Vi har fått hem 2020

Vi har flyttat till våra föralltid-hem! 😻


Zingo född 2020-06-06
Zingo är en tam hane
Päls: Svart med vitt
Kattmamma Prinsessan med sina ungar Pinsen, Pricken, Zorro och Zingo kommer till föreningen efter att ha levt i misär.

Pricken född 2020-06-06
Pricken är en tam hane
Päls: Svart med vitt och svart prick på näsan
Pricken är en av Prinsessans ungar. Han är en tam och lekfull katt. Adopteras till hem med annan lekfull katt.

Joy född 27 juni 2020
Joy är en tam hona
Päls: Brunmönstrad-tigré
Kattungarna Lucky, Peace, Harmony, Beauty och Joy hittades på en ödetomt under en lastkaj, som tidigare tillhört ett elektronik företag och som låg alldeles bredvid ett särskilt boende. Ingen mamman har setts till till flera veckor. Personal som jobbar på boendet fångade in ungarna och hade dem hos sig till de kunde komma till föreningen.
Joy Minstingen som älskar gos och kel. En riktig pussgurka. Hon är busig och lite goofy. Minst av alla men ändå en av de modigaste. Vill gärna vara med Harmony.
Joy adopteras tillsammans med Harmony. Är van vid barn och andra katter.

Harmony född 27 juni 2020
Harmony är en tam hane
Päls: Brunmönstrad-tigré med vit nos
Kattungarna Lucky, Peace, Harmony, Beauty och Joy hittades på en ödetomt under en lastkaj, som tidigare tillhört ett elektronik företag och som låg alldeles bredvid ett särskilt boende. Ingen mamman har setts till till flera veckor. Personal som jobbar på boendet fångade in ungarna och hade dem hos sig till de kunde komma till föreningen. Harmony 
Han är den lugnaste, kommer gärna och gosar och vänder magen upp direkt. Vill gärna vara med Joy.
Harmony adopteras tillsammans med Joy. Är van vid barn och andra katter.

Billy Boy född 3 juli 2020
Billy Boy är en tam hane
Päls: Brunmönstrad-tigré med vitt
Billy Boy är minst i kullen, men en av de första att springa! Han är mammas pojke och pratigast i kullen. Äter minst och är därför lite mindre än brorsorna. Det här är en riktigt busig liten grabb som älskar att brottas med brorsorna, leka med mamma Brummelisas svans och hitta på bus. Gillar att brottas och är superbusig! Han är också väldigt snäll mot sina syskon och de gillar att sova i en liten hög och är sociala och trevliga.
Mamma är Brummelisa och kullsyskon är Bamse, Burre och Brum.

Bamse född 3 juli 2020
Bamse är en tam hane
Päls: Brunmönstrad-tigré med vit
Bamse är en modig kille, var den som åt torrfoder först och är väldigt matglad. Han är alltid framme först när maten serveras. Var först upp i klätterhjulet och först att klara hinderbanan själv utan hjälp. En social liten kisse som älskar att brottas med brorsorna, leka med mamma Brummelisas svans och jaga fötter. Gillar att brottas och är superbusig! Han är också väldigt snäll mot sina syskon och de gillar att sova i en liten hög och är sociala och trevliga.
Mamma är Brummelisa och kullsyskon är Billy Boy, Burre och Brum.

Lina född 17 juni 2020
Lina är en tam hona
Päls: Sköldpadda med vitt
Lina kommer från en gård i Södermanland. Hennes mamma skulle skjutas. Olyckligtvis försvann mamman i samband med att ungarna skulle överföras till jourhemmet.
Lina har fyra syskon Abbe, Rasmus, Emil och Julius.
Lina är en bestämd liten tjej som vet vad hon vill. Hon är en supermysig liten tjej som älskar att gosa och busa. Lina är nyfiken och vill gärna vara med. Hon kan bli lite orolig vid hastiga rörelser, men det går över fort, blir även ängslig när stor katt morrar åt henne, men när hon blir accepterad blir hon jättelycklig. Älskar att bli ompysslad. Är van vid barn.

Emil född 17 juni 2020
Emil är en tam hane
Päls: Röd med vita tecken
Emil kommer från en gård i Södermanland. Hans mamma skulle skjutas. Olyckligtvis försvann mamman i samband med att ungarna skulle överföras till jourhemmet.
Emil har fyra syskon Abbe, Rasmus, Lina och Julius.
Emil är en lite busig kille, full fart när det vankas bus. Har ibland ett litet sorgset uttryck men han är som regel en glad katt. Emil vill vara med där det händer saker och tar gärna egna initiativ till bus. Älskar att gosa och bli ompysslad. Är van vid barn.
Emil adopteras tillsammans med någon av sina syskon.

Timotej född 6 maj 2020
Timotej är en tam hane
Päls: Svart med vitt
Timotej, Flora och Gräddnos kommer från Köpingebro. Köpingebro är en liten ort som ligger alldeles strax öster om Ystad. En dag var en man ute och promenerade med sin hund. Han promenerade förbi samma skogsparti där han promenerar varje dag. Då såg han dessa 3 ungarna och deras mamma. Han åkte hem och hämtade en transportbur. Lade mat längst in i buren, ungarna gick in i buren han stängde och tog med dem hem, satte dem i sitt badrum och skrev till oss. Mamman försvann dock innan hon hann fångas in.
Timotej är en genomsnäll kattunge som trivs bra med livet inomhus bland människor. Han har ett stort hjärta och bjuder alltid på varma och kärleksfulla blickar. Han älskar att bli klappad och spinner högt. Han leker gärna med sina syskon eller med kattspö. När det är matdags är han först på plats och pratar för fullt.

Gräddnos född 6 maj 2020
Gräddnos är en tam hona
Päls: Svart med vitt
Timotej, Flora och Gräddnos kommer från Köpingebro. Köpingebro är en liten ort som ligger alldeles strax öster om Ystad. En dag var en man ute och promenerade med sin hund. Han promenerade förbi samma skogsparti där han promenerar varje dag. Då såg han dessa 3 ungarna och deras mamma. Han åkte hem och hämtade en transportbur. Lade mat längst in i buren, ungarna gick in i buren han stängde och tog med dem hem, satte dem i sitt badrum och skrev till oss. Mamman försvann dock innan hon hann fångas in. Gräddnos är en matglad och pratglad kattunge som helst vill vara med överallt hela tiden. Hon är otroligt kelig och älskar att vara i famnen. Om hon inte får tillräckligt mycket uppmärksamhet eller ingen vill busa med henne kan hon klaga. Gräddnos är lekfull och tycker att det är väldigt roligt att busa i dörrspringor, jaga efter bollar eller brottas med sina syskon.

Flora född 6 maj 2020
Flora är en tam hona
Päls: svart med vitt
Timotej, Flora och Gräddnos kommer från Köpingebro. Köpingebro är en liten ort som ligger alldeles strax öster om Ystad. En dag var en man ute och promenerade med sin hund. Han promenerade förbi samma skogsparti där han promenerar varje dag. Då såg han dessa 3 ungarna och deras mamma. Han åkte hem och hämtade en transportbur. Lade mat längst in i buren, ungarna gick in i buren han stängde och tog med dem hem, satte dem i sitt badrum och skrev till oss. Mamman försvann dock innan hon hann fångas in.
Flora är en blyg kattunge med ögon stora som tefat. Hon har tyckt att människor är ganska otäcka, men lägger sig numera gärna i knät och vill bli klappad tills hon somnar. Hon blir mer och mer trygg för varje dag som går och vi är säkra på att hon kommer att bli världens kelgris bara hennes människa/människor ger henne den tid hon eventuellt kommer att behöva. Allt tar alltid lite längre tid för henne än för hennes syskon, oavsett vad det handlar om. Flora älskar att leka med sina syskon och att spela mobilspel (favvospelet är Mouse for cats).

Apollo född 2020-07-06
Apollo är en tam hane
Päls: Blå med vitt
Apollo kommer från södra Sverige där han fångades in med mamma Cleopatra och systrarna Nike och Persephone. Den lilla familjen går under benämningen ”grekiska kullen”. Apollo är supersocial med andra katter, nyfiken, lekfull och gosig. Han kommer bra överens med sina systrar och sina två fosterbröder i jourhemmet. Han är även en pratglad och omtänksam kattunge. När mamma Cleo som fortfarande är lite skygg kanske håller på att missa matdags eller playtime ropar Apollo högt och tjatar och pratar till han får med sig henne. Han berättar även för jourhemmet om precis allt som händer, hur han känner och vad han inte tycker om. Hans lilla ansikte, blick och uttryck är helt oemotståndliga! Apollo är fortfarande lite försiktig med nya människor, som utefödda kattungar kan vara. Man måste bygga upp lite tillit. Han är van med barn och vuxna i alla storlekar och av alla sorter.

Tyler född 2020-06-30
Tyler är en tam hane
Päls: Svart med vitt
Tyler hittades hemlös med sin mamma Black Beauty och sina syskon Willie, Lizzie och Bonnie.
En otroligt söt kille. Han var förut  den blygaste i syskonskaran men blev snabbt en riktig goskille. Tyler tycker mycket om att leka, både med sina syskon och med oss två-beningar. Under leken glömmer han ofta all blyghet och blir till en liten klättrar-apa. Han sover ofta ihop med syster Lizzie eller brorsan Willie.

Vilgot och Veckla födda 5 maj 2020
Vilgot är en tam hane
Päls: Svart tigré
Veckla är en tam hona
Päls: Creme tigré
Ungarna förlorade sin mamma och fick komma till jourhem hos Akutgruppen. De är syskon och de har roligt tillsammans. De är mycket sociala, kommer och möter jourfamiljen när någon av dem ropar på dem. De vill gärna vara med familjen och tycker om att vara nära. Båda två mår bra.
Vilgot: mycket lekfull (precis som en kattunge ska vara), charmig, lite försiktig men väldigt pigg och social. Sover gärna i sängen med jourhemsbarnen. Trygg kisse när han känner dem han bor med.
Veckla; pigg, trygg och social/snäll. Leker mycket och smyger gärna på allt och alla . Hon mötte en grannes katt genom fönstret och reste ragg, gick till attack och var mycket tuff mot den vuxne hankatten . Sover gärna bredvid tvåbenta eller brorsan.
Båda kommer snällt när vi ropar på dem och följer efter familjen överallt i huset.

Willie född 2020-06-30
Willie är en tam hane
Päls: Svart

Svante född 7 maj 2020
Svante är en tam hane
Päls: Blåmönstrad-tigré med vitt
Kattfamiljen är infångad i Rögla, strax utanför Ystad. Mamma Steffi (Stephanie) och hennes ungar Svante, Martinus, Cookie och Alvina.
Svante är söt som socker. Lite större än de andra ungarna. Hänger på Alvina i fartfyllda lekar men verkar också lugn i sinnet. Kan plötsligt sitta och betrakta en med stora ögon. Han piper när han vill ha ost.
Svante adopteras tillsammans med något av sina syskon eller till ett hem där det finns en trygg kattkompis.
Är van vid barn, ej hund.

Alvina född 7 maj 2020
Alvina är en tam hona
Päls: Svart vit
Kattfamiljen är infångad i Rögla, strax utanför Ystad. Mamma Steffi (Stephanie) och hennes ungar Svante, Martinus, Cookie och Alvina.
Alvina är nyfiken och pigg på äventyr. Hon är den modigaste kattungen, den som vi först fått klappa. Jättesöt med sin vita haka och svarta päls.
Alvina adopteras tillsammans med någon av sina syskon eller till hem där det finns en trygg kattkompis. Är van vid barn, ej hund.

Sol född 5 maj 2020
Sol är en tam hona
Päls: Rödtigré
Sol kom tillsammans med mamma Freja och fyra syskon från ett kolonistugeområde i Helsingborg.
Sol är en rödtigrerad tjej som är född 200505. Naturligtvis så gillar hon att leka med bollar och kattmynteleksaker som är favoriterna. Mat är supergott tycker Sol som vill bo tillsammans med något av sina syskon Frej, Liv, Tor och Vide eller mamma Freja.


Fonzy född 16 juni 2020

Fonzy är en tam hona
Päls: Brunmönstrad-tigré

Fonzy är fortfarande en lite osäker och försiktig dam men har gjort stora framsteg i jourhemmet och hon är helt rumsren. Hon kommer gärna fram och myser på sina egna villkor med jourhemmet och gillar att sova i sängen.

Axel född 16 juni 2020
Axel är en tam hane
Päls: Rödmönstrad tigré med vitt

”Underbara Axel” som han kallas har gjort sådana framsteg, från att vara väldigt skygg och rädd till att vilja mysa hela tiden.

När han väl fått förtroende för en så är han mycket kontaktsökande och nyfiken av sig. Axel gillar att få vara nära och sova i sängen.

Frasse född 1 juni 2019
Frasse är en tam hane
Päls: Svarttigré (bruntigré) med vitt, semi-långhår
Frasse har bott i ett missbrukarhem och fd ägaren åkte till behandlingshem. Frasse har varit ensam mycket i lägenheten.
Frasse är MYCKET kelig, sitter i knät så fort det blir möjlighet. Frasse är en väldigt graciös herre som ska inspektera allt och är en hejare att hoppa svanhopp över katter som inte låter honom passera. Frasse är semilånghårig och han har små tofsar i öronen, även om tofsarna inte är så markanta.
Frasse behöver ett kärleksfullt hem med en annan social och lekfull katt. Han behöver mycket tid och kärlek.
Uppdatering 200920
Jourhemmet berättar: ”Frasse är en väldigt aktiv och social katt som vill vara med och svarar när du pratar med honom. Hans favoritleksak är hårsnoddar och han har även lärt sig apport med dem. Han är väldigt gosig men på sina egna villkor och då får man massor utav slick i ansiktet. Sedan han blev frisk har han inte varit lika närhetssökande utan mer som en kattunge som springer runt och leker tills han blir andfådd, jag tror att om han får en likasinnad kattkompis så han stimuleras mer kan han bli mer gosig. Han kommer direkt fram och hälsar på nya människor och vill gärna ha allas uppmärksamhet. När han ibland leker med ens händer kan det bli att han nafsar lite för hårt och även riffs. Inte illa menat men i stundens hetta. Han är väldigt majestätisk och liknar lite ett lejon med sin man, tror att han kommer blomma ut när han får lite mer utrymme och en kattkompis. Väldigt charmig kille!!”

