men inte bli klappad i så stor utsträckning. Hon pratar en del och möter mig i dörren när jag kommer hem. Agnes leker gärna själv men tycker att det är roligt när fjädervippen kommer fram och hon tycker om att sitta i fönstret och spana ut.  Hon har levt som ensamkatt nu ett par månader och det fungerar bra. Eventuellt skulle hon också trivas ihop med en äldre hane. Kort sagt är Agnes en katt som behöver lite tid på sig men när hon väl känner sig trygg är hon en mycket mysig katt som ofta ligger i knät och spinner. Agnes mycket lugnt hem och gärna större hem med balkong.
Agnes har adopterats av sin nya familj.

Truls född 2009
Truls är en tam hane
Päls: Bruntigré med vitt
Truls är 10 år. Kastrerad, id-märkt och vaccinerad.
Truls är en kelig katt. Man kan prata med honom och han svarar, stor och tung. Truls gillar att vara ute mycket och behöver ett hem med möjlighet till utegång.
Har återkommit till föreningen mars 2020.
Truls har adopterats av sin nya familj.

Pärlan född 5 juli 2019.
Pärlan är en tam hane.
Pärlan kom till oss tillsammans med sina två kullsyskon Bagheera och Hyena pga. allergi. Pärlan är en kille som älskar att gosa och är en riktig mysis. Pärlan är en lugn och väldigt smart kille som tycker om att lära sig nya saker. Pärlan är van vid barn och andra katter och skulle gärna flytta till en barnfamilj tillsammans med någon av sina syskon, någon annan kattunge eller till ett hem där det redan finns en annan katt. Pärlan vill inte vara utekatt men följer gärna med ut på kattkoppel-promenad under kontrollerade former.
Pärlan har adopterats av sin nya familj.

Sigrid född 8 november 2018
Sigrid är en tam hona.
Sigrid eller Siggan som hon kallas kom till föreningen tillsammans med sina ungar Stig och Stella.
Sigrid är en snäll och söt katt som behöver ett lugnt och tryggt hem. Gärna i ett hem där man är hemma mycket.
Sigrid vill vara ensamkatt.
Sigrid har adopterats av sin nya familj.

Joppe född april 2019
Joppe är en tam hane
Päls: Svart
Joppe var avlivningshotad då hans tidigare ägaren inte redde ut situationen efter en separerat. Joppe är lekfull ungkatt, nyfiken och snäll som lät oss bära och lyfta honom direkt utan protester. Noga med hygienen, duktig på lådan och spinner direkt när han blir kliad på huvudet och kinder. Kommunicerar bra med Winston, lite ”storebror” till sättet och verkar alltid ha ett halv öga på både omgivningen och Winston. Joppe vill gärna ha en mysig kattkompis.
Joppe går bra med både barn och hund.
Joppe har adopterats av sin nya familj.

Winston född juli/augusti 2019
Winston är en tam hane.
Päls: Röd
Winston hittades dumpad i en tygtransportbur i en trappuppgång på Rosengård i Malmö. När han hittades var han varken kastrerad eller id-märkt. Troligtvis hade han inte suttit i buren mer än några timmar då de som hittade honom i trappuppgången några timmar tidigare hade gått i samma trappa och då ej sett honom i trapphuset.
Winston är en lekfull, superhärlig och social kille. Han gick fram direkt och lät sig bli både klappad och buren av både jourmatte och jourhusse. Sedan rullade han glatt över på rygg för att bli kliad på magen. Den här killen är urbilden av en ”perfekt kattunge”! Han måste  ha en lekfull och trygg katt i sitt nya hem. Pratar glatt med Joppe (som svarar!)

Uppdatering från jourhemmet 20200227
Winston är en väldigt rolig katt som följer en hack i häl. Han röjer gärna runt med sina fostersyskon i vilda lekar och han sover i soffan bredvid jourhusse.
Perfekt om man vill ha en lekfull och busig kisse som gillar sällskap.
Winston har adopterats av sin nya familj.

