Derek

Derek född 2019-11-01
Kön: Hane
Socialt: Tam, kattvan
Päls: Svart
Hälsostatus: u.a.
Kattkompis: Owen
Övrigt: –

Adoptionsvillkor

Intresseanmälan

Nya jourhem berättar 2021-11-15: Killarna har nu varit här lite mer än en vecka. Första två dagarna höll de sig mest i ett rum under en soffa men nu är båda framme mer. De får nu röra sig i hela lägenheten. Owen är den som är mest modig medans Derek är mer försiktig och gärna gömmer sig under den trygga soffan ibland. Har fått klappa, klia och borsta Owen men Derek är inte redo för det ännu. Dom är duktiga att gå på lådan och äter bra. Så fina och snälla killar!

Derek 2021-11-15

Jourhem uppdaterar: Killarna har nu varit hos oss en längre tid. De har öppnat upp sig enormt mycket men är fortfarande lite blyga. De är inte rädda för att vara i samma rum som oss, de är nyfikna och kommer alltid fram när vi har mat och godis. De har även börjat påminna en om när det är dags för mat genom att prata. Vi kan klia dem utan problem, men de vill inte sitta i våra knän eller bli upplockad.De använder fortfarande toa flitigt, utan några problem. De vill jättegärna utforska allt som är nytt. De är väldigt fina katter och väldigt självgående.Det har varit så givande att se dem utvecklas så mycket.

Hejsan 🙂
Derek och Owen kom till oss för ungefär 2 veckor sen. Vi upplevde dem skygga och att de ville dra sig iväg lite under den första tiden. De var nyfikna men var ute mest på kvällen eller när vi inte rörde oss i lägenheten.Owen är den som tar initiativ först och Derek bevakar vad han gör på distans. De använder toan duktigt och det har aldrig skett någon olycka i lägenheten. Under senaste tiden har de öppnat upp sig mycket mer, de båda rör sig något mer i lägenheten även fast vi är uppe och rör oss, samt att de ofta ligger kvar under köksbordet och andra ställen när vi är där och lagar mat eller annat istället för att springa iväg. Båda katterna är nu okej med att vi klappar dem, de kurrar och lutar sig in mot våra händer, men det sker enbart när de känner sig lite skyddade under ett bord, stol eller deras koja, de vistas aldrig i det öppna medans de ser oss stå upp och rör oss. Det är kul att se dem öppna upp sig, men de behöver tid och förståelse över att vi kanske inte är så farliga. Ibland är de lite stressade men de visar ingen som helst tendens till att vara annat än lite vokala om man gör lite hastiga rörelser eller kommer in i rummet oväntat. Vi har aldrig sett någon snabb tass varken när vi närmar oss eller hos veterinären, väldigt snälla killar med lite rädda för nytt.