Lasse

Lasse född 2016-12-09
Lasse är en blyg tam hane
Päls: Svart / vit

Adoptionsvillkor

Intresseanmälan

Rapport från jourhemmet 25 november 2020:
Lasse har nu varit i jourhemmet i ett dygn. Än så länge bor han under badkaret men har under natten utforskat hela badrummet – från transportburen till badkarets insida och fönsterbrädan. Han har t.o.m. lekt med sin lilla musleksak. Lasse är helt klart hungrig på livet. Han undviker än oss människor men vågar sig säkert fram snart. Nyss öppnade vi badrumsdörren och han kom efter ett tag och kikade in i vardagsrummet innan han återvände till sitt gömställe under badkaret. Lasse är en cool katt som bara tittar lugnt när han beundras i sitt gömställe. Han har ätit all sin mat, druckit fint och använt lådan. Väldigt duktig kattherre!
Uppdatering 20201207
Lasse har gjort enorma framsteg under sin första vecka i jourhemmet. Efter att ha legat intryckt under badkaret de första dagarna har han flyttat sin bas till sovrummet och håller nu till under sängen vilket nog är lite trevligare för Lasse. På morgnarna brukar man nuförtiden hitta honom även under soffan. 
Lasse älskar mat, och framförallt gourmetmousse är en stor favorit. Genom att dela matningarna i flera mindre portioner får man också träffa lilla Lasse oftare och öka sina poäng hos honom. Med kattgodis kan man locka honom lite närmare, även om han fortfarande är noga med att hålla avstånd. 
Matte är både spännande och läskig. Ibland kommer Lasse fram och tittar på en på tryggt avstånd, kollar läget och vilar en stund i sällskap innan han drar vidare till gömstället. Han är ännu inte övertygad om att människor är att lita på men närmar sig sakta men säkert. Att lämna badrummet och vistas i samma rum som människor var ett stort framsteg. Det största har kanske ändå varit att Lasse börjat tvätta sig lite grann. De kladdiga små tassarna ser fram emot en ordentlig tvätt! Lådan sköts exemplariskt och Lasse är väldigt försiktig i hemmet – inte en kopp har välts och endast lite kattsand på spännande ställen bevittnar om nattliga äventyr och upptäcktsfärder. Vi får se vad nästa vecka för med sig – kanske är det dags att börja leka lite!

Uppdatering 13 januari 2021
Nu har Lasse bott i jourhemmet i nästan två månader. Han fortsätter göra fina framsteg på sin resa mot att bli en trygg katt. Han tvättar sig duktigt, upptäcker hemmet på nätterna i sin egen takt och kommer nuförtiden fram på sekunden efter att maten serverats, bara man lämnat rummet och satt sig ner. Mat är en stor njutning för Lasse. Han slickar alltid tallriken ren och slickar sig länge runt munnen efter måltiderna. Kattgodis jagar han gärna, och vågar sig väldigt nära de läskiga människorna i samband med godisjakten. Dock flyr han om handen kommer för nära och kan alltså inte klappas än. Lasse har troligtvis stött på en del dumma människor under sitt liv och är därför rädd för oss, inte minst våra händer och fötter som han håller stenkoll på. Han spenderar sin tid under soffan där han sover och tar det lugnt (och har bäst uppsikt över matskålen). Dit försvinner han även om man inte sitter ner i lugn och ro eller står still på lagom avstånd då han är rädd för människor som rör sig. Ibland kikar han fram och klöser på sin klösleksak, tvättar sig, eller helt enkelt stirrar på matte som kan få några fina blinkningar på köpet. Lasse behöver lugn, tålamod, rutiner och trygghet för att så småningom släppa rädslan och bli sitt sanna jag.