Coco född 23 maj 2019
Coco är en tam hane som är van vid andra katter. Coco är Svart-tabby (brunmönstrad).
Coco – söt som en kokosnöt.
Coco är en riktig nyfiken och lekfull liten kille som älskar att äta. Han busar helst med sina syskon Tuffe och Thelise och tillsammans kan dem jaga den röda pricken från laserpekaren hur länge som helst.
Coco var ca 8 veckor när han kom till oss tillsammans med sin mamma och sina fyra syskon från Huaröd där dem levde helt förvildade tillsammans med flera andra katter. Coco var till en början väldigt skygg och rädd för människor, men som den cooling han är så var han den i kullen som först vågade sig fram. Coco trivs bäst med andra katter och vill därför bo tillsammans med minst en busig liten kattkompis, gärna någon av sina syskon.
Coco har gjort stora framsteg i jourhemmet och gillar nu även att gosa och mysa med människor.

Uppdatering från jourhemmet 2020-02-29
Nospussar och hälsningar från jourkatten Coco. Han är social med de andra jourkatterna (Winston och Joppe) som är nyinflyttade och de leker jättebra ihop. När W och J kom var han snabbt framme och hälsade på dem efter en kort introduktionsperiod. Coco har riktigt fint bollsinne, älskar att jaga laserpekaren och bär gärna runt på sina favoritleksaker. Han måste definitivt ha minst en snäll kompis i sitt nya hem. Mot människor är Coco lite mer försiktig, men han har gjort fina framsteg sedan han kom till jourhemmet. Tålamod, tid och kärlek i kombination med kattgodis är nyckeln till den här fina killens hjärta. Coco behöver ett hem som vill vara med på hans resa från skygg till trygg. Han gillar att vara med där det händer, men man ska inte försöka ”hoppa på” honom mot hans vilja, Coco väljer själv när och vem som får klappa. Han sover ofta vid jourmattes fötter på natten och brukar ligga kvar på morgonen för lite kel. Då brukar man få ”gosa loss” utan restriktioner (men det är lite svårt att fånga på film).
Coco har adopterats av sin nya familj.

Felicia född 1 september 2019
Felicia är en tam hona.
Päls: Svart med vit medaljong

Felicia hittades övergiven i ett industriområde och togs omhand om av upphittaren.
Felicia är en nyfiken liten tjej som gillar gos och att få sitta i knät. Hon är modig och tar alltid det första steget till skillnad från sin rumskamrat Tom. Felicia tycker som många kattungar att det är lite obehagligt med snabba rörelser då hon bara är ca 3 till 4 månader, men det kommer troligen försvinna med åldern!
Felicia har adopterats av sin nya familj.

Oliver född 2016
Oliver är en tam hane
Päls: Svart vit

Oliver togs vid 6 veckors ålder från en kattsamlare i Dalarna. Han blev för två år sedan utadopterad till en kvinna av X. Ägarbyte gjordes aldrig och den /de som adopterade ut honom struntade i han sedan. Oliver har bott hemlös utomhus i ett koloniområde i två år och blivit matad av snälla människor. Hur han hamnat på koloniområdet är en gåta. Oliver är kastrerad och chip-märkt. Oliver är tam och kelen, vill gärna ligga i ditt knä, han är väldigt kärleksfull. Oliver är en lugn och självsäker katt. Tar för sig när han vill och drar sig undan när han känner för att vila. Han pratar mycket med stödmatte och lyssnar när han får svar. Han är snäll mot andra katter och hundar. Tar man fram leksaken så leker han som en kattunge. Han gillar att mysa i soffan och sova med matte/husse hela natten.
Oliver har adopterats av sin nya familj.

Singha född 2009
Singha är en tam hona.
Päls: SköldpaddaSingha, 11,5 år söker ett nytt hem. Singha är en snäll, nyfiken och kelig honkatt. Hon är dock lite blyg och försiktig av sig och söker därför ett lugnt och tryggt hem. Hon har som yngre varit utomhus en del men föredrar nuförtiden att vara inomhus. Singha är kastrerad, id-märkt och nyligen vaccinerad.
Är van vid andra katter.
Singha har adopterats av sin nya familj.

