Fox ”Foxy”

Fox född 2020-05-05
Kön: Hane
Socialt: Kelen, tam, kattvan
Päls: Brun-tigré med vitt
Hälsostatus: u.a.
Kattkompis: Ja
Övrigt: –

Adoptionsvillkor

Intresseanmälan

Fox ”Foxy” och hans kompis Lobo är infångade på en bondgård i södra Sverige. De är inte syskon, bägge är moderlösa. Foxy gillar att busa och det gör han mycket.

Uppdatering 20200909: Foxy är en busig kille som gärna leker, särskilt med de stora tjejerna. Med Fox kan han bli lite väl brutal tycker Lobo som gärna hamnar i underläge. Lobo är en riktig goskatt och söker mycket närhet hos de tvåbenta jourmammorna. Spinner så fort man tittar på honom och vill gärna klappas. Fox klappas lite mer på sina villkor, men tycker att det är mysigt att bli klappad på magen.

Uppdatering 20220616. Foxy var tvungen att flytta från ursprungliga jourhemmet då han började bråka lite med ena honkatten, som varit som hans ”extramamma”. Han har alltid varit tuff i sina lekar men honkatten, som är lite känsligt lagd, uppskattade inte alls hans nya beteende. I nya jourhemmet jamade han ynkligt och gömde sig i protest – Foxy är ju van vid att vara störst och starkast! Ledarkatten i flocken och Lobos beskyddare! Det tog några veckor innan han förlikade sig med sitt öde och blev bekväm i nya jourhemmet. Han jamar fortfarande ynkligt, för han har lärt sig vad som funkar. Ynkligt jam när han vill ha mat, när han är nyvaken och när han vill gå ut på den innätade altanen får tvåbeningarna att komma springande. Han är blyg i början och verkligen en ”enpersonskatt” som väljer en klar favorit i familjen. Rumpan åker snabbt upp när han blir klappad! Han har också en söt liten ”knix” på svanstippen.

Kombinerat med myyyycket gos och så har ni en oemotståndligt charmig liten kille med sammetslen päls! Vad tycker de nya kattkompisarna då? Jo, Foxy kommer bra överens med dem alla, men är lite för tuff och jagar gärna jourhemmets egna dominanta hona när han blir uttråkad. Hon uppskattar det inte, men skuttar snabbt åt sidan när han kommer springande. Så en tuff, lekfull kompis som gillar katter vill han ha i sitt nya hem. Favoritsovplatsen är den stora garderoben med skjutdörrar, där sover han middag varje dag. Favoritmaten är Latz våtmat.