fbpx

Melinda af Södertälje

Melinda född 2021-03-01
Kön: Hona
Socialt: Kelen, tam, kattvan
Päls: Brunspotted-vit
Kattkompis: Mira
Övrigt: –

Adoptionsvillkor

Intresseanmälan

Melinda kommer tillsammans med flera andra katter från en kattkoloni i Södertälje.

Melinda kom till mig direkt efter infångandet den och den första tiden fräste och morrade hon om man kom för nära – vilket inte är konstigt då man inte levt med människor förut. Men bara efter någon vecka började hon känna tryggheten i tvåbeningarna och hon lugnat ned sig. Och bara efter ytterligare någon vecka så började hon nosa på min hand och jag kunde stryka med handen över hennes rygg och svans. Sen fick Melinda sällskap av Mira och båda fick då lämna karantän-kattrummet och göra min egna adopterade katt från Akutgruppen ”Josef” sällskap i hela lägenheten. Det funkade bra mellan flickorna och Josef så länge han hade fri reträttväg, annars fick dem ett litet slag av tassen. Nu är alla tre kompisar 😻😻😻.

Melinda gillar att springa omkring med leksaksmus i munnen och sen lägga den i vattenskålen. Nu stryks det över ryggen och svans när hon kommer fram själv till mig på morgonen.

Melinda har även upptäckt att balkongen är mysig att vara på, Mira gick ut på den några dagar tidigare än henne. De jagar varandra genom lägenheten i racerfart. De sover ofta i hyllan i mitt sovrum med Josef, dag som natt. Nu har även koloni-kompisarna Lovisa och Ariana kommit och fått ta över kattrummet.

Blog at WordPress.com.