Arizona

Arizona född 2018-01-01
Kön: Hona
Socialt: Blyg & kattvan
Päls: Svart

Övrigt: Vill bo med kompisen Izzie i ett barnfritt hem

Adoptionsvillkor

Intresseanmälan

Arizona har tidigare gått hemlös tillsammans med andra katter i en kattkoloni och hon kom till föreningen med kompisen Izzie och två stora ungar, April och Amelia. Tjejerna flyttar gärna ihop till ett lugnt och tryggt hem där de får utvecklas i sin egen takt. 

Hon är en något blyg men väldigt söt honkatt, lite större än kompisen Izzie som hon bor i jourhemmet med. De leker fint både tillsammans och var för sig, eller sover i sovtunneln. Höjdpunkten på dagen är frukost och middag, de älskar blötmat och kattmjölk och jamar försiktigt och går i cirklar runt fötterna när maten serveras. 

I början var de båda väldigt rädda och gömde sig bakom tvättmaskinen och soffan första veckorna. Sedan dess har de successivt blivit modigare ju mer de litar på jourhemmet. Nu kan Arizona komma upp och lägga sig bredvid i soffan och tycker oftast att det är väldigt mysigt att bli klappad och kliad under hakan, då spinner de båda högt. Arizona har även börjat hoppa upp i sängen på nätterna kortare stunder. Men de är fortfarande blyga, både mot jourhemmet och mot andra människor. Plötsliga och höga ljud tycker de inte heller om och de vill inte bli upplyfta. Alla rörelser måste vara lugna och kontrollerade men de kommunicerar genom att blinka långsamt mot jourmatte.

Uppdatering 210424
Flickorna har varit hos mig sedan mitten av mars när de kom från Skåne. Som jag förstod det så har de levt i en förvildad kattkoloni och har antagligen inte haft någon kontakt med människor. När flickorna kom till mig var de väldigt rädda och gömde sig bakom tvättmaskinen och soffan första veckorna. Sedan dess har de successivt blivit modigare ju mer de litar på mig. Nu kommer de upp och lägger sig bredvid mig i soffan och tycker oftast att det är väldigt mysigt att bli klappad och kliad under hakan, då spinner de högt. Izzie tycker även om att lägga sitt lilla huvud i min hand och sova. På tal om sova så har Arizona börjat hoppa upp i sängen på nätterna, ibland ligger hon där en stund och andra gånger jagar hon mina fötter, dock väldigt försiktigt.
De har även börjat leka, både tillsammans och själva. Små lurviga möss är kul, likaså en boll fäst på ett snöre och pinne som jag ska hänga ned i lektunneln. Lektunneln är dessutom en perfekt sovplats.
Höjdpunkten på dagen är frukost och middag, de älskar blötmat och kattmjölk och mjauar försiktigt och går i cirklar runt mina fötter när maten serveras.
Flickorna har som sagt utvecklats väldigt mycket sedan de kom hit, men de är fortfarande väldigt blyga för både mig, men framförallt andra människor. Plötsliga och höga ljud tycker de inte heller om och jag får inte lyfta upp de. Alla rörelser måste vara lugna och kontrollerade och vi har ”pratat” mycket med varandra genom att blinka.
Jag är övertygad om att de kommer att utvecklas ännu mer och jag tror att de kommer att trivas bäst hos antingen någon som bor själv alternativ hos två personer, men ingen barnfamilj. Det behöver vara i en lugn och trygg miljö där de får utvecklas i sin egen takt.

Vid rutinkontroll upptäckte man att Arizona har lite problem med tänderna som behöver åtgärdas innan hon kan adopteras till sitt för alltid-hem.