Tintin född 2020-10-19
Tintin är en tam hona
Päls: Brunmönstrad-tigré

Gösta af Rinkeby född 2010-01-01
Gösta är en tam hane
Päls: Blåmönstrad-tabby

Toulouse född 17 maj 2020
Toulouse är en tam hane
Päls: Svart
Duchess kom till föreningen med sina ungar Toulouse, Berlioz och Marie från södra Sverige. Duchess fick komma in i ett hem där hon födde sina ungar.
Toulouse kan man likna vid tjuren Ferdinand, han tycker om att observera, funderar innan han ingriper och älskar att mysa och bara ta det lugnt. Han sover gärna nära både på natten och dagen. Han är rumsren och en duktig kattkille. Toulouse är innekatt och älskar alla människor, är gärna med och myser

Berlioz född 17 maj 2020
Berlioz är en tam hane
Päls: Blå /Grå
Duchess kom till föreningen med sina ungar Toulouse, Berlioz och Marie från södra Sverige. Duchess fick komma in i ett hem där hon födde sina ungar.
Berlioz är en tuff grabb, i sin syskonskara har han tagit rollen som storebror och tycker om att reta sina syskon. Men med jourhemmets tvåbeningar vill han gärna bli ompysslad. Mellan brottningsmatcherna med sina syskon kryper han gärna upp i knäet och blir klappad.
En bestämd och energifylld kattunge som älskar att leka. När han är på myshumör vill han vara så nära man bara kan. Berlioz är innekatt och älskar alla människor.

Burre född 3 juli 2020
Burre är en tam hane
Päls: Gråmönstrad-tigré med vitt
Bus-Burre klättrar gärna på saker och står gärna högt uppe på fåtöljen. Var först med att gå på lådan. Helt klart busigast i gänget, han älskar att brottas med brorsorna, leka med mamma Brummelisas svans och hitta på bus. Gillar att brottas och är superbusig! Han är också väldigt snäll mot sina syskon och de gillar att sova i en liten hög och är sociala och trevliga.
Mamma är Brummelisa och kullsyskon är Bamse, Billy Boy och Brum.

Junia född 22 april 2020
Junia är en tam hona
Päls: Sköldpaddsfärgad med vitt


Marie född 17 maj 2020

Marie är en tam hona
Päls: Svart med vit fläck på halsen
Duchess kom till föreningen med sina ungar Toulouse, Berlioz och Marie från södra Sverige. Duchess fick komma in i ett hem där hon födde sina ungar.
Marie är en social katt som är nyfiken, lekfull och lätt att ha att göra med. Hon pratar mycket och vill gärna ha mycket uppmärksamhet. Hon tar hand om både oss människor och sina kattkompisar. Marie är innekatt och älskar alla människor. Hon är supersocial och utforskar alla möjligheter, som att leka när man bäddar med täcken och filtar och att dricka ur handfatet.

Brum är född 3 juli 2020
Brum är en tam hane
Päls: Gråmönstrad-tigré med vitt
Brum är en nyfiken och framåt kille som gärna provar nya saker. Brum var först med att äta blötmat och först med att klättra uppför trappan utan hjälp. En snäll liten kille som älskar att brottas med brorsorna, leka med mamma Brummelisas svans och hitta på bus. Gillar att brottas och är superbusig! Han är också väldigt snäll mot sina syskon och de gillar att sova i en liten hög och är sociala och trevliga.
Mamma är Brummelisa och kullsyskon är Bamse, Burre och Billy Boy.

Jamie född 8 september 2019
Jamie är en tam hane
Päls: Brunmönstrad-tigré med vit
Jamie är en ung pigg kille på dryga året. Jamie Hittades ensam i södra Sverige sökande efter nån extra snäll människa som kunde hjälpa honom in i värmen och tryggheten, och fick komma till Akutgruppen! ❤️
Nu bor han ihop med världens bästa Jourhemshusse på Söder. Jamie som är en cool Söderkis nu är helt tam och gillar allra mest att leka med bollar och laserpekare med husse. Jamie är vår enda engelsktalande mjauare. 😁
Jamie önskar sig en kattkompis i sitt nya hem! Många  roliga leksaker och ett klätterträd står också på hans önskelista till jul. 🌲 Mest av allt önskar han sig ett för alltid hem där han får känna sig älskad och vara en del av familjens alla aktiviteter! 🏡 

Carl-Philip född 24 april 2020
Carl-Philip är en tam hane
Päls: Blåmönstrad-tigre
Carl-Philip är son till Silvia. De kommer från ett ställe där det samlats för många katter. Carl-Philip går stadigt upp i vikt och pälsen på väg att växa tillbaka på kala fläcken vid rumpan från den diarré han haft. Han har även haft ögoninflammation, men är nu symptomfri. Äter med god aptit och är väldigt framåt och social, kommer springandes när man kommer in till dem. Stryker sig, knådar och spinner när man klappar på honom. Carl-Philip flyttar tillsammans med Leonore som han trivs tillsammans med.

Liv född 5 maj 2020
Liv är en tam hona
Päls: Sköldpadda-tabby m vitt, långhårig
Liv kom tillsammans med sin mamma Freja och fyra syskon från ett kolonistugeområde i Helsingborg.
Liv är en långhårig sköldpaddstecknad fin liten tjej som är född 200505. Hon är en självständig liten tuffing som älskar att leka, kattmynteleksaker och bollar är favoriter. Liv vill bo med något av sina syskon Frej, Sol, Tor och Vide eller mamma Freja.

Cobain född 1 juni 2020
Cobain är en tam hane
Päls: Créme
Cobain är son till Kattis och född i jourhemmet. Han har tre syskon Litja, Lynx och Woody.
Cobain är en snäll och busig katt som är van vid barn. Cobain är en alphahanne som gillar att busa, det är 50/50 lugn och vild. Cobain är trygg och go.
Cobain har adopterats av sin nya familj.

Zessan född 1 januari 2014
Zessan är en tam hona
Päls: Svart
Zessan kommer tillsammans med sin mamma Smulan och syster Lucy till Akutgruppen då deras ägare fick flytta från sin bostad och blev bostadslös.
Zessan är super gosig, lite som en hund som följer efter och vill vara med hela tiden.  Kommer nästan alltid när man lockar på henne. Vill gosa och bli klappad jämt. Mer framåt och super snäll och lugn. Vill gärna sova i sängen hos oss.
Zessan har adopterats av sin nya familj.

Peace född 27 juni 2020
Peace är en tam hane
Päls: Svart / vit
Kattungarna Lucky, Peace, Harmony, Beauty och Joy hittades på en ödetomt under en lastkaj, som tidigare tillhört ett elektronik företag och som låg alldeles bredvid ett särskilt boende. Ingen mamman har setts till till flera veckor. Personal som jobbar på boendet fångade in ungarna och hade dem hos sig till de kunde komma till föreningen.
Peace
Tyr sig till de stora katterna, gosar på sina egna villkor men spinner högst av alla. Lite lättskrämd och vill ha en trygg, katt som visar honom vägen. Ett bustroll. 
Peace adopteras till ett hem med annan trygg katt. Är van vid barn och andra katter.
Peace har adopterats av sin nya familj.

Tore född 1 juli 2018
Tore är en tam hane
Päls: Svart, långhårig
Tore kom till föreningen när han var cirka 8 månader gammal. Hittades i Norrtälje trakten där han sprungit runt under vintern. Han uppmärksammades av en äldre dam som larmade. Tore hade en lös avbruten tand och han har fått vård för det. Snäll katt som man får klappa och puffar lite men rädd om man reser sig. Gillar att leka med bollar. Tore adopterades under 2019 men återkommer nu till föreningen då det inte fungerar i nya hemmet på grund av att han är lite för busig med hemmets katter.
Tore är en otroligt social katt (med andra katter) som gärna vill vara allas kompis. Han är dock inte blyg utan väldigt nyfiken och framåt och går gärna fram till alla för att nosa på dem och hälsa på dem genom att smyga sitt huvud mot deras. Eftersom han är bara 2 år så är han väldigt busig och lekfull, han älskar att brottas. Han behöver en annan katthane i samma ålder eller med samma temperament som ändå är snäll och trygg i sig själv och kan säga ifrån om det behövs.
Tore är fortfarande rädd för nya människor, framför allt män är jätteläskiga, tycker han. Men han är också nyfiken så efter en stund brukar han våga sig fram. Han är lättskrämd, så han skulle behöva ett lugnt hem utan barn eller hundar. Han älskar att vara ute på balkongen och spana eller sova ute. Han är otroligt kelig och älskar att gosa. Så fort man håller ansiktet nära får man en nospuss.
Tore behöver ett hem med annan snäll och busig katthane som kan sätta ner tassen när det blir för mycket. Finns det en man i hemmet bör han ha tålamod och överseende med att han kan bli bortvald. Ej små barn och inga hundar.
Tore har adopterats av sin nya familj.

Nicholas är född 24 april 2020
Nicholas är en tam hane
Päls: Svart
Silvias fosterunge född omkring 200424. Hittad på en oljehamn tillsammans med två syskon, Leonore och Estelle. I hamnen hade mamman och ytterligare två syskon förolyckats.
Nicholas mår bra och är fin i hull, han har alltid varit frisk och störst av alla. Han äter med god aptit. Nicholas är något skygg, trängs han så fräser han/smäller till. Börjar bli allt mer bekväm med att bli buren och rörd. Men behöver komma till någon med tid och energi att socialträna honom mer. Han är rätt tuff av sig. Nicholas gör framsteg i jourhemmet hela tiden. Nicholas behöver ett hem som kan visa honom att människor är snälla och som har tålamod och mycket kärlek. Han behöver ett lugnt hem utan små barn och gärna med en annan social katt.
Nicholas har adopterats av sin nya familj.

Zezze född 1 april 2020
Zezze är en tam hane
Päls: Svart
Zezze, Märta, Clara och Kerstin kom till föreningen tillsammans med deras mamma Linn.
Efter en tid visade det sig att Zezze har problem med ett ben som han utreds och medicineras för. Zezze är helt tam och mycket lätta att hantera. Han är busig och gosig och är i övrigt helt frisk.
Märta är snäll och go liten kattjej som älskar sin Zezze. De leker och sover tillsammans.
Zezze kommer att bo på jourhemsavtal fram tills dess att hans ben är färdigbehandlad. I övrigt är det enligt gällande adoptionsvillkor. Zezze adopteras tillsammans med Märta. De behöver ett hem med gärna lite äldre barn. Ett familj som är engagerad.
Zezze har adopterats av sin nya familj.

Piff och Puff födda 2020
Piff och Puff är tama hanar
Päls: Piff Gråblå Puff gråtigrè

Piff och Puff har adopterats av sin nya familj.

Persephone född 2020-07-06
Persephone är en tam hona
Päls: Svartsköldpadda
Persephone kommer från södra Sverige där hon fångades in med mamma Cleopatra och syskonen Nike och Apollo. Den lilla familjen går under benämningen ”grekiska kullen”.
Charmtrollet! Alla som träffar henne faller för hennes uppnosiga stil och hennes nyfikenhet. Hon är extremt social och nyfiken. Hon var först ur buren, först ur skrubben, först upp i sängen.. Persephone älskar att leka och busa och undersöka. Det här är en äventyrslysten och en väldigt framåt liten tjej. Med betoning på väldigt liten! Hon har också en fantastiskt fin täckning med vackra orangea och gula sträck. Saker som Persephone älskar, enligt en lista från jourhemmet: Människomat
Människor som ger henne människomat
Lukten av människomat Leka Busa Utforska Persephone kan adopteras till ett hem där det redan finns en snäll passande katt, eller med sin mamma eller sina syskon.
Persephone har adopterats av sin nya familj.

Abbe född 17 juni 2020
Abbe är en tam hane
Päls: Vit, crème
Abbe kommer från en gård i Södermanland. Hans mamma skulle skjutas. Olyckligtvis försvann mamman i samband med att ungarna skulle överföras till jourhemmet.
Abbe har fyra syskon Rasmus, Lina, Julius och Emil.
Abbe är den som kommer fram först. Han är en supermysig kille som älskar att gosa och han stryker sig gärna mot sin människa. Abbe är så himla snäll och fin. Går ihop med vilken katt som helst och tror gott om alla.
Abbe adopteras tillsammans med någon av sina syskon eller till ett hem med annan tam och snäll katt.
Abbe har adopterats av sin nya familj.


Cookie född 7 maj 2020
Cookie är en tam hona
Päls: Brunmönstrad tigré
Kattfamiljen är infångad i Rögla, strax utanför Ystad. Mamma Steffi (Stephanie) och hennes ungar Svante, Martinus, Cookie och Alvina.
Cookie är ljuvligt söt. Hon är fortfarande försiktig, en blyg och vacker liten viol. Vi hittar henne ofta i soffan där gärna tar sina tupplurar i solen.
Cookie adopteras tillsammans med något av sina syskon eller till ett hem där det finns en trygg kattkompis.
Är van vid barn, ej hund.