Laura född 4 juli 2010
Laura är en tam hona av rasen Ragdoll.
Fina, fina Laura kommer tillbaka till oss då hon tyvärr inte trivs med familjens andra katt. Mot människor är hon en supermysig gosmaja 😽 men hon visar tydligt att hon vill bo som ensamkatt. Hon är 9 år och söker ett mysigt hem med mycket kel och utan små barn. Adoptören beskriver henne så här:
”Hon är en social, lugn och trevlig katt som gärna lägger sig bredvid i soffan och blir klappad och börjar spinna på en gång. Hon följer gärna med oss människor vart vi går. Jag har två barn i tonåren och det har fungerat utmärkt, hon är lika kelig med dem.”
Laura har adopterats av sin nya familj.

Zamanta född 9 februari 2010
Zamanta är en tam hona.
Päls: Svart med lite grått

Zamanta kommer från en samlare. Hon är en snäll och rar katt. Zamanta har flyttat runt mycket och behöver ett hem där hon får stabilitet och mycket kärlek.
Zamanta har adopterats av sin nya familj.

Selma född 19 oktober 2019
Selma är en tam hona.
Hittades i en pappkartong på Österlen tillsammans med sina fyra syskon.
Jo, det är sant, vi lämnades som tur var på en veranda hos en människa som tog hittade oss och tog om hand om oss. Var våran mamma finns vet vi inte. Men vi har fått en ny mamma, en jourhemsmamma hos Akutgruppen.
Vi är redo att flytta till våra föralltid-hem. Alla är vi gosiga och gillar att busa och gosa.
Hands up! /Selma
Selma har adopterats av sin nya familj.

Valentin född juli/augusti 2019
Valentin är en tam hane.
Päls: Svart med vita partier

Valentin är en nyfiken, snäll och kelig ungkatt på ca 6-7 mån. Han bodde tillsammans med sin mamma och flera andra okastrerade katter hos en äldre kvinna. Kvinnan flyttade nyligen till vårdhem. Katterna har därefter bott helt ensamma i huset, de har fått mat/tillsyn någon gång om dagen, men det var ingen hållbar situation och katterna behövde därför flytta snarast möjligt. Den här lilla parveln är en av dem.

Valentin behöver ett hem som kan ge honom mycket kärlek och omvårdnad. Han är snäll, nyfiken, lekfull, kelig, ännu lite försiktig av sig, men känner han sig trygg kommer han gärna fram och buffar på en för att få lite gos. Valentin vill få (minst) en kattkompis i sitt nya permanenta hem.

Uppdatering från jourhemmet 20200225
Valentin är hela paketet. En snäll, nyfiken och mysig kille som går all in i alla lek. Det är bäst att ta en tupplur ovanpå sin nuvarande husse när den ligger på soffan och också på natten vill han sova bredvid. Att träffa nya människor är super kul, ffa om de vill klappa och leka med Valentin. Det blir mer och mer intressant att hänga på balkongen och titta ut. Valentin är pratglad och delar gärna med sig om allt. Han längtar efter en kattkompis!
Valentin har adopterats av sin nya familj.

Frida född maj 2019
Frida är en hona.
Päls: Grå med röd teckning på huvudet

Fem kattungar, Hanna, Frida, Linnéa, Lovis och Ebba är mellan 5-8 månader och kommer från Huaröd där okastrerade katthonor fött kull på kull. Katterna har bott ute, men kommer att bli tamare med lite tålamod. Frida behöver bo med tam kompis och helst inga småbarn.
Frida har adopterats av sin nya familj.

Snuttan född 25 juli 2017
Snuttan är en kelen hona som är van vid andra katter. Hon är grå med liten vit haklapp.
Snuttan kommer som omplacering, Veterinärkliniken ringde då Snuttan skulle avlivas. Akutgruppen hämtade henne akut från ägaren. Hon bor i jourhem med två andra katter och trivs.
Hon är nyfiken, gosig och tycker om att bli klappad, hon låter sig också bäras. Hon är lite försiktig, men tar för sig när hon får lite utrymme. Snuttan behöver en stimulerande miljö där hon tillåts få utlopp för sin inre kattunge.
Snuttan har adopterats av sin nya familj.

