Lizzi af Storkhägnet

Lizzi af Storkhägnet 2020-10-17
Kön: Hona
Socialt: Skygg, kattvan
Päls: Svarttigré-vit
Kattkompis: Ja, en snäll och tam
Övrigt: –

Adoptionsvillkor

Intresseanmälan

Lizzi kommer tillsammans med flera andra katter från en kattkoloni i södra Sverige ”Storkhägnet”, Lokstallet…

Vi har haft Zack och Lizzi i snart sex veckor. Medan Zack har gjort stora framsteg är Lizzis framsteg små, men framsteg är de ändå. Hon burrar inte ihop sig så fort hon ser en, hon går fram allt oftare och hukar inte lika mycket när hon går.

Hon är fortfarande lite blyg för oss och visar det genom att mjaua eller gömma sig. Men hon fräser mindre än i början och jag tror att hon sakta börjar förstå att vi inte är ett hot (och att det är vi som ger henne maten). Hon är även lite rädd för ljud men har börjat vänja sig vid t.ex. tvättmaskinen. Hon verkar få en del mod från kompisen Zack. Ibland ser vi henne försöka gå någonstans, t.ex. till kattlådan, men inte riktigt våga för att vi är för nära. En liten stund senare kommer Zack gåendes med Lizzi strax efter. Det har hänt flertalet gänger att de går in i badrummet tillsammans och använder varsin kattlåda samtidigt. Hon verkar även trivas i hans sällskap och bli lite nyfiken. Leker vi med Zack kan hon smått börja titta på leksaken istället för oss.

Lizzi är en oerhört söt tjej som bara behöver trygghet, lugn, tålamod och kärlek. 

Det dröjer nog inte länge till innan dem båda vågar söka kontakt. De är lugna, försiktiga och snälla. Jag tvekar inte på att de kommer bli riktigt fina katter när de fått mer med till sig.