Martinus född 7 maj 2020
Martinus är en tam hane
Päls: Blåmönstrad-tabby
Kattfamiljen är infångad i Rögla, strax utanför Ystad. Mamma Steffi (Stephanie) och hennes ungar Svante, Martinus, Cookie och Alvina.
Martinus är också fantastiskt vacker med sin silverfärgade päls och vackra ögon. Han känns liten och nätt. Han är nyfiken men ännu lite försiktig med oss tvåbeningar.
Martinus adopteras tillsammans med någon av sina syskon eller till hem där det finns annan snäll kattkompis. Är van vid barn, ej hund.
Martinus har adopterats av sin nya familj

Estelle född 24 april 2020
Estelle är en tam hona
Päls: Blå (grå)
Silvias fosterunge född omkring 200424. Hittad på en oljehamn tillsammans med två syskon, Nicholas och Leonore. I hamnen hade mamman och ytterligare två syskon förolyckats.
Estelle mår bra, är fin i hull och växer så det knakar och hon har god aptit. Estelle är väldigt framåt, nyfiken och väldigt lekfull. Hon är först på att leka och prova något nytt. Hon är lite smått handskygg vid snabba rörelser och ibland backar hon om man försöker plocka upp men håller sig runt en hela tiden och är helt okej att vara i famnen väl där. Och motiverad med mat eller leksak så kan man plocka upp henne lätt.
Estelle har adopterats av sin nya familj

Frej född 5 maj 2020
Frej är en tam hane
Päls: Blå (grå)
Frej kom tillsammans med mamma Freja och fyra syskon från ett kolonistugeområde i Helsingborg.
Frej är en helt blå liten kille som är född 200505. Han är mycket nyfiken och älskar att leka. Bollar, kattmytaleksaker och sopborsten är favorit. Frej vill bo tillsammans med något av sina syskon Liv, Sol, Tor och Vide  eller mamma Freja.
Frej har adopterats av sin nya familj

Victoria född 24 april 2020
Victoria är en tam hona
Päls: Svartmönstrad-tabby
Kom med mamma Silvia och syskonen Carl-Philip och avlidna Madeleine till föreningen från ett ställe med för många katter
Victoria har adopterats av sin nya familj

Martinus född 7 maj 2020
Martinus är en tam hane
Päls: Blåmönstrad-tabby
Kattfamiljen är infångad i Rögla, strax utanför Ystad. Mamma Steffi (Stephanie) och hennes ungar Svante, Martinus, Cookie och Alvina.
Martinus är också fantastiskt vacker med sin silverfärgade päls och vackra ögon. Han känns liten och nätt. Han är nyfiken men ännu lite försiktig med oss tvåbeningar.
Martinus adopteras tillsammans med någon av sina syskon eller till hem där det finns annan snäll kattkompis. Är van vid barn, ej hund.
Martinus har adopterats av sin nya familj

Skye född 8 augusti 2019
Skye är en tam hona
Päls: Svartsköldpadda med vitt
Skye kommer in för omplacering tillsammans med Smokey.
Skye har adopterats av sin nya familj

Smokey född 5 juni 2019
Smokey är en tam hona
Päls: Brunmönstrad-tigré med vitt
Smokey kommer in för omplacering tillsammans med Skye.
Smokey har adopterats av sin nya familj

Tor född 5 maj 2020
Tor är en tam hane
Päls: Rödtigré
Tor kom tillsammans med mamma Freja och fyra syskon Frej, Liv, Sol och Vide från ett kolonistugeområde i Helsingborg.
Tor är en rödtigrerad liten kille. Han gillar bus tillsammans med syskonen och tycker om bollar och kattmynteleksaker.
Tor har adopterats av sin nya familj

Tiger född 1 januari 2010
Tiger är en tam hane
Päls: Svart och vit
Tiger kommer från en person som blev bostadslös och inte längre kunde ta hand om honom.
Tiger pratar mycket och tycker om att sova i sängen och han älskar alla som är lugna, snälla och fina människor som ger honom kärlek och ömhet. Dumpad vid koloniområde vid Kirseberg som kattunge. Tiger är väldigt tillgiven, kelen, inte aggressiv på något sätt, går fram till en och vill kela med alla, även främlingar. Är svartvit, vita tassar, svart på ryggen och sidorna, ungefär hälften vit och hälften svart. Tiger är uppväxt med barn, 3-4 år gamla barn och han är inte rädd för barn. Tiger är hundvan. Golden retriever samojed, schäfer/husky/Doberman. (Rätt stora hundraser.) Han sover inte tillsammans med hundarna. Familjen hade en äldre hund, som inte lever längre och den hunden sov han tillsammans med.
Tiger behöver ett hem där han får all uppmärksamhet då han är en kärlekstörstande katt. Inga andra katter och om det finns hund bör det vara en lugn och kattvan hund.
Tiger har adopterats av sin nya familj

Busan född 1 september 2008
Busan är en tam hona
Päls: Gråtigré med vitt
Busan kommer från en person som blev bostadslös och inte längre kunde ta hand om henne.
Busan är inte aggressiv på något sätt utan väldigt gullig. Är en aning blyg för främmande människor. Bor o samma jourhem som Tiger och de kommer väl överens då de kommer från samma hem.
Busan behöver ett hem där hon får all uppmärksamhet. Är van vid andra katter. Då hon är en äldre katt behöver hon ett lugnt hem.
Busan har adopterats av sin nya familj

Stella född 31 juli 2019
Stella är en tam hona.
Stella kom till föreningen tillsammans med sin bror Stig och mamma Sigrid.
Stella har adopterats av sin nya familj

Stig född 31 juli 2019
Stig är en tam hane.
Stig kom till föreningen tillsammans med sin syster Stella och mamma Sigrid.
Stig har adopterats av sin nya familj

Stiti född 25 april 2010
Stiti är en tam hona
Päls: Grå tigré
Stiti kom till oss via en veterinär som kontaktade oss då hon och hennes bror Mio skulle avlivas på grund av att ägaren hade lagts in på sjukhus. Stiti är en snäll och lugn katt som bott ihop hela livet med Mio. Nu har Mio gått bort och Stiti behöver en ny kompis. Stiti önskar ett lugnt hem där det finns en snäll och social katt. Stiti är innekatt.
Stiti har adopterats av sin nya familj

Brummelisa född 1 juni 2019
Brummelisa är en tam hona
Päls: Brunmönstrad tigré

Den pratglada och duktiga mammakatten, Brummelisa är en väldigt ung hona som gick hemlös på en camping och utsatt för övergrepp. ”Brummis” är matglad och väldigt kelig. Jourhemmet kan lyfta henne utan problem och klipper klor utan större protester, hon är jättesnäll och det är uppenbart att hon haft ett hem för inte så länge sedan. Brummelisa var dräktig och födde fyra ungar i jourhemmet Brum, Bamse, Billy Boy och Burre.
Brummelisa har adopterats av sin nya familj

Josef född 21 mars 2009
Josef är en tam hane
Päls: Grå Vit
Josef har bott hos en dement kvinna tillsammans med andra katter och skulle avlivas om inget hem hittades. Josef är snäll och tam men också blyg. Behöver bo med en annan snäll och social katt. Uppdatering 200327
Josef är en pratglad, matglad och extremt kelig kille som fortfarande är lite blyg för omvärlden och alla dess ljud och konstigheter.
Trots hans behov av lugn och ro behöver han någon som utmanar honom på ett mjukt sätt så han inte fastnar under soffan. Väl ute hittar man den mest kärleksfulla och nyfikna lilla kisse som finns som inte är det minsta rädd för att ta för sig.
Han älskar att bli kliad under hakan och klappad på magen och lägger gärna upp sig när han är nöjd med tillvaron vilket är för det mesta. Han går mycket på lådan så det är viktigt att se till att han har en eller helst två rena lådor. Däremot är han dålig på att dricka vatten så det kan man med fördel blanda i blötmaten så han får i sig.
Uppdatering 200420
Josef har både blivit mer avslappnad men framförallt har han börjat ta för sig mer och leker gärna med sin mus, fjäder eller snören (som är jätteroliga).
Han visar ofta uppskattning genom att kurrande stryka sig mot en eller bara berätta både högljutt och ljudlöst att han är nöjd med tillvaron. En riktig charmör som förgyller tillvaron helt enkelt
Uppdatering 200527
Josef är en sån smart kille. Han sitter på kommando, älskar att leka sök eller springa efter leksaker man kastar till honom. Josef är världens mysigaste. Han har blivit, om möjligt, ännu keligare och vill gärna vara väldigt nära. Så nu sover han på kudden och kurrar så fort man pratar med honom.
Så vem vill ha en smart, rolig, söt och tandlös kattpojke?
Josef har adopterats av sin nya familj

Denise född 23 november 2019
Denise är en tam hona
Päls: Brun-tigré med vitt
Denise är dotter till Gudrun. Den lilla familjen har farit mycket illa under lång tid. Denise har gjort framsteg i jourhemmet och leker, busar och har börjat gosa lite.
Uppdatering 200331
Idag var första gången som min dotter Alicia fick klappa lite på henne. Alicia är den som lägger allra mest tid på att sitta och locka på henne, leka, prata med henne osv och har sånt tålamod, så lyckan blev fullständig idag när hon fick klappa lite (väldigt lite för att inte pressa henne för mycket) på Denise! Vi har såklart tagit det lugnt o stilla och idag backade hon inte vilket känns som en liten seger. Denise är dock fortfarande mest framme och leker på kvällarna. Men hon leker både med Isak samt även med oss och då är favoriten laserpricken och prasselbollar. Hon älskar att ligga i bakhåll och lurpassa när Isak går förbi. Toa och mat har idag fått flytta ut i köket nu då hon sköter allt sånt galant! Aldrig kissat eller bajsat bredvid. Tycker man ser små framsteg varje dag som tex idag gick hon runt mitt på golvet utan att smyga fram som en metmask. Hon är så himla söt så vi håller tummarna att skyggheten snart bara är ett minne. Uppdatering 200803
Igår fick vi hem labradoren Zuma som ska vara hos oss några veckor. Hon var läskig men så spännande det inte går att låta bli komma fram o nosa, gärna när man tror inte Zuma ser. Zuma är supersnäll (o Denice väldigt nyfiken) så det var inga bekymmer alls vilket är kul 🙂 Vi har ett kompostgaller som vi gjort en öppning i ena hörnet så hunden inte ska komma åt kattmat, tog Denice ca 2 minuter så hittade hon den vägen. Hon har blivit gosigare o framförallt så vill hon ha gos längre o längre stunder. Annars tuffar allt på som vanligt. Hon är busig, nyfiken, gosig och en mästerfångare vad gäller flygande smågodis som hon säger (vi andra kallar dem flugor osv).
Denise har adopterats av sin nya familj.

Bamse Harry född 29 maj 2014
Bamse Harry är en tam hane
Päls: Svart med vitt
Bamse Harry kommer från en samlare tillsammans med Tarzan. Bamse Harry tvingades bo i ett garage. Han är en katt med mjukt sinnelag, en snäll och trevlig katt.
Uppdatering 200602
Det har gått ca 2 veckor sedan han flyttade till sitt andra jourhem. Bamse Harry är en väldigt rar och lugn kisse, men fortfarande väldigt försiktig. Han föredrar att ligga i garderoben eller gömma sig bakom en kista, lite som en skygg katt. Trots det älskar han att bli kliad under hakan och borstad, och igår kröp han upp i jourmattes knä för första gången! Favoritmaten är blötmat.
Uppdatering 200610
Bamse Harry har blommat ut i takt med att självförtroendet och tilliten till jourmatte har växt. Garderoben och kistan där han tidigare gömde sig är som bortglömda och sedan några dagar tillbaka föredrar han att ligga på sängen och sova medan jourmatte arbetar i samma rum. Han kryper emellanåt upp i knät för lite gos. Det märks att han gillar att ha sällskap, om man är borta en längre stund är han snabbt framme och hälsar igen. Han är lite försynt och försiktig men har försökt nospussa och hälsa på en av jourhemmets egna katter, så jag tror han skulle bli glad av en snäll kattkompis i nya hemmet. Det är nog det enda han saknar här, då jourhemmets katter är väldigt självständiga och inte lika intresserade av det sociala som Bamse Harry tycks vara. Uppdatering 200726
Bamse-Harrys självförtroende har växt i takt med att pälsen växt ut. När han kom till oss var han stressad och tappade pälstussar på grund av rejäl tandvärk, och senare opererades han för TR. Efter operationen har pälsen vuxit tillbaka och är nu riktigt tjock och mjuk. Han har blivit en riktigt pratig goskatt som älskar att ligga i sängen på morgonen. Imorse sov han till exempel i sängen rygg mot rygg med en av jourhemmets egna katter, ovanpå jourmatte… 
Han är fortfarande blyg när det kommer besök, då springer han och gömmer sig tills ”faran är över”. Och ingen kan springa med magen så nära golvet som Bamse-Harry! Men han är lugn och snäll när han måste bli infångad.
Att filma och fota honom är däremot lite svårt, för han går alltid fram och stryker sig mot fotografen och kameran. Så man får passa på när det blir tillfälle!
Bamse Harry har adopterats av sin nya familj.

Clara född 1 april 2020
Clara är en tam hona
Päls: svart med liten vit haklapp
Kerstin född 1 april 2020
Kerstin är en tam hona
Päls: svart
Clara och Kerstin är syskon. Zezze, Märta, Clara och Kerstin kom till föreningen tillsammans med deras mamma Linn.
Både Clara och Kerstin är helt tama och mycket lätta att hantera. De är busiga och gosiga. Bägge är helt friska.
Clara och Kerstin har adopterats av sin nya familj.

Linnéa född 22 juli 2019
Linnéa är en tam hona.
Päls: Grå tigré
Fem kattungar, Hanna, Frida, Linnéa, Lovis och Ebba är mellan 5-8 månader och kommer från Huaröd där okastrerade katthonor fött kull på kull. Katterna har bott ute, men kommer att bli tamare med lite tålamod. Linnéa behöver bo med tam kompis och helst inga småbarn. Linnéa har gjort stora framsteg i jourhemmet och är nu en gosig och busig kisse.
Linnéa har adopterats av sin nya familj.

Simon född 2008
Simon är en tam hane
Päls: Svart / vit
Simons matte har avlidit hastigt. Kvar vart Simon ca 12 år. Simon är ursprungligen adopterad från Akutgruppen. Han är en mycket snäll och trevlig katt som är van vid andra katter. Han är innekatt på vintern, men har bott med matte i sommarstugan under somrarna och älskar att kunna gå ut på egen tass då.
Simon har adopterats av sin nya familj.

Tove född 17 maj 2019
Tove är en tam blyg hona
Päls: Brun-tigré med vit
Tove kommer från samma plats som Gudrun och Ture. Tove har farit mycket illa under lång tid och lilla Tove är fortfarande lite rädd. Hon har gjort stora framsteg i jourhemmet, men behöver ett hem där hon kan få utvecklas till den lilla fina katt hon är.
Uppdatering 20200418
Tove är en väldigt liten, brunspräcklig katt med vackra, gröna ögon och en vit droppe på nosen och vita tassar. Hon har bara på några veckor gjort stora framsteg och blommat ut och visat sin riktiga personlighet: lekfull och supergosig men samtidigt mild och snäll. Hon älskar fjäderleksaker, kokt kyckling och att bli kliad i nacken. Hon börjar kurra så fort man rör henne och tycker att kel är underbart. Hon skulle nog trivas i knät men är inte riktigt där än. Pratar en del med små kvitter och är förtjust i de andra katterna och leker gärna med en av dem. Tove är en väldigt enkel, charmig och snäll katt som är otroligt söt och kärleksfull.
Tove har adopterats av sin nya familj.

