Sigrid

Sigrid född okänt
Kön: Hona
Socialt: Skygg, Kattvan
Päls: Sköldpadd med vitt

Adoptionsvillkor

Intresseanmälan

Sigrid kommer från en kattkolloni i södra Sverige. Hon är skygg och litar inte riktigt på människor än. Jourmatte får komma lite närmare varje dag, men har inte fått hantera henne än (hon fräser och morrar). Har hittat ett gömställe och rör sig inte därifrån dagtid. Har god aptit, går på lådan och verkar inte jätterädd för jourhemmets katt.

Sigrid är fortfarande skygg men vi jobbar på det. Att klappa med ”vippa” på huvidet går bra och man får komma lite närmare med handen varje dag. Jag tror inte Sigrid är redo för flytt än men när hon blir det tror jag hon skulle må bra av bo i ett hem med en annan, lugn katt då jag upplever att hon visar tecken på nyfikenhet och ter sig mer avslappnad när min katt är i närheten.

Jourhem berättar 2021-06-05

Liten uppdatering om Sigrid. Hon syns mer och mer i lägenheten under dagtid och har visat sig vara ett riktigt busfrö! Älskar att leka och låter sig även klappas nu.

Sigrid 2021-06-05
Uppdatering från jourhem 20210601: ”Senaste veckan har Sigrid öppnat upp sig mer och börjat söka kontakt. Jag tror hon är redo att flytta till sitt för alltid-hem så fort det rätta dyker upp, ett hem som ger henne mycket tid, utrymme och lugn och ro :)