Signe född 1 december 2017
Signe är en kelen och tam hona. Hon är van vid andra katter. Signe är svart med ett jack i höger öra.
Signe älskar att kela med jourmatte. Ett litet yrväder som tycker om att sitta på fönsterbrädan och titta ut när hon inte far runt och leker. Jourmatte har inte sett henne klösa på möbler. Signe vill ha utsiktsplatser. Hon tyr sig inte speciellt till någon av de andra katterna i jourhemmet. Signe skulle kunna fungera som ensamkatt.
Baltsar, Signe, Alfrida, Cassie, Tessie och Augusta kommer från en kattkoloni i Skåne. Katterna kom till Stockholm den 7 januari och omhändertogs av Akutgruppen. 
Signe kan vara mamma till övriga i kolonin. Övriga är ca halvåret gamla.
Signe har adopterats av sin nya familj

Molly född okänt.
Molly är en blyg hona. Molly är Gråtigré semilånghårig.
Molly har uppmärksammats av en tjej under en lång tid ute i Haninge. Hon blev till slut infångad då hon är hemlös. Molly är en blyg katt som behöver tid på sig och eventuellt en snäll kattkompis som kan visa henne att människor inte är farliga.
Molly har gjort stora framsteg i jourhemmet och är nu redo att flytta till sig permanenta hem. Hon behöver få fortsätta utvecklas i sitt eget tempo.
Molly behöver en eller flera kattkompisar för att vara lycklig! Hon tyr sig mycket till jourhemmets katter som är mycket gulliga mot henne.
Molly tycker om leksaker och främst bollar, dessa kan hon leka med hur mycket som helst. Jourmatte berättar att hon kan ta en boll ligga sig ner och hålla i bollen, sparka och bita på den, eller gnuggar den mot sig!
Molly är fortfarande lite rädd för människor och behöver tid på sig för att utvecklas till en trygg katt.
Uppdatering från jourhemmet 200129
Jourmatte här: hon är ofantligt söt och väldigt ödmjuk. Men så blyg, man måste närma sig försiktigt, och då kan hon välja att bli klappad! Och när man väl får börja klappa henne så slutar hon inte spinna! Hon älskar att bli kliad vid kind, nacke och svans! 😻
Molly har adopterats av sin nya familj.

Ragnar född okänt
Ragnar är en tam hane.
Päls: Brun tigrerad med vitt
Ragnar har gått ute ett år i Norra Stockholm. Ingen ägare har hittats trots efterlysningar. Ragnar bor i jourhem i väntan på nytt hem. Han är en mycket snäll katt. Ragnar har anpassat sig fint i jourhemmet.
Ragnar har adopterats av sin nya familj.


Februari

Zotis född 15 juli 2011
Zotis är en blyg hane, van vid andra katter, Svart
Zotis är en underbart vacker katt med stora utforskande ögon. Han liknar mest en panter med sin svarta, glänsande päls och sin lika svarta nos. Zotis kommer från ett industriområde där han bodde tillsammans med 9 andra katter. Han var jätteskygg när han kom till sitt första akuthem och bodde i ett klädskåp i flera veckor. Efter en månad inne i värmen vågade han visa sig lite mera. Zotis har varit utadopterad ett par år med kom tillbaka till Akutgruppen i november 2016 när familjen fick ett allergiskt barn.
Zotis har lite kvar innan han är helt bekväm med oss tvåbenta men med lite tålamod så kommer han bli en underbar vän.
Zotis behöver en trygg kattkompis i sitt nya hem som kan visa honom vägen. Hemmet ska vara lugnt utan små barn eller hund. Hoppas att någon vill ge vår fina Zotis en andra chans.
Zotis har adopteras av sin nya familj.

Viggo född 8 augusti 2019
Viggo är en tam hane som är van vid andra katter. Han är ljusgrå tigré och vit.

Bagheera född 5 juli 2019.
Bagheera är tam hane.
Bagheera kom till oss tillsammans med sina två kullsyskon Hyena och Pärlan pga. allergi. Bagheera är en kille som älskar att pussas och vara med överallt. Bagheera är en väldigt mysig kille som tycker om att mysa och somnar gärna i ens famn. Bagheera är både van vid barn och andra katter och skulle gärna flytta till en barnfamilj tillsammans med någon av sina syskon, någon annan kattunge eller till ett hem där det redan finns en annan katt. Bagheera vill inte vara utekatt men följer gärna med ut på kattkoppel-promenad under kontrollerade former.
Bagheera har adopterats av sin nya familj.