Misan född 1 september 2017
Misan är en tam hona
Päls: Sköldpaddsfärgad-tigré (brun-röd mönstrad).
Misan – tryggare kan ingen vara.
Misan är en fantastisk kattmamma som alltid sätter sina kattungar först och tar även hand om alla som behöver en trygg famn att somna i. Hon älskar att bli klappad och kelad med och trivs som bäst tillsammans med andra katter.
Misan var ca 1,5 år när hon kom till oss tillsammans sina fyra kattungar Coco, Tuffe, Thelise, Junie samt fosterungen Mystique från Huaröd där dem levde helt förvildade tillsammans med flera andra katter. Misan var till en början lite skygg, men så snart hon förstod att dem kommit till ett säkert och tryggt hem så vågade hon sig direkt fram och är nu tam. Misan är väldigt social och vill jämt ligga i knäet och bli klappad.
Misan har adopterats av sin nya familj.

Tarzan född 17 maj 2019
Tarzan är en tam hane
Päls: Brun-tabby
Tarzan kommer från en samlare tillsammans med Bamse Harry. Tarzan är en snäll och gosig kisse.
Tarzan har adopterats av sin nya familj.

Dolly född 6 april 2011
Dolly är en tam hona
Päls: Sköldpaddsfärgad
Dolly, aka Molly the Pirate, aka Black Chicks.
Hon är charmig och söt liten dam, som agerar som en busig tonåring ibland. Sakta i backarna, little lady!
Hon gillar att ligga på fönsterbrädan och titta ut ibland. Verkar inte vara så intresserad av en klätterställning, men uppskattar att få klättra upp i knäet eller ligga bredvid en i soffan. Om man hör  blandning av traktor och borrmaskin hemma, kolla till Dolly! Det går inte att missa när hon spinner.
Dolly har adopterats av sin nya familj.

Saska född 1 juli 2016
Saska är en tam hona.
Päls: Brun tigré
Saska har gått ute hemlös under en lång tid. Trots detta är hon kelig och går lätta att lyfta upp och lätthanterlig vid kloklippning. Saska är en katt med mycket personlighet. Hon är självständig, trygg och otroligt tillgiven. Hon tolererar hundar men tycker nog att livet är som allra bäst utan andra fyrbeningar. När Saska har bestämt sig för att det är dags att kela så gör hon allt för att få som hon vill, vilket medför diverse roliga poser och situationer. På dagarna sover hon gärna medan kvällar och nätter helst spenderas tillsammans med hennes människor. Saska är mycket katt i ett lagom stort format. Hon är rumsren och hanterlig vid lyft/kloklippning etc. Saska bor för närvarande i ett stödhem som har hund, det funkar men är lite spänt mellan hunden och Saska, därför tror nuvarande stödmatte att det är bäst att Saska kommer till ett nytt jourhem. Äldre barn i hemmet går bra, men gärna inte små barn. Hos nuvarande stödhemmet är Saska innekatt och det fungerar jättebra. Saska trivs bäst som ensamkatt.
Saska har adopterats av sin nya familj.

Chiara född 23 november 2019
Chiara är en blyg tam hona
Päls: Brun-tigré med vitt
Chiara är dotter till Gudrun. Den lilla familjen har farit mycket illa under lång tid. Chiara är fortfarande rädd, men har gjort framsteg i jourhemmet.
Adopterad tillsammans med någon av sina syskon Freddy eller Denise.
Chiara har adopterats av sin nya familj.

Tjejen född 16 maj 2014
Tjejen är en tam hona
Päls: Sköldpaddstecknad m vita tassar
Hej! Jag heter ”Tjejen” och flyttade precis till Stockholm. Jag kommer från Malmö, men där gick det inte så bra då jag blev mobbad av mina kattkamrater. Sen jag flyttade hit njuter jag av lugnet i mitt stödhem. I början är jag alltid lite försiktig, men blir modigare med varje dag. Jag vill så gärna ha tillit och testar varje dag om man kan gosa med den här människan. Det kommer nog funka bra på sikt! Igår vågade jag testa att hoppa upp på sängen för första gången. Det var riktigt mysigt och jag kunde slappna av en stund. Balkongen är fortfarande lite läskigt med alla ljud, men jag prova på lite här och där. Det känns bättre att sitta bakom fönstret och titta ut därifrån eller helt enkelt ligger i solen på insidan.
Tjejen behöver ett lugnt hem, antingen med snäll kattkompis eller som ensamkatt. Inga små barn och inga hundar.
Tjejen har adopterats av sin nya familj.

Elsa och Rapunzel födda 15 april 2019
De är tama honor
Päls: Svart med vitt
Elsa och Rapunzel är två systrar som till föreningen för omplacering. De är keliga, snälla och busiga. Två flickor i frack. De är väldigt lika. Rapunzel har lite mindre vitt på framtassarna än Elsa bara. Trivs mycket bra med varandra och flyttar tillsammans. Det får gärna finnas barn, inte allt för små dock, de är inte hundvana. Ska vara innekatter, men trevligt vore med en trygg balkong att sola på.
Jourhemmet har en åttaårig dotter och det går bra, de lägger sig gärna bredvid henne i soffan osv. Tror de är perfekta för en barnfamilj (kanske inte för små barn, men vet inte egentligen), sociala, snälla, klappvänliga. De går att bära båda två. De är ganska små i katter. Rapunzel verkar vara mer matglad. Elsa kastar sig gärna dramatiskt på rygg och visar upp magen när hon vill bli kliad. : )
Elsa och Rapunzel flyttar tillsammans.
Elsa och Rapunzel har adopterats av sin nya familj.

Tusse född 12 maj 2005
Tusse är en tam hane
Päls: svart/vit
Tre katter kommer till föreningen efter det att deras ägare har blivit bostadslös. Det är Tusse, Flisan och Cofye.
Tusse är en mycket snäll katt som är väldigt sällskapssjuk. Tyr sig gärna till sin människa.
Tusse tycker inte om hundar. Tusse och Flisan adopteras tillsammans.
Tusse har adopterats av sin nya familj.

Flisan född 5 maj 2012
Flisan är en tam hona
Päls: Svart
Tre katter kommer till föreningen efter det att deras ägare har blivit bostadslös. Det är Tusse, Flisan och Cofye.
Flisan är en mycket snäll katt som är väldigt sällskapssjuk. Flisan och Tusse adopteras tillsammans.
Flisan har adopterats av sin nya familj.

Teddy född 21 mars 2017
Teddy är en blyg tam hane
Päls: Grå / brun tigré med vita strumpor och vit haklapp
20200321 Just nu är han i ”karantän” i vårt sovrum eftersom vi har två egna katter och kattansvarig sa att han blev snuvig i sitt förra, tillfälliga jourhem (det är han fortfarande). Teddy blev vaccinerad, behandlad för skabb och chippad när han fångades in för 1,5 år sedan men inget mer har gjorts sedan dess det. Teddy är en stilig herre. Han har gått hemlös ute och matats regelbundet av snälla människor tillsammans med bl.a Gene. Hittills har han gömt sig under sängen och spanat på fåglar från fönsterbrädan. Jourmatte har ändå hunnit med att få en ”kattpuss” med ögonen 😍
Uppdatering 200401.
Teddy är en riktigt stilig herre som glufsar torrfoder, gärna slickar av gelén/såsen på blötmaten och sköter lådan exemplariskt. Teddy är söt som en nallebjörn med klös och han vill ett kärleksfullt hem med tid och tålamod att ta sig an en kisse med bakgrund som hemlös. I gengäld får man en katt som har otroligt mycket utvecklingspotential, perfekt för dig som vill ”arbeta” med en katt och på nära håll se honom växa och bli trygg.
Jourmatte skriver 1-april:
Teddy har redan bott här i några veckor nu. När han kom valde han en garderob med skjutdörrar som sitt bo, där trivs han finfint bakom en stor klädlåda. Det är väldigt lätt att man går dit bara för att fylla på hans torrfoder, och sedan blir man kvar minst en timme för att han är så söt och han vill ha gos och godis! 
Vi märker också att Teddy försiktigt vandrar runt i hemmet när han tror vi varken ser eller hör, men han smiter tillbaka in i garderoben om han hör att man kommer. 
Teddy blir mer än gärna kliad på huvudet, då njuter han och tycks för en stund glömma bort allt annat. Men han stelnar till och blir rädd så fort han ser ”hotfulla” händer som kommer för nära, så för tillfället sker allt kliande och gosande på avstånd med hjälp av en kattleksak. Mutor i form av kattgodis tar han glatt emot.   
Uppdatering 200421
Teddy blommar ut lite varje dag och vågar mer och mer. Han har blivit en trevlig och gosig kille som gärna leker med muspekaren och snörleksaken. Väldigt kommunikativ, han kommer ofta och säger till om lådan behöver tömmas eller när han tycker matskålen borde fyllas på. Ibland vill han bara ha en gosstund, då kan han jama riktigt ynkligt så att jourmatte ska släppa allt annat och komma springande 💕
Uppdatering 200510
Det är svårt att tro att han gått hemlös tidigare.
Han har blivit en social och pratig kille som gärna är med där det händer, hoppar upp i soffan för att snacka lite eller kollar vad man gör i köket. Vissa nya saker kan fortfarande vara lite läskiga, men han brukar vänja sig om han får lite tid på sig. En mycket trevlig sällskapskatt, helt enkelt. Och väldigt matglad! Favoriterna just nu är tonfisk på burk och kokt kyckling.
Teddy skulle nog vilja ha ett hem där man har mycket tid att ge honom. När han är trygg med dig kommer han öppna sitt hjärta och låta sig bli kliad och gosad med – och han har stort tålamod för jourmattes ibland lite märkliga påhitt. Han är väldigt snäll men som många andra katter uppskattar han inte att hanteras bryskt, t.ex att plötsligt bli fasthållen eller upplyft bakifrån kan fortfarande skrämma honom. 
Han kommer överens med jourhemmets egna katter och har hela tiden varit väldigt lugn och snäll mot dem, de får nospussar och ibland leker de med varandra. Så en snäll och busig kompis vore trevligt om det fanns i hans nya hem, Teddy har väldigt mycket att ge både katter och människor. 
Jourmattes lilla hjälpreda medan jag skrev det här 😸. ”Är hon inte färdig snart?”
Teddy har adopterats av sin nya familj.

Monica född okänt
Monica är en hona.
Päls: Crème med vita tecken.
Monica hittades i ett parkeringsgarage där hon lämnats ensam i en bur. Snälla människor larmade Akutgruppen som tog hand om henne så hon fick komma in i trygghet. Monica är nu i ett jourhem. Hon är snäll och tillgiven. Monica söker ett hem där hon kan få all uppmärksamhet och kärlek.
Monica vill vara innekatt.
Inga andra katter, barn eller hundar.
Monica har adopterats av sin nya familj.

Lennart född 26 mars 2014
Lennart är en tam hane.
Päls: Beige / Vit
Lennart är en mycket tillgiven liten kille som gillar att mysa, gosa och så klar att leka och busa. Han lockar alltid fram ett skratt. Han är också en självständig katt som ligger och myser i ett hörn där han har uppsikt.
Han lyssnar till sitt namn när han känner för det. Lennart är från ett stall på Ekerö. Han var lite mobbad av sina syskon som liten viket lett till att Lennart blir lätt stressad av förändringar. Lennart har också ett medfött hjärtfel som ger ojämn hjärtrytm. Han hjärtproblem var ett bifynd som hittades i samband med en annan undersökning och är inget som märkts av. Lennart kommer dock att genomgå ett ultraljud innan adoption för att ha bättre koll på hur det kan komma att påverka i framtiden, om alls. Lennart behöver möjligheter till utevistelse i trygg miljö, inga småbarn, har ej vana av andra katter. Väcker matte med mjuka, mjuka små katt-tassar på kinden. 💕
Uppdatering 2020-02-16
”Nu är jag på plats. Jag blev släppt ute direkt vilket kanske inte var så bra, men blev ”infångad”och är inne nu. Jag knatar runt och försöker känna in mig. Jamar lite, kollar fåglar. Det är lite konstigt, men nya matte ropar på mig och klappar, men låter mig vara om jag inte kommer fram själv. Mest vill jag bara gå ut, men nya matte säger att jag inte får göra det ännu. Hon har köpt ett halsband med reflex, telnr och säkerhetsspärr så hon ska testa om jag kan ha det på mig senare. Jag har fått vatten, torrmat och blötmat och ätit lite redan. Jag tror jag kommer trivas här när jag får börja gå ut. ”
Lennart har adopterats av sin nya familj.

Alicia född 4 maj 2018
Alicia är en tam hona
Päls: Vit med gråsvart tigré fläckar
Alicia kommer från Skåne tillsammans med sin syster Asta, fyra ungar och mamma Hillevi.
Alicia och Asta har levt ute i ca ett år. De hade svultit och var väldigt smala. De hade två ungar var. Ungarna har nu flyttat till sina egna hem.
Alicia har gjort stora framsteg i jourhemmet där hon bor tillsammans med sin syster Asta.
Alicia och Asta flyttar tillsammans.
Alicia har adopterats av sin nya familj.

Asta född 4 maj 2018
Asta är en tam hona
Päls: Vit med gråsvart tigre fläckar
Asta och kommer från Skåne tillsammans med sin syster Alicia, fyra ungar och mamma Hellevi. De var jätte-magra och men har nu ätit upp sig. Ungarna har flyttat till sina egna hem.
Asta har gjort stora framsteg i jourhemmet där hon bor tillsammans med sin syster Alicia.
Asta och Alicia flyttar tillsammans.
Asta har adopterats av sin nya familj.

Siso född 27 september 2019
Siso är en tam hona
Päls: Svart med vita inslag
Siso, även kallad Krabban för att hon dök in och ut under soffan tills hon bestämde sig för att komma fram och kela.
Siso har adopterats av sin nya familj.

Musse född 15 april 2015
Musse är en tam hane
Päls: Orange/röd med vita partier
Musse är 5 år gammal, han är kastrerad. Han är rumsren, och han är väldigt snäll och älskar att gosa. Vi tog över honom från en äldre person som inte kunde ta hand om honom när han var ungefär 1 år. Men min dotter som är 8 år gammal och som har autism, är väldigt rädd för honom. Jag vet inte varför hon kanske har stött på en arg katt. Det här har hållit på nu i flera månader nu. Musse (katten) älskar att vara ute.
Musse behöver ett hem där han kan få gå ut under trygga förhållanden. Det går bra med barn, även mindre barn om det är lugna barn. Är inte hundvan.
Musse har adopterats av sin nya familj.

