fbpx

Fox ”Foxy”

Fox född 2020-05-05
Kön: Hane
Socialt: Kelen, tam, kattvan
Päls: Brun-tigré med vitt
Hälsostatus: u.a.
Kattkompis: Ja
Övrigt: –

Adoptionsvillkor

Intresseanmälan

Fox ”Foxy” och hans kompis Lobo är infångade på en bondgård i södra Sverige. De är inte syskon, bägge är moderlösa. Foxy gillar att busa och det gör han mycket.

Uppdatering 20230208: Fox är jouris hos oss sedan august-september. Kom till oss då han busat lite för hårt med kattdamerna i f d jourhemmet vilket inte gillades av damerna. Hos oss är han lugnet själv, är en godmodig liten herre som nästan varken hörs el märks, vanligtvis, men när det är matdags hörs han dock, har aldrig hört ett så ynkligt och gulligt pipande förut. Fox verkligen älskar mat och äter gärna upp maten de andra lämna kvar. Han går gärna undan och lägger sig och sover på olika ställen, är ibland svårt att hitta honom, men kommer också fram och hänger med familjen (både två- och fyrabeningar) när lusten faller på. Det har även hänt att han ibland kommer upp hos oss i sängen på sistone. Jag har nog aldrig hört Fox mjaua som en katt, han purrar istället vilket låter jättecharmigt, som en liten duva. Så “pratar” han med våra två kattkillar som han bondar riktigt bra med, speciellt Ture men Frans och Fox börjar också hitta varandra, och det är ett himla rejs och bus då och då. Varför Fox är så lugn hos oss kanske beror på att vi har två ganska tuffa, men snälla, hankatter. När man kommer åt att klappa Fox, han ligger gärna på höga hyllor, högst upp i katträdet etc, så vänder han nästan direkt magen upp och kurrar högt och ljudligt och riktigt njuter. Fox kan ibland vara lite “reserverad” och smita undan när man möts i t ex köket och vill klappa honom men det gör å andra sidan Ture och Frans också när de inte har lust. Han gillar att vara ute på vår innätade altan men är det för kallt vill han inte alltid gå ut och tvärvänder i dörröppningen. Fox är en liten behaglig kille, både ursöt och jättego. När han kommer gåendes med sina vita strumpor (hans teckning med småsockor fram och långa strumpor bak, han borde heta Socks=Sox istället) så sträääcker han på sig samtidigt och det ser lite roligt ut för hans bakben blir liksom låååånga med smala “långstrumpor” på.. Han är väl värd ett kärleksfullt föralltid hem!

Uppdatering 20200909: Foxy är en busig kille som gärna leker, särskilt med de stora tjejerna. Med Fox kan han bli lite väl brutal tycker Lobo som gärna hamnar i underläge. Lobo är en riktig goskatt och söker mycket närhet hos de tvåbenta jourmammorna. Spinner så fort man tittar på honom och vill gärna klappas. Fox klappas lite mer på sina villkor, men tycker att det är mysigt att bli klappad på magen.

Uppdatering 20220616. Foxy var tvungen att flytta från ursprungliga jourhemmet då han började bråka lite med ena honkatten, som varit som hans “extramamma”. Han har alltid varit tuff i sina lekar men honkatten, som är lite känsligt lagd, uppskattade inte alls hans nya beteende. I nya jourhemmet jamade han ynkligt och gömde sig i protest – Foxy är ju van vid att vara störst och starkast! Ledarkatten i flocken och Lobos beskyddare! Det tog några veckor innan han förlikade sig med sitt öde och blev bekväm i nya jourhemmet. Han jamar fortfarande ynkligt, för han har lärt sig vad som funkar. Ynkligt jam när han vill ha mat, när han är nyvaken och när han vill gå ut på den innätade altanen får tvåbeningarna att komma springande. Han är blyg i början och verkligen en “enpersonskatt” som väljer en klar favorit i familjen. Rumpan åker snabbt upp när han blir klappad! Han har också en söt liten “knix” på svanstippen.

Kombinerat med myyyycket gos och så har ni en oemotståndligt charmig liten kille med sammetslen päls! Vad tycker de nya kattkompisarna då? Jo, Foxy kommer bra överens med dem alla, men är lite för tuff och jagar gärna jourhemmets egna dominanta hona när han blir uttråkad. Hon uppskattar det inte, men skuttar snabbt åt sidan när han kommer springande. Så en tuff, lekfull kompis som gillar katter vill han ha i sitt nya hem. Favoritsovplatsen är den stora garderoben med skjutdörrar, där sover han middag varje dag. Favoritmaten är Latz våtmat.

Blog at WordPress.com.