Tuffe född 23 maj 2019
Tuffe är en tam hane, van vid andra katter, Svart-tigré (svartmönstrad).
Tuffe – en riktig liten tuffing.
Tuffe är en riktig busig liten kille som kan sova var som helst, när som helst och hur som helst. Han leker gärna med sina syskon men mest av allt älskar han att springa runt, runt, runt och jaga sina pingisbollar.
Tuffe var ca 8 veckor när han kom till oss tillsammans med sin mamma och sina fyra syskon från Huaröd där dem levde helt förvildade tillsammans med flera andra katter. Tuffe var till en början väldigt skygg och rädd för människor men som den tuffing han är så var han den i kullen som snabbt vågade sig fram och leka med oss andra. Tuffe trivs bäst med andra katter och vill därför bo tillsammans med minst en busig liten kattkompis, gärna någon av sina syskon.
Tuffe har gjort stora framsteg i jourhemmet och gillar nu även att gosa och mysa med människor.

Tom född 1 september 2019
Tom är en tam hane.
Päls: Svart / Vit

Tom är en charmig samt nyfiken kille som älskar att bli kliad på magen. Han har vackra bruna ögon och len päls. Vi tror att Tom skulle må bäst av att vara utekatt då han älskar att gå ut med koppel. Tom kan vara lite försiktig i början men kommer efter ca 1 dag komma fram och vilja gosa! 
Tom har adopterats av sin nya familj.

Julle född 1 augusti 2016
Julle är en blyg hane som är van vid andra katter. Julle är brun-svart tabby.
Julle är född ute av en hemlös mamma och har matats hela tiden av människor. Han togs in tillsammans med sin syster Lisen och vill gärna flytta med henne. Julle utvecklades fort till en mysig katt som gillar att sitta i famnen och gosa. Han är fortfarande lite blyg för nya människor men han kommer att bli en helt trygg katt i rätt hem. Julle och Lisen fångades in som små knyten tillsammans med deras mamma i Nynäshamn. När de var gamla nog fick de ett eget hem men tyvärr har de nu kommit tillbaka till oss efter att deras adoptörer under lång tid kämpat med att få dem och familjens hund att trivas tillsammans. Både kissar och hund visar dock tydligt att de ändå mår bäst utan varandra. De söker nu ett ganska lugnt hem tillsammans. De är busiga och gosiga men lite försiktiga. Julle verkar rädd för de flesta män, man undrar vad han varit med om. 💔  Jourmatte skriver: Julle har svårt att lita på människor och är väldigt rädd till en början. Men med tid och tålamod så förvandlas han sen till en riktig nallebjörn som älskar att gosa och bli klappad. När man väl vunnit hans tillit så går han rakt in i hjärtat. Trivs nog främst med en ensamstående kvinna.
Julle har adopterats av jourhemmet

Lisen född 1 augusti 2016
Lisen är en blyg hona som är van vid andra katter. Hon är Brun-svart tigré med vita tecken.
Lisen är utefödd och var ganska harig när hon togs in, efter en månad i jourhem är hon redan tam och gillar gos. Adopteras ut tillsammans med sin bror Julle. Lisen är lite blyg för nya människor men har snabbt blivit en lugn och fin katt med stor potential. Julle och Lisen fångades in som små knyten tillsammans med deras mamma i Nynäshamn. När de var gamla nog fick de ett eget hem men tyvärr har de nu kommit tillbaka till oss efter att deras adoptörer under lång tid kämpat med att få dem och familjens hund att trivas tillsammans. Både kissar och hund visar dock tydligt att de ändå mår bäst utan varandra. De söker nu ett ganska lugnt hem tillsammans. De är busiga och gosiga men lite försiktiga. Julle verkar rädd för de flesta män, man undrar vad han varit med om. 💔 
Jourmatte skriver: Lisen är den modiga av syskonen, både som liten och nu. Tycker om att mysa men verkar inte förstå att hon kan be om det. Det är främst på morgonen som hon visar sig kelig, genom att följa med in i badrummet och slänga sig på rygg i badkaret, där hon då vill bli klappad. Lisen skulle uppskatta att få mer fokus och egentid med sin människa, så hennes självförtroende kan växa.
Lisen har adopterats av jourhemmet.