Cofye född 12 maj 2010
Cofye är en tam hane
Päls: Brun tigré långhårig
Tre katter kommer till föreningen efter det att deras ägare har vräkts. Det är Tusse, Flisan och Cofye.
Cofye är en mycket snäll katt som är väldigt sällskapssjuk.
Cofye har adopterats av sin nya familj.

Doris född 2012
Doris är en tam hona.
Päls: Sköldpadda
Doris matte avled och Doris vart hemlös. Hon fick flytta hem till en familj som hade en till katt. Tyvärr fungerade det inte tillsammans med den andra katten.
Doris nya matte skriver så här:
Doris behöver komma till ett hem utan katter och barn. Hon har bott hos oss sen hennes matte gick bort men hon och vår andra katt kommer inte överens trots feliway och separata matplatser och lådor. Doris är en dam född 2012, men vill gärna vara med sin människofamilj på avstånd. Hon älskar köttfärs och tonfisk, blötmat är inte gott, men torrfoder går ner. Laserpekare är hysteriskt kul och hon kan jaga den lilla pricken hur länge som helst. Vi älskar henne men bor i en liten lägenhet med små möjligheter att hålla dem åtskilda en längre tid. Doris bor nu i jourhem, men behöver ett eget hem så snart som möjligt. Inga andra katter, inga hundar och inte alltför små barn.
Doris har adopterats av sin nya familj.

Zelda född 19 december 2017
Zelda kommer från Skåne och är en tamkatt som gått runt med sina barn Rödis och Syster. De sökte sig till människor som inte kunde ta hand om dem. De larmade och Zelada och ungarna fick komma till föreningen.
Zelda har adopterats av sin nya familj.


Elza född 1 december 2013
Elza är en tam hona
Päls: Svart Vit
Elza hittades ute och har gått ute ett tag, hittades av snälla människor i Bromma. Är nu i jourhem där hon har en kattkompis. Uppdatering från jourhemmet 201229:
Elza har verkligen blivit sig själv nu och hon har blivit så trygg de senaste dagarna. Nu hoppar hon gärna upp i famnen för att gosa och hon äter, dricker och går på toa regelbundet. Hon gillar att leka med vipporna och älskar att bli borstad. Hon verkar trivas väldigt bra här 😍 Och katterna verkar tycka om varandras sällskap 😍”
Elza har adopterats av sin nya familj.

Corinne född 23 september 2019
Corinne är en tam hona
Päls: Sköldpaddsteckning, gråtigre och orange/krämfärgad
Tre syskon Colin, Conny och Corinne är cirka 5 månader gamla. Hittades på landet vid en gård utanför Trelleborg där de troligtvis har dumpadats. De Bodde utomhus innan de togs in.
Uppdatering från jourhemmet 200304
Corinne är lite skyggare än killarna. Men hon är på god väg att bli tam. Hon är framme hela tiden, gömmer sig inte. Är glad, rullar på golvet och kurrar högt springer runt med svansen rakt upp. Hon kan ligga nära mig på soffan och har tom legat och sovit med mig i sängen. Behövs bara lite till för att hon ska våga släppa en någon att klappa henne. När man väl kommit över den gränsen kommer hon att bli en riktig goskisse också. Hon är nog den lilla äventyraren i gänget. Gillar att utforska saker.
Corinne älskar att leka så behöver en lekfull kompis. ❤
Corinne har adopterats av sin nya familj.

Emelie född 6 december 2018
Emelie är en tam hona.
Päls: Svart och vit
Emelie blev utslängd av sin ägare när hon var högdräktig.  Då dög hon inte längre. Natten mot den 22 december var det dags att föda. Det var en smärtsam förlossning som krävde hjälp av barnmorska. Totalt fyra små föddes denna decembernatt. Men mamma Emelie var olycklig. Det skulle visa sig att tre av fyra  inte skulle ha möjlighet att klara sig. Deras mor visste det och visade hur ledsen hon var. På dagen åkte dessa tre till veterinär som fastslog att de var tvungna att få somna in, annars hade de plågas. Sedan fick mamma Emelie komma hem med sin överlevande lilla dotter som passande nog har fått namnet Lycka. Tyvärr har Lycka avlidit.
Emelie söker ett lugnt och tryggt hem.
Emelie har adopterats av sin nya familj.

Lovis född juli 2019
Lovis är en hona.
Päls: Grå tigré
Fem kattungar, Hanna, Frida, Linnéa, Lovis och Ebba är mellan 5-8 månader och kommer från Huaröd där okastrerade katthonor fött kull på kull. Katterna har bott ute, men kommer att bli tamare med lite tålamod. Lovis behöver bo med tam kompis och helst inga småbarn.
Uppdatering 20200204
Lovis är fortfarande lite blyg, men gör framsteg i jourhemmet. Hon gillar att umgås med jourhemmets katter och lägger sig gärna på dem. Hon har börjat att tillåta att bli klappad.
Uppdatering 20200319
Det går nu att klappa henne mer och mer. Lovis är en supergullig och rolig katt.
Lovis har adopterats av sin nya familj.

Hyena född 5 juli 2019.
Hyena är en tam hona.
Hyena kom till oss tillsammans med sina två kullsyskon Bagheera och Pärlan pga. allergi. Hyena är en tjej som älskar att sitta i fönstret och spana på fåglarna. Hyena är en tuff tjej på utsidan men innerst inne en riktig mysis som älskar att upptäcka allt och alla. Hyena är van vid både barn och andra katter och skulle gärna flytta till en barnfamilj och gärna tillsammans med någon av sina syskon, någon annan kattunge eller till ett hem där det redan finns en annan katt. Hyena vill inte vara utekatt, men har gärna tillgång till en innätad balkong eller kattgård.
Hyena har adopterats av sin nya familj.

Louise född 21 mars 2017
Louise är en tam hona
Päls: brun tigre med vit nos o bröst
Louise har tidigare levt utomhus som hemlös tillsammans med Kiki och sina kullsyskon Teddy och Gene 😿. Louise bodde inne under ett års tid. Hon är försiktig och blir lätt rädd. Louise vill gärna sova i sängen och tycker om att gosa.
Louise har adopterats av sin nya familj.

Suprise född 23 mars 2017
Suprise är en tam hona.
Päls: Grå brun tigré med lite vitt
Suprise är en social katt och vill vara nära, men inte helt bekväm med för mycket klappar
Hittades ute, längtar ut, sitter gärna i fönster.
Suprise söker ett tryggt hem där hon kan fortsätta utvecklas. Gärna med tillgång till inglasad balkong.
Suprise har adopterats av sin jourhemsfamilj.

Helga född 4 juli 2016
Helga är en tam hona
Päls: Grå tigré
Helga kommer från Skåne och har bott med andra katter i en koloni. Hon är tam katt som går att klappa. Helga önskar sig en kattkompis som hon kan leka med.
Helga är en söt liten katt-tjej på ca 4 år som är lite försiktig i ny miljö och med nya människor men visar ganska snart vilken go katt hon är. Hon gillar kattkompisar och trivs bäst med en eller två trygga, lugna men ändå lite busiga killar. Hon tycker om att leka, bli borstad och kelad med, men det där med att bli lyft eller hoppa upp i knät är lite läskigt fortfarande men är på gång. Hon gillar att sitta på balkongen och spana men även ligga i högt belägen koja och sova. Hon har en svart liten fläck på vänster sida av munnen som gör att det nästan ser ut som hon tagit en prilla.😉 Gör bara henne extra charmig!😺
Helga har gjort stora framsteg i sitt jourhem och är mer trygg i dagsläget.
Helga har adopterats av sin jourhemsfamilj.

PISO född ca 2010
Piso är en tam hane.
Päls: Svart /vit
Piso kom till Akutgruppen efter ha levt hemlös i Bromma under många år. Piso är en tam hane som älskar att bli klappad och att leka och brottas med kattleksaker som luktar kattmynta. Han vill ha mycket sällskap och är väldigt nyfiken på allt och alla. Han söker ett kattvant hem med mycket kärlek och gärna sällskap av en snäll kattkompis.
Piso kan bo som ensamkatt också. Efter besök hos veterinären har det visat sig att Piso är äldre, veterinären har bedömt hans ålder till cirka 10 år.
Uppdatering 200311.
Piso är en mycket speciell katt som älskar människor och vill gärna vara nära dem hela tiden, han är snäll mot hemmets katt och försöker prata med henne, men får ingen respons bara fräs och spot tråkigt. Han äter bra, går på toa och hans päls har blivit så fin. Leker då och då tar en på foten pratar en del helt underbar❤️❤️❤️❤️
Piso har adopterats av sin nya familj.

Florence född 14 februari 2019
Florence är en tam hona.
Päls: Svart
Florence är en ung snäll hona, lite blyg.
Hona har levt ett tag på ett industriområde. Det är okänt hur hon hamnade där, men på industriområdet hittade fanns en snäll man som började ge henne mat. Trots hennes unga ålder har hon redan hunnit bli mamma. Hon födde en kull med underbara bebisar. Ingen vet hur många ungar hon fött, men av de tre bebisar som hon visat för de tvåbenta har endast en liten klarat sig – Felicia. Felicia överlevde men de andra barnen försvann och de lever nog inte mer. Florence behöver ett lugnt och tryggt hem.
Uppdatering från jourhemmet 20200225
Florence är en blyg men väldigt kelig tjej. Hon vilar gärna i sin rosa korg och blir tryggare för varje dag. När man närmar sig henne spanar hon först för att förstå vad man vill och låter sig bli klappad på och klias under hakan. Då spinner hon! Hon jamar när hon är själv och vill få kontakt. Hon har bott med katt men söker sig inte till våra katter. 
Uppdatering från jourhemmet 20200227
Hon utvecklas varje dag. Är riktigt kelig och spinner när man gosar med henne. Ställer sig upp och blir mer modig. Tror hon kan funka som ensamkatt i början så hon får tid med tvåbenta. Hon fortsätter att spinna när jag sitter en bit ifrån. Tror hon har lite tråkigt nu. Men vågar sig inte ner till mina andra katter. 
Florence har adopterats av sin nya familj.

Nasse född 1 juni 2019
Nasse är en tam hane.
Päls: Röd och vit
Nasse och hans syster Siri är två tama, livliga och mysiga kattungar. Nasse är livlig och har mycket spring i benen. Adopteras tillsammans med sin syster Siri.
Uppdatering 200410
Nasse är en stor och stark kille. Han är världens snällaste och söker mycket närhet till människorna i sin omgivning och till sin syster Siri. Han är super trygg och gillar att hänga på så fort det händer nåt. Balkonghäng är grym, men även att sova på fönsterbänken i solen är fantastiskt. Han är pratglad och ropar gärna efter sin syster när den har gömt sig. Frukost är självklart den viktigaste måltiden och det berättar han gärna för sin husse varje morgon för att väcka den. Sen är det helt ok att mysa en stund i sängen innan det blir mat.
Nasse har adopterats av sin nya familj.

Siri född 1 juni 2019
Siri är en tam hona.
Päls: Svart och vit
Siri och hennes bror Nasse är två tama, livliga och mysiga kattungar. Siri är livlig och har mycket spring i benen. Adopteras tillsammans med sin bror Nasse.
Uppdatering 200410
Siri är en tam och energetisk liten tjej. Hon söker sig till sin jourhusse och spenderar gärna lite egen tid utan sig bror. Då blir det riktigt mysigt. Hon är en liten apa som gärna klättra upp på allt och stora hopp är inga problem. Hon gillar att gömma sig gärna från sin store bror, Nasse, och låter honom leta. Balkong-häng och kulbanan är det bästa som finns och hon kan inte få nog av de. Det kan hon som pratglad katt berätta mycket om! 
Siri har adopterats av sin nya familj.

Thelise född 23 maj 2019
Thelise är en tam hona
Päls: Svart-tigré (brunmönstrad).
Thelise – snooza som älskar att gosa.
Hon är en riktig mysig liten tjej som älskar att upptäcka nya saker. Thelise hade en lite tuffare start än sina syskon, men efter mycket kärlek och omvårdnad så finns det inget som stoppar henne nu från att springa omkring och leka med allt och alla – från golv till tak! Thelise var ca 8 veckor när hon kom till oss tillsammans med sin mamma och sina fyra syskon från Huaröd där dem levde helt förvildade tillsammans med flera andra katter. Thelise var till en början väldigt skygg och rädd för människor, men som den mystjej hon är så var hon den i kullen som snabbt fann en trygghet i vår famn. Thelise är det jämt full fart på, hon är jämt på språng.
Thelise har adopterats av sin nya familj.

Ossy född ca 2005
Ossy är en äldre kille på ca 14 år.
Päls: Creme-tigré
Ossy är vacker, tam och mycket kelig. Lite blyg för småbarn, därför söker nu Ossy ett hem utan alltför små barn. Han vill kunna gå ut i sitt nya hem.
Kanske finns en äldre kattdam som sällskap.
Ossy har adopterats av sin nya familj.

Freddy född 23 november 2019
Freddy är en blyg tam hane
Päls: Brun-tigré med vitt
Freddy är son till Gudrun. Den lilla familjen har farit mycket illa under lång tid. Freddy är fortfarande rädd, men har gjort framsteg i jourhemmet.
Adopterad tillsammans med någon av sina syskon Chiara eller Denise.
Uppdatering 20200323
Freddy är en mycket lekfull och nyfiken liten kisse som älskar  jourhemmets andra katter. Han leker gärna tafatt med jourhemmets yngre katter, men kryper även gärna intill någon av de äldre, lugnare katterna för lite mys och tvättning.
Freddy är ganska pratsam av sig, går runt och ’skorrar’ en hel del och kommunicerar mycket med de andra kissarna i jourhemmet på detta gulliga sätt, vilket är något de andra faktiskt tagit efter.
Jourmatte är fortfarande ganska läskig men oj så spännande! Hon är bäst när hon sitter ner. Ligger hon i så sängen kan han till och med lägga sig intill.
Uppdatering 200328
Freddy blir mer och mer framåt. Han är en liten charmör som älskar att busa 🙂
Freddy har blivit bästa vän med Bernard som han vill flytta tillsammans med.
Freddy har adopterats av sin nya familj.

