Lillen

Lillen född 1 januari 2019
Lillen är en tam hane
Päls: Grå tigré

Adoptionsvillkor

Intresseanmälan

Lillen kommer från ett hem där det bodde för många katter. Han har varit låg i rang och mobbats av de övriga katterna. Lillen är en snäll och timid katt.
Han behöver ett hem som kan ge honom tid och uppmärksamhet. Han behöver någon som vill leka med honom och yta att springa på. Han älskar att leka! Inga småbarn men lite äldre barn går nog bra och en snäll och lagom busig kattkompis. Kan bo som ensamkatt om det är en person som är hemma mycket och vill aktivera honom.

Uppdatering 200804
Lillen gör framsteg. Nu kan jourmatte klappa honom och klia lite bakom öronen. Han går bra ihop med jourhemmets äldre honkatt.

Uppdatering april 2021 från jourhemmet:
Lillen älskar att prata och bli klappad och kelad med! Han älskar även att leka, gärna med en kattkompis men fungerar även ensam om tid och engagemang finns hos familjen. Lillen är blyg och lite rädd i början så man får ha tid och tålamod med honom och inte stressa honom då han är lättstressad. Med tid, kärlek och tålamod får man ett fint band med honom med mkt gos, lek och kärlek. Då han är lättstressad så kan hans avföring vara lös – då är det ett tecken på att han är orolig/stressad, och för att minska risken att han även bajsar fel är det viktigt att han får en trygg och lugn miljö. Han har svårt att få att bli buren men han är en social katt efter han har fått landa i sitt nya hem. 
Han är mycket matglad och var väldigt överviktig när han kom till oss men nu är han nästintill normalviktig.