Kajsa född 19 april 2019
Kajsa är en hona.
Kajsa är en tam ungkatt som hittades utomhus gåendes ensam på Österlen i östra Skåne. Kajsa är van vid hundar och lite äldre barn och har vant sig vid att rastas i koppel.
Kajsa har adopterats av sin nya familj.

Truls född 2009
Truls är 10 år. Kastrerad, id-märkt och vaccinerad. . 
Truls är en kelig katt. Man kan prata med honom och han svarar, stor och tung. Truls gillar att vara ute mycket. Truls kan flytta med Tage eller ensam.
Truls har adopterats av sin nya familj i februari.

Tage född 2011
Tage är en tam hane
Päls: Vit svart

Tage är 8 år. Öronmärkt, kastrerad och vaccinerad.
En riktig kelgris som gärna ligger i knät och myser. Han är skeptisk till små barn och hundar. Tage har provat livet som innekatt, men trivdes inte med det.
Tage har behov av möjlighet till utegång. Det krav vi har är att han kan gå ut under trygga former. Det får inte vara trafikerade vägar i närheten av området.
Du som adopterar kanske är mycket hemma och kan aktivera honom.
Tage har adopterats av sin nya familj i februari.

Jansson född 16 juni 2019
Jansson är en svart hane, en riktig liten charmör och gosboll.
Han har små söta och roliga rörelser och positioner för sig. Han älskar att bli klappad till och med på magen. Så fort man kommer nära börjar han spinna. Han kommer ofta upp till jourmatte och nosar på hennes näsa. Gillar att ligga som en liten boll på jourmattes bröst mot halsen och ofta med huvudet på nacken, där känner han sig trygg. Han är även lekfull och kan ibland även spinna när han leker. Ligger ofta vid fönstret och tittar ut.
Har även tagit små naps i jourmattes famn. Har en tendens att somna lite hursom- och varsomhelst.
Jansson, Fräsen och Astrid kom från Skåne och är föräldralösa trots flera försök att hitta mamman. De tre upptäcktes 30 maj och har blivit matade med människomatrester.
Jansson har adopterats av jourhemmet i februari.

Elsa född 12 maj 2019
Elsa är en social hona som är van vid andra katter. Elsa är Creme-tigré med vitt. Elsa kom tillsammans med mamma Tilly och syskonen Britta och Knutte från Skåne. Elsa är busig och leker med sina syskon. Hon tycker om bollar och kattmyntaleksaker. Elsa vill bo tillsamman med något av sina syskon.

Elsa har adopterats av sin nya familj i februari.

Britta född 12 maj 2019
Britta är en social hona som är van vid andra katter. Britta är Rödtabby med vitt. Hon kom tillsammans med mamma Tilly och syskonen Elsa och Knutte från Skåne. Britta är busig och leker med sina syskon. Hon tycker om bollar och kattmyntaleksaker. Britta är minst i kullen.
Britta vill bo tillsammans med något av sina syskon.

Britta har adopterats av sin nya familj i februari.

Tilly född 28 maj 2016
Tilly är en kelen hona, van vid andra katter, Crème.
Tilly kommer tillsammans med sina tre små ungar Britta, Elsa och Knutte och hennes vuxna dotter Tindra samt hankatten Måns från Skåne. 
En man har matat dem under längre tid. Tilly och Tindra är tama. Måns är mer skygg. 
Tilly är mycket kelig och en duktig kattmamma, men nu är hon vara klar med mammarollen och vill ha någon som uppskattar en mycket kelig katt som älskar uppmärksamhet och godis.

Tilly har adopterats av sin nya familj i februari.