Bernard född 8 juni 2019
Bernard är en tam hane
Päls: Grå och vit
Lilla killen Bernard är så oerhört charmig. Han charmar vem som helst efter bara några minuter i hans sällskap. 😺 Bernard har fortfarande ett väldigt kattungelikt beteende och är oskyldigt naiv.💕 Att leka både med andra katters svansar och även sin egen tycker Bernard är väldigt kul, vad de andra katterna tycker om att han leker med deras svansar får vi nog fråga dem om.😸 Han är lite busig och leker mycket. Bernard hittades ensam ute på landet vid en familjs trädgård där han hittades när han låg och sov vid deras vedhög. Bernard ville så gärna komma in i deras hus och höll sig utanför deras ytterdörr, men pga allergi fick han ej komma inomhus. Familjen skulle resa bort kort därefter och vi fick akut ta emot lilla killen.💕 Bernard söker ett hem där han får minst en lekglad kattkompis. Han vill gärna ha tillgång till en innätad balkong. Bernard är vackert gråtigré/vit.
Bernard trivs inte med nya hemmets katter.
Bernard har blivit bästa vän med jourhemskatten Freddy och vill därför flytta tillsammans med honom.
Bernard har adopterats av sin nya familj.

Tiger född 17 april 2019
Tiger är en tam hane.
Päls: Gråtigré/tabby vit, vit tassar nos haklapp.
Tiger kommer från en kattsamlare.
Tiger kommer tillsammans med sin bror Tusse Gizmo och Tess. Tigers bakgrund är att han kommer från ett hem med för många katter som riskerade vräkning om inte antalet kisar snabbt minskades. Akutgruppen har tagit hand om tre katter därifrån – Tiger är en av dem. Tiger och Tusse är mycket tajta och trivs bra tillsammans. De är busiga och nyfikna. Tiger och Tusse flyttar tillsammans.
Tiger har adopterats av sin nya familj.

Tusse Gizmo född 17 april 2019
Tusse Gizmo är en tam hane.
Päls: Bruntigré/vittabby mönstrad.
Tusse kommer från en kattsamlare tillsammans med sin bror Tiger och Tess.
Tusses bakgrund är att han kommer från ett hem med för många katter som riskerade vräkning om inte antalet kissar snabbt minskades. Akutgruppen har tagit hand om tre katter därifrån – Tusse är en av dem. Tusse och Tiger är mycket tajta och trivs bra tillsammans. De är busiga och nyfikna. Tusse och Tiger flyttar tillsammans.
Tusse har adopterats av sin nya familj.

Ebba född 2019
Ebba är en tam hona.
Päls: Svart med  röda tecken

Oskar Världens snällaste isbjörn!
Oskar är en tam hane.
Päls: Vit med lite svarta fläckar och svans.
Lilla Ebba är en söt liten tjej på ca 7 månader. Hon är förvånansvärt tam för att ha bott utomhus.Fem kattungar, Hanna, Frida, Linnéa, Lovis och Ebba är mellan 5-8 månader och kommer från Huaröd där okastrerade katthonor fött kull på kull. Katterna har bott ute, men kommer att bli tamare med lite tålamod.
Uppdatering 20200323
Ebba är en pigg, nyfiken & rolig katt som gärna sover med dig i sängen om nätterna.
Hon är en busig katt som alltid förvånar en med sina skutt och lekar. Hon älskar att bära runt saker i munnen och att leka med sin bästa vän Oskar.
När Ebba kom till oss så var hon väldigt blyg och försiktig men det kan man inte tro idag då hon är väldigt kelig och tam numera.
Oskar är en kärlekssjuk kille som älskar att vara med där det händer. Han var från start ganska rädd för män men har med tiden blivit modigare & modigare och idag är han nästintill lika social med kvinnor som med män. Ibland funderar man på om han är hälften hund pga sin storlek och att han kommer när man ropar hans namn samt att han kan sitta på kommando. När man lär känna honom och han lär känna dig så har du en vän för livet som sover med dig, äter med dig & kramas med dig. Han kommer alltid och hälsar en välkommen hem när man varit ute med att komma direkt till dörren och kurra runt en. Han spenderar helst sina dagar på en skön soffa med sin bästa vän Ebba och kollar på när hon leker med leksaker eller att äta blötmat vilket han ÄLSKAR. Oskar och Ebba adopteras tillsammans 💘
Ebba och Oskar har adopterats av sin nya familj.

Ida född 19 oktober 2019
Ida är en tam hona.
Päls: Brun-tigrè med vitt
Ida hittades i en pappkartong på Österlen tillsammans med sina fyra syskon.
Jo, det är sant, vi lämnades som tur var på en veranda hos en människa som tog hittade oss och tog om hand om oss. Var våran mamma finns vet vi inte. Men vi har fått en ny mamma, en jourhemsmamma hos Akutgruppen. Ida är busig och gosig unge. Ida vill flytta tillsammans med Albin.
Ida har adopterats av sin nya familj.

Albin född 19 oktober 2019
Albin är en tam hane.
Päls: Brun-tabby med vitt
Albin hittades i en pappkartong på Österlen tillsammans med sina fyra syskon.
Jo, det är sant, vi lämnades som tur var på en veranda hos en människa som tog hittade oss och tog om hand om oss. Var våran mamma finns vet vi inte. Men vi har fått en ny mamma, en jourhemsmamma hos Akutgruppen. Albin är en gosig och busig unge. Albin flyttar tillsammans med sin syster Ida.
Albin har adopterats av sin nya familj.

Twinkel född 9 mars 2018
Twinkel är en tam hona.
Päls: Sköldpadda med vitt bröst
Twinkel övergavs av sin ägare och gick hemlös under en tid. Hon är mycket kelig och är en social kattdam.
Twinkel söker ett lugnt och tryggt hem.
Twinkel har adopterats av sin nya familj.

Hanna född maj 2019
Hanna är en tam hona.
Päls: Svart med röd teckning på huvudet
Fem kattungar, Hanna, Frida, Linnéa, Lovis och Ebba är mellan 5-8 månader och kommer från Huaröd där okastrerade katthonor fött kull på kull. Katterna har bott ute, men kommer att bli tamare med lite tålamod. Hanna behöver bo med tam kompis och helst inga småbarn.
Uppdatering 2020-01-28
Hanna är ett matvrak -älskar mat och är inte kräsen. Äter i stort vad som helst.
Älskar att leka och det verkar som hon kan leka hur länge som helst.
Kel är ok, mest på kvällen och gillar blir kliad bakom örat. Annars blir det oftast på hennes villkor. Är dock mest tillgiven när hon får och fått mat.
Följer efter jourmatte när hon vet det är matdags, hon håller sig så nära benen på jourmatte att hon nästan snubblar över henne.
Tar ibland korta sovstunder nära jourmatte, annars sover hon antingen under köksstolen eller på kattsängen.
Hanna har adopterats av sin nya familj.

Kila född 23 augusti 2018
Kila är en tam hona
Päls: Sköldpaddsteckning

Kila är en mycket snäll katt som vart ensam efter en separation och ingen ville ha kvar Kila.
Kila har adopterats av sin nya familj.

Conny född 23 september 2019
Conny är en tam hane
Päls: Cremetigré med vita tecken
Colin född 23 september 2019
Colin är en tam hane
Päls: Rödtigré med vita tecken

De är tre syskon som är cirka 5 månader gamla. Troligtvis dumpade. 
Hittades på landet vid en gård utanför Trelleborg. Bodde utomhus innan de togs in.
Corinne som är sköldpaddsfärgade (gråtigre och orange/krämfärgad)
Conny och Colin är rödvita som är väldigt lika till utseendet. Killarna är helt tama. 
Sköldpaddsflickan Corinne är lite mer försiktig av sig.
Conny och Colin adopteras tillsammans. Corinne vill gärna ha en trygg och social kattkompis i sitt nya hem. Uppdatering från jourhemmet 200304
Colin är en riktig gosboll. Han älskar att ligga i ens knä och söker ofta gos! Han ligger och sover med mig i sängen varje natt tillsammans med Conny. Colin är den som bestämmer av killarna. Conny är också en riktigt gosboll men är mer busig än Colin. Colin håller pli på Conny på ett kärleksfullt sätt när han blir lite väl uppjagad, exempelvis lekbiter mig lite för mycket. Killarna är helt oskiljbara. Dom ligger ofta väldigt nära mig i soffan eller sängen och då oftast på varandra. Dom är noga med att tvätta varandra ofta och gosa. De leker också mycket med varandra och med syster Corinne.
Conny och Colin har adopterats av sin nya familj.

Glenn född okänt
Glenn är en blyg hane
Päls: Orange vit

Glenn är en mobbad okastrerad katthane som gått till stall sökt hjälp och eftersom det inte gick med de andra katterna i stallet har han fått komma in hos Akutgruppen. Glenn är en snäll och försiktig kille. Äter bara blötmat. Han har snabbt gjort framsteg i jourhemmet.
Glenn har adopterats av sin nya familj.

Lo född okänt
Lo är en tam hona
Päls: Orange
Lo kommer från Huaröd i Skåne. Där gick hon till en snäll farbror och sökte hjälp. Han har tidigare hjälpt andra hemlösa kisar att komma till Stockholm. 😿💕 Just nu bor jag ensam i ett jourhem, men skulle önska ett hem med kattkompis. Jag är lite blyg och en ung tjej.
Lo trivs inte med den hankatt som fanns i det hem som skulle bli hennes. Hon behöver bo hos en familj utan små barn i en lugn miljö. Gärna med en snäll ungkatt.
Lo har adopterats av sin nya familj.

Morris född 30 maj 2014
Morris är en tam grå och vit hane, han är van vid barn och vid andra katter.
Morris kommer från Skurup Skåne och han har gått hemlös där. En familj har matat honom. Han är kelig och gillat deras barn 6 år gammal. Han gillade även honkatterna. Han var full med fästingar och trött efter resan och vilar ut på jourhem med två honkatter. Morris vill bo med en snällt barn över sex år och gärna en honkatt. Han kan också vara ensamkatt, men vill gärna vara nära sin människa.. Morris behöver utemöjligheter på trygg plats, kan vara innekatt om innätad balkong finns.
Morris har adopterats av sin nya familj.

Agnes född 15 maj 2014
Agnes är en tam hona.
Päls: Grå tigrerad.
Agnes kommer från Skåne. Agnes gillar att sitta på balkongen och titta ut. Leker gärna med laserstrålen. Agnes behöver en kompis som vill leka. Endast hane är aktuellt. Agnes är en försiktig hona och gillar att bli klappad på sina egna villkor.
Uppdatering från jourhemmet 20200210
Agnes är en försiktig katt med integritet som behöver tid på sig innan hon bestämmer sig för att lita på någon. När hon väl känner sig trygg vill hon gärna vara så nära som möjligt, hon kryper alltid upp i mitt knä och sover ofta på min mage. Numera får jag klappa henne men det sker på hennes villkor, allra bäst tycker hon om att ligga nära men inte bli klappad i så stor utsträckning. Hon pratar en del och möter mig i dörren när jag kommer hem. Agnes leker gärna själv men tycker att det är roligt när fjädervippen kommer fram och hon tycker om att sitta i fönstret och spana ut.  Hon har levt som ensamkatt nu ett par månader och det fungerar bra. Eventuellt skulle hon också trivas ihop med en äldre hane. Kort sagt är Agnes en katt som behöver lite tid på sig men när hon väl känner sig trygg är hon en mycket mysig katt som ofta ligger i knät och spinner. Agnes mycket lugnt hem och gärna större hem med balkong.
Agnes har adopterats av sin nya familj.

Truls född 2009
Truls är en tam hane
Päls: Bruntigré med vitt
Truls är 10 år. Kastrerad, id-märkt och vaccinerad.
Truls är en kelig katt. Man kan prata med honom och han svarar, stor och tung. Truls gillar att vara ute mycket och behöver ett hem med möjlighet till utegång.
Har återkommit till föreningen mars 2020.
Truls har adopterats av sin nya familj.

Pärlan född 5 juli 2019.
Pärlan är en tam hane.
Pärlan kom till oss tillsammans med sina två kullsyskon Bagheera och Hyena pga. allergi. Pärlan är en kille som älskar att gosa och är en riktig mysis. Pärlan är en lugn och väldigt smart kille som tycker om att lära sig nya saker. Pärlan är van vid barn och andra katter och skulle gärna flytta till en barnfamilj tillsammans med någon av sina syskon, någon annan kattunge eller till ett hem där det redan finns en annan katt. Pärlan vill inte vara utekatt men följer gärna med ut på kattkoppel-promenad under kontrollerade former.
Pärlan har adopterats av sin nya familj.

Sigrid född 8 november 2018
Sigrid är en tam hona.
Sigrid eller Siggan som hon kallas kom till föreningen tillsammans med sina ungar Stig och Stella.
Sigrid är en snäll och söt katt som behöver ett lugnt och tryggt hem. Gärna i ett hem där man är hemma mycket.
Sigrid vill vara ensamkatt.
Sigrid har adopterats av sin nya familj.

Joppe född april 2019
Joppe är en tam hane
Päls: Svart
Joppe var avlivningshotad då hans tidigare ägaren inte redde ut situationen efter en separerat. Joppe är lekfull ungkatt, nyfiken och snäll som lät oss bära och lyfta honom direkt utan protester. Noga med hygienen, duktig på lådan och spinner direkt när han blir kliad på huvudet och kinder. Kommunicerar bra med Winston, lite ”storebror” till sättet och verkar alltid ha ett halv öga på både omgivningen och Winston. Joppe vill gärna ha en mysig kattkompis.
Joppe går bra med både barn och hund.
Joppe har adopterats av sin nya familj.

Winston född juli/augusti 2019
Winston är en tam hane.
Päls: Röd
Winston hittades dumpad i en tygtransportbur i en trappuppgång på Rosengård i Malmö. När han hittades var han varken kastrerad eller id-märkt. Troligtvis hade han inte suttit i buren mer än några timmar då de som hittade honom i trappuppgången några timmar tidigare hade gått i samma trappa och då ej sett honom i trapphuset.
Winston är en lekfull, superhärlig och social kille. Han gick fram direkt och lät sig bli både klappad och buren av både jourmatte och jourhusse. Sedan rullade han glatt över på rygg för att bli kliad på magen. Den här killen är urbilden av en ”perfekt kattunge”! Han måste  ha en lekfull och trygg katt i sitt nya hem. Pratar glatt med Joppe (som svarar!)

