Edith

Edith född 22 februari 2015
Edith är en tam hona
Päls: Svart med ljusgrå spegel på bröstet

Adoptionsvillkor

Intresseanmälan

En blyg hona som blivit kastrerad och skulle släppas ut på samma plats. Blev räddad och intagen till föreningen. Edith, även kallad Luna, söker nu ett lugnt hem utan barn och med en lugn katt. Bott med katter. Behöver socialiseras.
Uppdatering 200413
Luna är människoskygg men även rädd när katten som bor här gör för Luna en oväntad rörelse (som att hoppa ner från soffan). Hon har visat framsteg genom att gå lite mer upprätt istället för att ”krypa” fram. Hon kan som mest sitta på några meter ifrån och kolla på en, eller trampa på mattan när man sitter blickstilla i soffan. Hon brukar blinka långsamt åt en och kan visa kärlek på så vis.
Hon gillar att leka med laserpekaren. Sitter helst under sängen, bakom soffan eller bakom skrivbordet men på natten leker hon med leksakerna och kan sova på soffan tills man stiger upp på toa.
Katten Josefina som bor med mig sedan innan är en trygg seniorkatt som mest bryr sig om sig själv. Luna vågade äta från Jossans skål när Jossan åt och de bråkade inte. Dem kommer överens men Jossan bryr sig inte riktigt om andra katter och Luna blir rädd om Jossan gör ”hastiga” rörelser med.
Luna skulle behöva en trygg kattunge/ungkatt som visar henne vägen. En människa som är van med skygga/rädda katter som inte har människovana. En som vet allt jobb och tålamod det innebär att få en katt trygg. Luna är väldigt söt och har aldrig attackerat hon är nyfiken men rädd. Men visar mer och mer framsteg som att våga gå från skrivbordsrummet till sovrummet.
Edith söker ett lugnt hem utan barn men med en lugn katt.