Tess född 17 april 2019
Tess är en tam hona.
Päls: Sköldpaddsteckning, vit med blågrå och crème teckning, långhårig.
Tess kommer från en kattsamlare som var tvungen att göra sig av med en del av sina katter annars skulle hon bli vräkt av hyresvärden. Hon är en liten och späd katt. Vill bo tillsammans med en snäll kompis eller som ensamkatt.
Tess har adopterats av sin nya familj i februari.

Amélie född 16 augusti 2019
Amélie är en tam hona som är van vid andra katter. Hon är brun vit svart tigré samt tabby.

Emelie har adopterats av sin nya familj i februari.

Arne född 25 augusti 2019
Arne är en tam hane som är van vid andra katter. Han är svart brun tabby.

Arne har adopterats av sin nya familj i februari.

Viggo född 16 augusti 2019
Viggo är en tam hane som är van vid andra katter. Han är ljusgrå tigré och vit.

Viggo har adopterats av sin nya familj i februari.

Aurora född 25 augusti 2019
Aurora är en tam hona som är van vid andra katter.
Päls: Brun tigré.

Aurora har adopterats av sin nya familj i februari.

Rocky född 16 maj 2019
Rocky är en hane som är van vid andra katter. Han är Svart-tigré (svartmönstrad)
Rocky – killen med sting
Rocky är en riktig liten fighter som tagits emot med öppen famn av sin nya fostermamma och sina 5 fostersyskon. Han älskar att klättra högst upp i klösträden och när han ska sova så kryper han gärna in i dem små grottorna.
Rocky var ca 11 veckor när han kom till oss alldeles ensam från Årsta havsbad där han levt helt förvildade tillsammans med sin mamma och sina syskon. Rocky var till en början väldigt skygg och rädd för människor men som den fightern han är så anpassar han sig sakta men säkert. Rocky trivs bäst med andra katter och vill därför bo tillsammans med minst en busig liten kattkompis. Rocky har gjort stora framsteg i jourhemmet och gillar nu även att gosa och mysa med människor.
Rocky har adopterats av sin nya familj i februari.

Bertilina född 23 juni 2019.
Bertilina är en tam hona.
Bertil som blev Bertilina kommer från Huaröd, Kristianstad i Skåne. Hon bodde tillsammans med sin mamma och bror på en gård tillsammans med flera andra förvildade/herrelösa katter. Misan med ungar kommer även dem från samma gård. Ägaren av gården larmade om katterna och att Bertilina mamma nyligen blivit påkörd och avlidit. Bertilina är en snäll med lite blyg tjej som önskar att få komma till ett nytt hem tillsammans med någon av sina fostersyskon eller där det redan finns en annan snäll katt som vill bära henne under sina vingar och om barn så helst lite äldre lugnare barn. Bertilina vill inte vara eller bli någon utekatt, men däremot sitter hon gärna på en innätad balkong och spanar på alla fåglar som flyger förbi.
Bertilina har adopterats av sin nya familj i februari.

Hillevi född 4 januari 2017.
Hillevi är en tam hona.
Hillevi kommer från Skåne där hon levt ett hårt liv. Hon har fött många kullar. Hillevi kommer med sina döttrar Alicia och Asta och 4 barnbarn. Hon behöver ett lugnt hem utan små barn och kan vara ensamkatt. Hillevi har svultit och är väldigt hungrig av sig.
Hillevi är kastrerad. Hon vill gärna ha en innätad balkong. Finns det ett hem på landet kommer Hillevi bli lycklig.
Hillevi har adopterats av sin nya familj i februari.

Melody född 2019
Melody är en hona.
Päls: Sköldpaddstecknad

Bodde på en parkering tillsammans med sin mamma Happy under ett flertal veckor tills en snäll tjej tog dem med till veterinär som kontaktade föreningen.
Melody är cirka sex till sju månader och hon är mycket snäll och tillgiven.
Melody vill gärna bo med sin mamma eller en annan snäll kattkompis.
Melody har adopterats av sin nya familj i februari.

Happy född okänt
Happy är en hona.
Päls: Gråtabby

Happy hittades på en parkeringsplats med sin dotter Melody där de bott under ett flertal veckor. En snäll tjej tog oss till en veterinär som kontaktade oss i föreningen.
Happy är cirka ett till två år. Hon är väldigt snäll och tillgiven.
Vill gärna bo med sin dotter Melody eller annan snäll kattkompis.
Happy har adopterats av sin nya familj i februari.