Uppdatering från jourhemmet 20200227
Winston är en väldigt rolig katt som följer en hack i häl. Han röjer gärna runt med sina fostersyskon i vilda lekar och han sover i soffan bredvid jourhusse.
Perfekt om man vill ha en lekfull och busig kisse som gillar sällskap.
Winston har adopterats av sin nya familj.

Coco född 23 maj 2019
Coco är en tam hane som är van vid andra katter. Coco är Svart-tabby (brunmönstrad).
Coco – söt som en kokosnöt.
Coco är en riktig nyfiken och lekfull liten kille som älskar att äta. Han busar helst med sina syskon Tuffe och Thelise och tillsammans kan dem jaga den röda pricken från laserpekaren hur länge som helst.
Coco var ca 8 veckor när han kom till oss tillsammans med sin mamma och sina fyra syskon från Huaröd där dem levde helt förvildade tillsammans med flera andra katter. Coco var till en början väldigt skygg och rädd för människor, men som den cooling han är så var han den i kullen som först vågade sig fram. Coco trivs bäst med andra katter och vill därför bo tillsammans med minst en busig liten kattkompis, gärna någon av sina syskon.
Coco har gjort stora framsteg i jourhemmet och gillar nu även att gosa och mysa med människor.

Uppdatering från jourhemmet 2020-02-29
Nospussar och hälsningar från jourkatten Coco. Han är social med de andra jourkatterna (Winston och Joppe) som är nyinflyttade och de leker jättebra ihop. När W och J kom var han snabbt framme och hälsade på dem efter en kort introduktionsperiod. Coco har riktigt fint bollsinne, älskar att jaga laserpekaren och bär gärna runt på sina favoritleksaker. Han måste definitivt ha minst en snäll kompis i sitt nya hem. Mot människor är Coco lite mer försiktig, men han har gjort fina framsteg sedan han kom till jourhemmet. Tålamod, tid och kärlek i kombination med kattgodis är nyckeln till den här fina killens hjärta. Coco behöver ett hem som vill vara med på hans resa från skygg till trygg. Han gillar att vara med där det händer, men man ska inte försöka ”hoppa på” honom mot hans vilja, Coco väljer själv när och vem som får klappa. Han sover ofta vid jourmattes fötter på natten och brukar ligga kvar på morgonen för lite kel. Då brukar man få ”gosa loss” utan restriktioner (men det är lite svårt att fånga på film).
Coco har adopterats av sin nya familj.

Felicia född 1 september 2019
Felicia är en tam hona.
Päls: Svart med vit medaljong

Felicia hittades övergiven i ett industriområde och togs omhand om av upphittaren.
Felicia är en nyfiken liten tjej som gillar gos och att få sitta i knät. Hon är modig och tar alltid det första steget till skillnad från sin rumskamrat Tom. Felicia tycker som många kattungar att det är lite obehagligt med snabba rörelser då hon bara är ca 3 till 4 månader, men det kommer troligen försvinna med åldern!
Felicia har adopterats av sin nya familj.

Oliver född 2016
Oliver är en tam hane
Päls: Svart vit

Oliver togs vid 6 veckors ålder från en kattsamlare i Dalarna. Han blev för två år sedan utadopterad till en kvinna av X. Ägarbyte gjordes aldrig och den /de som adopterade ut honom struntade i han sedan. Oliver har bott hemlös utomhus i ett koloniområde i två år och blivit matad av snälla människor. Hur han hamnat på koloniområdet är en gåta. Oliver är kastrerad och chip-märkt. Oliver är tam och kelen, vill gärna ligga i ditt knä, han är väldigt kärleksfull. Oliver är en lugn och självsäker katt. Tar för sig när han vill och drar sig undan när han känner för att vila. Han pratar mycket med stödmatte och lyssnar när han får svar. Han är snäll mot andra katter och hundar. Tar man fram leksaken så leker han som en kattunge. Han gillar att mysa i soffan och sova med matte/husse hela natten.
Oliver har adopterats av sin nya familj.

Singha född 2009
Singha är en tam hona.
Päls: SköldpaddaSingha, 11,5 år söker ett nytt hem. Singha är en snäll, nyfiken och kelig honkatt. Hon är dock lite blyg och försiktig av sig och söker därför ett lugnt och tryggt hem. Hon har som yngre varit utomhus en del men föredrar nuförtiden att vara inomhus. Singha är kastrerad, id-märkt och nyligen vaccinerad.
Är van vid andra katter.
Singha har adopterats av sin nya familj.

Laura född 4 juli 2010
Laura är en tam hona av rasen Ragdoll.
Fina, fina Laura kommer tillbaka till oss då hon tyvärr inte trivs med familjens andra katt. Mot människor är hon en supermysig gosmaja 😽 men hon visar tydligt att hon vill bo som ensamkatt. Hon är 9 år och söker ett mysigt hem med mycket kel och utan små barn. Adoptören beskriver henne så här:
”Hon är en social, lugn och trevlig katt som gärna lägger sig bredvid i soffan och blir klappad och börjar spinna på en gång. Hon följer gärna med oss människor vart vi går. Jag har två barn i tonåren och det har fungerat utmärkt, hon är lika kelig med dem.”
Laura har adopterats av sin nya familj.

Zamanta född 9 februari 2010
Zamanta är en tam hona.
Päls: Svart med lite grått

Zamanta kommer från en samlare. Hon är en snäll och rar katt. Zamanta har flyttat runt mycket och behöver ett hem där hon får stabilitet och mycket kärlek.
Zamanta har adopterats av sin nya familj.

Selma född 19 oktober 2019
Selma är en tam hona.
Hittades i en pappkartong på Österlen tillsammans med sina fyra syskon.
Jo, det är sant, vi lämnades som tur var på en veranda hos en människa som tog hittade oss och tog om hand om oss. Var våran mamma finns vet vi inte. Men vi har fått en ny mamma, en jourhemsmamma hos Akutgruppen.
Vi är redo att flytta till våra föralltid-hem. Alla är vi gosiga och gillar att busa och gosa.
Hands up! /Selma
Selma har adopterats av sin nya familj.

Valentin född juli/augusti 2019
Valentin är en tam hane.
Päls: Svart med vita partier

Valentin är en nyfiken, snäll och kelig ungkatt på ca 6-7 mån. Han bodde tillsammans med sin mamma och flera andra okastrerade katter hos en äldre kvinna. Kvinnan flyttade nyligen till vårdhem. Katterna har därefter bott helt ensamma i huset, de har fått mat/tillsyn någon gång om dagen, men det var ingen hållbar situation och katterna behövde därför flytta snarast möjligt. Den här lilla parveln är en av dem.

Valentin behöver ett hem som kan ge honom mycket kärlek och omvårdnad. Han är snäll, nyfiken, lekfull, kelig, ännu lite försiktig av sig, men känner han sig trygg kommer han gärna fram och buffar på en för att få lite gos. Valentin vill få (minst) en kattkompis i sitt nya permanenta hem.

Uppdatering från jourhemmet 20200225
Valentin är hela paketet. En snäll, nyfiken och mysig kille som går all in i alla lek. Det är bäst att ta en tupplur ovanpå sin nuvarande husse när den ligger på soffan och också på natten vill han sova bredvid. Att träffa nya människor är super kul, ffa om de vill klappa och leka med Valentin. Det blir mer och mer intressant att hänga på balkongen och titta ut. Valentin är pratglad och delar gärna med sig om allt. Han längtar efter en kattkompis!
Valentin har adopterats av sin nya familj.

Frida född maj 2019
Frida är en hona.
Päls: Grå med röd teckning på huvudet

Fem kattungar, Hanna, Frida, Linnéa, Lovis och Ebba är mellan 5-8 månader och kommer från Huaröd där okastrerade katthonor fött kull på kull. Katterna har bott ute, men kommer att bli tamare med lite tålamod. Frida behöver bo med tam kompis och helst inga småbarn.
Frida har adopterats av sin nya familj.

Snuttan född 25 juli 2017
Snuttan är en kelen hona som är van vid andra katter. Hon är grå med liten vit haklapp.
Snuttan kommer som omplacering, Veterinärkliniken ringde då Snuttan skulle avlivas. Akutgruppen hämtade henne akut från ägaren. Hon bor i jourhem med två andra katter och trivs.
Hon är nyfiken, gosig och tycker om att bli klappad, hon låter sig också bäras. Hon är lite försiktig, men tar för sig när hon får lite utrymme. Snuttan behöver en stimulerande miljö där hon tillåts få utlopp för sin inre kattunge.
Snuttan har adopterats av sin nya familj.

Signe född 1 december 2017
Signe är en kelen och tam hona. Hon är van vid andra katter. Signe är svart med ett jack i höger öra.
Signe älskar att kela med jourmatte. Ett litet yrväder som tycker om att sitta på fönsterbrädan och titta ut när hon inte far runt och leker. Jourmatte har inte sett henne klösa på möbler. Signe vill ha utsiktsplatser. Hon tyr sig inte speciellt till någon av de andra katterna i jourhemmet. Signe skulle kunna fungera som ensamkatt.
Baltsar, Signe, Alfrida, Cassie, Tessie och Augusta kommer från en kattkoloni i Skåne. Katterna kom till Stockholm den 7 januari och omhändertogs av Akutgruppen. 
Signe kan vara mamma till övriga i kolonin. Övriga är ca halvåret gamla.
Signe har adopterats av sin nya familj

Molly född okänt.
Molly är en blyg hona. Molly är Gråtigré semilånghårig.
Molly har uppmärksammats av en tjej under en lång tid ute i Haninge. Hon blev till slut infångad då hon är hemlös. Molly är en blyg katt som behöver tid på sig och eventuellt en snäll kattkompis som kan visa henne att människor inte är farliga.
Molly har gjort stora framsteg i jourhemmet och är nu redo att flytta till sig permanenta hem. Hon behöver få fortsätta utvecklas i sitt eget tempo.
Molly behöver en eller flera kattkompisar för att vara lycklig! Hon tyr sig mycket till jourhemmets katter som är mycket gulliga mot henne.
Molly tycker om leksaker och främst bollar, dessa kan hon leka med hur mycket som helst. Jourmatte berättar att hon kan ta en boll ligga sig ner och hålla i bollen, sparka och bita på den, eller gnuggar den mot sig!
Molly är fortfarande lite rädd för människor och behöver tid på sig för att utvecklas till en trygg katt.
Uppdatering från jourhemmet 200129
Jourmatte här: hon är ofantligt söt och väldigt ödmjuk. Men så blyg, man måste närma sig försiktigt, och då kan hon välja att bli klappad! Och när man väl får börja klappa henne så slutar hon inte spinna! Hon älskar att bli kliad vid kind, nacke och svans! 😻
Molly har adopterats av sin nya familj.

Ragnar född okänt
Ragnar är en tam hane.
Päls: Brun tigrerad med vitt
Ragnar har gått ute ett år i Norra Stockholm. Ingen ägare har hittats trots efterlysningar. Ragnar bor i jourhem i väntan på nytt hem. Han är en mycket snäll katt. Ragnar har anpassat sig fint i jourhemmet.
Ragnar har adopterats av sin nya familj.

Zotis född 15 juli 2011
Zotis är en blyg hane, van vid andra katter, Svart
Zotis är en underbart vacker katt med stora utforskande ögon. Han liknar mest en panter med sin svarta, glänsande päls och sin lika svarta nos. Zotis kommer från ett industriområde där han bodde tillsammans med 9 andra katter. Han var jätteskygg när han kom till sitt första akuthem och bodde i ett klädskåp i flera veckor. Efter en månad inne i värmen vågade han visa sig lite mera. Zotis har varit utadopterad ett par år med kom tillbaka till Akutgruppen i november 2016 när familjen fick ett allergiskt barn.
Zotis har lite kvar innan han är helt bekväm med oss tvåbenta men med lite tålamod så kommer han bli en underbar vän.
Zotis behöver en trygg kattkompis i sitt nya hem som kan visa honom vägen. Hemmet ska vara lugnt utan små barn eller hund. Hoppas att någon vill ge vår fina Zotis en andra chans.
Zotis har adopteras av sin nya familj.

Viggo född 8 augusti 2019
Viggo är en tam hane som är van vid andra katter. Han är ljusgrå tigré och vit.

Bagheera född 5 juli 2019.
Bagheera är tam hane.
Bagheera kom till oss tillsammans med sina två kullsyskon Hyena och Pärlan pga. allergi. Bagheera är en kille som älskar att pussas och vara med överallt. Bagheera är en väldigt mysig kille som tycker om att mysa och somnar gärna i ens famn. Bagheera är både van vid barn och andra katter och skulle gärna flytta till en barnfamilj tillsammans med någon av sina syskon, någon annan kattunge eller till ett hem där det redan finns en annan katt. Bagheera vill inte vara utekatt men följer gärna med ut på kattkoppel-promenad under kontrollerade former.
Bagheera har adopterats av sin nya familj.

Tuffe född 23 maj 2019
Tuffe är en tam hane, van vid andra katter, Svart-tigré (svartmönstrad).
Tuffe – en riktig liten tuffing.
Tuffe är en riktig busig liten kille som kan sova var som helst, när som helst och hur som helst. Han leker gärna med sina syskon men mest av allt älskar han att springa runt, runt, runt och jaga sina pingisbollar.
Tuffe var ca 8 veckor när han kom till oss tillsammans med sin mamma och sina fyra syskon från Huaröd där dem levde helt förvildade tillsammans med flera andra katter. Tuffe var till en början väldigt skygg och rädd för människor men som den tuffing han är så var han den i kullen som snabbt vågade sig fram och leka med oss andra. Tuffe trivs bäst med andra katter och vill därför bo tillsammans med minst en busig liten kattkompis, gärna någon av sina syskon.
Tuffe har gjort stora framsteg i jourhemmet och gillar nu även att gosa och mysa med människor.

Tom född 1 september 2019
Tom är en tam hane.
Päls: Svart / Vit

Tom är en charmig samt nyfiken kille som älskar att bli kliad på magen. Han har vackra bruna ögon och len päls. Vi tror att Tom skulle må bäst av att vara utekatt då han älskar att gå ut med koppel. Tom kan vara lite försiktig i början men kommer efter ca 1 dag komma fram och vilja gosa! 
Tom har adopterats av sin nya familj.

