Lucia af Södertälje

Lucia född 2020-11-08
Kön: Hona
Socialt: Kelen, tam, kattvan
Päls: Svart
Kattkompis: Adele
Övrigt: –

Adoptionsvillkor

Intresseanmälan

Lucia kommer tillsammans med flera andra katter från en kattkoloni i Södertälje.

Uppdatering från jourhemmet 2022-04-18

”Här är jag! Lucia, eller som jag också kallas: lilla fröken Ego. Men jag sån är jag! Jourmatte kallar mig så bara för att jag tar för mig lite mer än vad min kompis Adele (madame Tolerant) gör. Jag vill gärna ha jourmatte (och godis) lite för mig själv, så då ser jag till att vara först på plats helt enkelt. 

Jag gillar att sitta i fönstret å klappa tänder åt fåglarna, ligga på köksstolen å hålla lite koll på läget eller ligga på golvet bredvid jourmattes säng. När tillfälle ges så smyger jag upp i sängen å kurar ihop mig där, ibland medan jourmatte sover. Fast det vet inte hon. 

Jag har lärt mig spinna – det bara händer när jourmatte kliar mig precis runt öronen och under hakan. Sedan kom jag på att jag kan använda rösten också till att prata och då brukar någon prata tillbaka. Jag har alltid gillat att leka med mina rosa och blåa hamstrar, men sen hittade jag en hårsnodd. Det måste va det roligaste som uppfunnits och min absolut bästa leksak! Man ska inte dö nyfiken heter det och det kommer jag minsann inte att göra!”