Januari

Busen född 1 oktober 2019
Busen är en tam hane.
En av två ungar som är räddades från en oseriös person som tänkte sälja dem för en krona då han inte kunde ge dem mat längre.
Busen finns nu i jourhem tillsammans med Rezzi.
Busen och Rezzi har adopterats av sin nya familj i januari.

Rödis född 19 december 2016
Rödis är en tam hane.
Päls: Orange

Rödis kom upp igår från Skåne och är en tamkatt som gått runt med sin syster och mor. De har sökt sig till människor som inte kan ta hand om dem. De larmade och Rödis fick komma till föreningen. Syster har kommit upp och de blev glada att se varandra. Rödis och Syster vill bo tillsammans.
Rödis har adopterats av sin nya familj i januari.

Syster född okänt
Syster är en hona.
Päls: Grå tigré med vit nos och lite vitt på tassarna.

Syster kom upp igår från Skåne och är en tamkatt som gått runt med sin bror Rödis och mor. De har sökt sig till människor som inte kan ta hand om dem. De larmade och Syster fick komma till föreningen. Syster har nu kommit upp till Stockholm och syskonen blev glada att se varandra. Rödis och Syster vill bo tillsammans.
Syster har adopterats av sin nya familj i januari.

Pluto född 29 november 2009
Pluto är en tam hane.
Päls: Orange vit.
Pluto kommer in till akutgruppen då ägare blir vräkt. En trevlig snäll hankatt som längtar efter ett hem med kattkompis. Pluto är tam och mycket kelig.
Pluto har adopterats av sin nya familj i januari.

Tass född 6 maj 2019
Tass är en tam hane.
Tass adopterades av en familj (med 1 barn) när han var 12 veckor, de älskade Tass oerhört mycket, men barnet i familjen visade sig vara allergisk så till deras stora sorg var han tvungen att flytta.
Tass är en bedårande, social och busig kattunge på ca fem månader som pga. allergi fick flytta från sin ägare. Tass är vaccinerad, id-märkt och registrerad. Skulle säkert uppskatta att få komma till ett hem där det finns snälla kattkompisar att busa och gosa med. Tass är nästan som en liten ”cirkus-katt” 😸 och hoppar med lätthet från olika avsatser upp på ens axlar där han balanserar utan problem, och använder gärna dina axlar som ytterligare avsats för att sedan hoppa vidare till dit han vill. I Tass tidigare hem fanns det ett barn. I nuvarande jourhemmet finns lite äldre barn.
Tass har extra tår på sina tassar, polydaktyli (även kallat skeppskatt).
Tass adopterades av sin nya familj i januari

Loppan född 30 maj 2019
Loppan är en hane.
Loppan söker ett permanent hem. Han är social och vill ligga nära stödmatte – då spinner han högt som en traktormotor.☺️ Är lugn för att vara kattunge, men leker gärna. Han vill ha en kattkompis som inte är för undergiven. Loppans teckning är vit med bruntigrerade partier. Loppan finns i Stockholm och söker permanent hem i Stockholm med omnejd. Loppans liv kunde ha sett helt annorlunda ut om han inte haft turen på sin sida just den där kvällen…
En tjej var på tillfälligt besök i en liten by i Skåne. Sent på kvällen dök plötsligt lilla Loppan upp, vrålhungrig kastade han sig över maten som gavs. En liten parvel på endast ca 13 veckor. Loppan var lite rädd men hungern vann över rädslan, och tur var det… När han hittades var Loppan undernärd och smal som ett streck – han var bara skinn och ben så ryggkotorna kändes tydligt när man klappade honom samtidigt som lilla magen var uppsvullen som en ballong på grund av all mask. Han hade fullt med loppor i pälsen så de kröp i ansiktet och öronskabb. Några i byn menade att Loppan kom från en bondgård…
Loppan adopterades av sin nya familj i januari.

Steve Purrington född 1 juli 2019
Steve är en hane och han är grå tigrerad.
Steve hittades ensam och övergiven i en motorhuv i Skåne.
Steve adopterades av sin nya familj i januari