Julle född 1 augusti 2016
Julle är en blyg hane som är van vid andra katter. Julle är brun-svart tabby.
Julle är född ute av en hemlös mamma och har matats hela tiden av människor. Han togs in tillsammans med sin syster Lisen och vill gärna flytta med henne. Julle utvecklades fort till en mysig katt som gillar att sitta i famnen och gosa. Han är fortfarande lite blyg för nya människor men han kommer att bli en helt trygg katt i rätt hem. Julle och Lisen fångades in som små knyten tillsammans med deras mamma i Nynäshamn. När de var gamla nog fick de ett eget hem men tyvärr har de nu kommit tillbaka till oss efter att deras adoptörer under lång tid kämpat med att få dem och familjens hund att trivas tillsammans. Både kissar och hund visar dock tydligt att de ändå mår bäst utan varandra. De söker nu ett ganska lugnt hem tillsammans. De är busiga och gosiga men lite försiktiga. Julle verkar rädd för de flesta män, man undrar vad han varit med om. 💔  Jourmatte skriver: Julle har svårt att lita på människor och är väldigt rädd till en början. Men med tid och tålamod så förvandlas han sen till en riktig nallebjörn som älskar att gosa och bli klappad. När man väl vunnit hans tillit så går han rakt in i hjärtat. Trivs nog främst med en ensamstående kvinna.
Julle har adopterats av jourhemmet

Lisen född 1 augusti 2016
Lisen är en blyg hona som är van vid andra katter. Hon är Brun-svart tigré med vita tecken.
Lisen är utefödd och var ganska harig när hon togs in, efter en månad i jourhem är hon redan tam och gillar gos. Adopteras ut tillsammans med sin bror Julle. Lisen är lite blyg för nya människor men har snabbt blivit en lugn och fin katt med stor potential. Julle och Lisen fångades in som små knyten tillsammans med deras mamma i Nynäshamn. När de var gamla nog fick de ett eget hem men tyvärr har de nu kommit tillbaka till oss efter att deras adoptörer under lång tid kämpat med att få dem och familjens hund att trivas tillsammans. Både kissar och hund visar dock tydligt att de ändå mår bäst utan varandra. De söker nu ett ganska lugnt hem tillsammans. De är busiga och gosiga men lite försiktiga. Julle verkar rädd för de flesta män, man undrar vad han varit med om. 💔 
Jourmatte skriver: Lisen är den modiga av syskonen, både som liten och nu. Tycker om att mysa men verkar inte förstå att hon kan be om det. Det är främst på morgonen som hon visar sig kelig, genom att följa med in i badrummet och slänga sig på rygg i badkaret, där hon då vill bli klappad. Lisen skulle uppskatta att få mer fokus och egentid med sin människa, så hennes självförtroende kan växa.
Lisen har adopterats av jourhemmet.

Kajsa född 19 april 2019
Kajsa är en hona.
Kajsa är en tam ungkatt som hittades utomhus gåendes ensam på Österlen i östra Skåne. Kajsa är van vid hundar och lite äldre barn och har vant sig vid att rastas i koppel.
Kajsa har adopterats av sin nya familj.

Truls född 2009
Truls är 10 år. Kastrerad, id-märkt och vaccinerad. . 
Truls är en kelig katt. Man kan prata med honom och han svarar, stor och tung. Truls gillar att vara ute mycket. Truls kan flytta med Tage eller ensam.
Truls har adopterats av sin nya familj i februari.

Tage född 2011
Tage är en tam hane
Päls: Vit svart

Tage är 8 år. Öronmärkt, kastrerad och vaccinerad.
En riktig kelgris som gärna ligger i knät och myser. Han är skeptisk till små barn och hundar. Tage har provat livet som innekatt, men trivdes inte med det.
Tage har behov av möjlighet till utegång. Det krav vi har är att han kan gå ut under trygga former. Det får inte vara trafikerade vägar i närheten av området.
Du som adopterar kanske är mycket hemma och kan aktivera honom.
Tage har adopterats av sin nya familj i februari.

Jansson född 16 juni 2019
Jansson är en svart hane, en riktig liten charmör och gosboll.
Han har små söta och roliga rörelser och positioner för sig. Han älskar att bli klappad till och med på magen. Så fort man kommer nära börjar han spinna. Han kommer ofta upp till jourmatte och nosar på hennes näsa. Gillar att ligga som en liten boll på jourmattes bröst mot halsen och ofta med huvudet på nacken, där känner han sig trygg. Han är även lekfull och kan ibland även spinna när han leker. Ligger ofta vid fönstret och tittar ut.
Har även tagit små naps i jourmattes famn. Har en tendens att somna lite hursom- och varsomhelst.
Jansson, Fräsen och Astrid kom från Skåne och är föräldralösa trots flera försök att hitta mamman. De tre upptäcktes 30 maj och har blivit matade med människomatrester.
Jansson har adopterats av jourhemmet i februari.

Elsa född 12 maj 2019
Elsa är en social hona som är van vid andra katter. Elsa är Creme-tigré med vitt. Elsa kom tillsammans med mamma Tilly och syskonen Britta och Knutte från Skåne. Elsa är busig och leker med sina syskon. Hon tycker om bollar och kattmyntaleksaker. Elsa vill bo tillsamman med något av sina syskon.

Elsa har adopterats av sin nya familj i februari.

Britta född 12 maj 2019
Britta är en social hona som är van vid andra katter. Britta är Rödtabby med vitt. Hon kom tillsammans med mamma Tilly och syskonen Elsa och Knutte från Skåne. Britta är busig och leker med sina syskon. Hon tycker om bollar och kattmyntaleksaker. Britta är minst i kullen.
Britta vill bo tillsammans med något av sina syskon.

Britta har adopterats av sin nya familj i februari.

Tilly född 28 maj 2016
Tilly är en kelen hona, van vid andra katter, Crème.
Tilly kommer tillsammans med sina tre små ungar Britta, Elsa och Knutte och hennes vuxna dotter Tindra samt hankatten Måns från Skåne. 
En man har matat dem under längre tid. Tilly och Tindra är tama. Måns är mer skygg. 
Tilly är mycket kelig och en duktig kattmamma, men nu är hon vara klar med mammarollen och vill ha någon som uppskattar en mycket kelig katt som älskar uppmärksamhet och godis.

Tilly har adopterats av sin nya familj i februari.

Tess född 17 april 2019
Tess är en tam hona.
Päls: Sköldpaddsteckning, vit med blågrå och crème teckning, långhårig.
Tess kommer från en kattsamlare som var tvungen att göra sig av med en del av sina katter annars skulle hon bli vräkt av hyresvärden. Hon är en liten och späd katt. Vill bo tillsammans med en snäll kompis eller som ensamkatt.
Tess har adopterats av sin nya familj i februari.

Amélie född 16 augusti 2019
Amélie är en tam hona som är van vid andra katter. Hon är brun vit svart tigré samt tabby.

Emelie har adopterats av sin nya familj i februari.

Arne född 25 augusti 2019
Arne är en tam hane som är van vid andra katter. Han är svart brun tabby.

Arne har adopterats av sin nya familj i februari.

Viggo född 16 augusti 2019
Viggo är en tam hane som är van vid andra katter. Han är ljusgrå tigré och vit.

Viggo har adopterats av sin nya familj i februari.

Aurora född 25 augusti 2019
Aurora är en tam hona som är van vid andra katter.
Päls: Brun tigré.

Aurora har adopterats av sin nya familj i februari.

Rocky född 16 maj 2019
Rocky är en hane som är van vid andra katter. Han är Svart-tigré (svartmönstrad)
Rocky – killen med sting
Rocky är en riktig liten fighter som tagits emot med öppen famn av sin nya fostermamma och sina 5 fostersyskon. Han älskar att klättra högst upp i klösträden och när han ska sova så kryper han gärna in i dem små grottorna.
Rocky var ca 11 veckor när han kom till oss alldeles ensam från Årsta havsbad där han levt helt förvildade tillsammans med sin mamma och sina syskon. Rocky var till en början väldigt skygg och rädd för människor men som den fightern han är så anpassar han sig sakta men säkert. Rocky trivs bäst med andra katter och vill därför bo tillsammans med minst en busig liten kattkompis. Rocky har gjort stora framsteg i jourhemmet och gillar nu även att gosa och mysa med människor.
Rocky har adopterats av sin nya familj i februari.

Bertilina född 23 juni 2019.
Bertilina är en tam hona.
Bertil som blev Bertilina kommer från Huaröd, Kristianstad i Skåne. Hon bodde tillsammans med sin mamma och bror på en gård tillsammans med flera andra förvildade/herrelösa katter. Misan med ungar kommer även dem från samma gård. Ägaren av gården larmade om katterna och att Bertilina mamma nyligen blivit påkörd och avlidit. Bertilina är en snäll med lite blyg tjej som önskar att få komma till ett nytt hem tillsammans med någon av sina fostersyskon eller där det redan finns en annan snäll katt som vill bära henne under sina vingar och om barn så helst lite äldre lugnare barn. Bertilina vill inte vara eller bli någon utekatt, men däremot sitter hon gärna på en innätad balkong och spanar på alla fåglar som flyger förbi.
Bertilina har adopterats av sin nya familj i februari.

Hillevi född 4 januari 2017.
Hillevi är en tam hona.
Hillevi kommer från Skåne där hon levt ett hårt liv. Hon har fött många kullar. Hillevi kommer med sina döttrar Alicia och Asta och 4 barnbarn. Hon behöver ett lugnt hem utan små barn och kan vara ensamkatt. Hillevi har svultit och är väldigt hungrig av sig.
Hillevi är kastrerad. Hon vill gärna ha en innätad balkong. Finns det ett hem på landet kommer Hillevi bli lycklig.
Hillevi har adopterats av sin nya familj i februari.

Melody född 2019
Melody är en hona.
Päls: Sköldpaddstecknad

Bodde på en parkering tillsammans med sin mamma Happy under ett flertal veckor tills en snäll tjej tog dem med till veterinär som kontaktade föreningen.
Melody är cirka sex till sju månader och hon är mycket snäll och tillgiven.
Melody vill gärna bo med sin mamma eller en annan snäll kattkompis.
Melody har adopterats av sin nya familj i februari.

Happy född okänt
Happy är en hona.
Päls: Gråtabby

Happy hittades på en parkeringsplats med sin dotter Melody där de bott under ett flertal veckor. En snäll tjej tog oss till en veterinär som kontaktade oss i föreningen.
Happy är cirka ett till två år. Hon är väldigt snäll och tillgiven.
Vill gärna bo med sin dotter Melody eller annan snäll kattkompis.
Happy har adopterats av sin nya familj i februari.

Busan född 1 oktober 2019
Busan är en tam hona.
En av två ungar som är räddades från en oseriös person som tänkte sälja dem för en krona då han inte kunde ge dem mat längre.
Busan finns nu i jourhem tillsammans med Rezzi.
Busan och Rezzi har adopterats av sin nya familj i januari.

Rödis född 19 december 2016
Rödis är en tam hane.
Päls: Orange

Rödis kom upp igår från Skåne och är en tamkatt som gått runt med sin syster och mor. De har sökt sig till människor som inte kan ta hand om dem. De larmade och Rödis fick komma till föreningen. Syster har kommit upp och de blev glada att se varandra. Rödis och Syster vill bo tillsammans.
Rödis har adopterats av sin nya familj i januari.

Syster född okänt
Syster är en hona.
Päls: Grå tigré med vit nos och lite vitt på tassarna.

Syster kom upp igår från Skåne och är en tamkatt som gått runt med sin bror Rödis och mor. De har sökt sig till människor som inte kan ta hand om dem. De larmade och Syster fick komma till föreningen. Syster har nu kommit upp till Stockholm och syskonen blev glada att se varandra. Rödis och Syster vill bo tillsammans.
Syster har adopterats av sin nya familj i januari.

Pluto född 29 november 2009
Pluto är en tam hane.
Päls: Orange vit.
Pluto kommer in till akutgruppen då ägare blir vräkt. En trevlig snäll hankatt som längtar efter ett hem med kattkompis. Pluto är tam och mycket kelig.
Pluto har adopterats av sin nya familj i januari.

Tass född 6 maj 2019
Tass är en tam hane.
Tass adopterades av en familj (med 1 barn) när han var 12 veckor, de älskade Tass oerhört mycket, men barnet i familjen visade sig vara allergisk så till deras stora sorg var han tvungen att flytta.
Tass är en bedårande, social och busig kattunge på ca fem månader som pga. allergi fick flytta från sin ägare. Tass är vaccinerad, id-märkt och registrerad. Skulle säkert uppskatta att få komma till ett hem där det finns snälla kattkompisar att busa och gosa med. Tass är nästan som en liten ”cirkus-katt” 😸 och hoppar med lätthet från olika avsatser upp på ens axlar där han balanserar utan problem, och använder gärna dina axlar som ytterligare avsats för att sedan hoppa vidare till dit han vill. I Tass tidigare hem fanns det ett barn. I nuvarande jourhemmet finns lite äldre barn.
Tass har extra tår på sina tassar, polydaktyli (även kallat skeppskatt).
Tass adopterades av sin nya familj i januari

Loppan född 30 maj 2019
Loppan är en hane.
Loppan söker ett permanent hem. Han är social och vill ligga nära stödmatte – då spinner han högt som en traktormotor.☺️ Är lugn för att vara kattunge, men leker gärna. Han vill ha en kattkompis som inte är för undergiven. Loppans teckning är vit med bruntigrerade partier. Loppan finns i Stockholm och söker permanent hem i Stockholm med omnejd. Loppans liv kunde ha sett helt annorlunda ut om han inte haft turen på sin sida just den där kvällen…
En tjej var på tillfälligt besök i en liten by i Skåne. Sent på kvällen dök plötsligt lilla Loppan upp, vrålhungrig kastade han sig över maten som gavs. En liten parvel på endast ca 13 veckor. Loppan var lite rädd men hungern vann över rädslan, och tur var det… När han hittades var Loppan undernärd och smal som ett streck – han var bara skinn och ben så ryggkotorna kändes tydligt när man klappade honom samtidigt som lilla magen var uppsvullen som en ballong på grund av all mask. Han hade fullt med loppor i pälsen så de kröp i ansiktet och öronskabb. Några i byn menade att Loppan kom från en bondgård…
Loppan adopterades av sin nya familj i januari.

Steve Purrington född 1 juli 2019
Steve är en hane och han är grå tigrerad.
Steve hittades ensam och övergiven i en motorhuv i Skåne.
Steve adopterades av sin nya familj i januari