fbpx

Tomten af Södertälje (adopterad)

Tomten född 2019-01-01
Kön: Hane
Socialt: Kelen, tam, kattvan
Päls: Svart-vit
Kattkompis: –
Övrigt: –

Adoptionsvillkor

Tomten (”är far till alla barnen”) kommer tillsammans med flera andra katter från en kattkoloni i Södertälje. Vi misstänker att han är pappa till många av våra kattungar som föddes av mammorna från samma koloni.

Tomten (eller Pepsi som jourhem kallar honom) är en väldigt snäll och lugn katt som gärna ligger i soffan och är alltid med när familjen tittar på TV. Inte alltför sällan vill han sitta i knäet och bli klappad samtidigt. Men hans favoritställe är ovanpå elementet vid fönsterså han kan hålla koll på både hemmet och vad som händer utanför. När han är trygg snarkar han högt.

Tomten vill alltid vara med oavsett om det är tandborstning, matlagning eller brädspel som står på agendan. En fjäder och mina tofflor är de bästa leksakerna. Även klädnypor är toppen! Förutom när dammsugaren åker fram – då blir han lite rädd och smyger in i ett annat rum. På natten busar han runt, sitter vid sin utkiksplats och så fort han hör att någon är vaken sitter han utanför och väntar på att familjen ska gå upp.

Han har snabbt gått från att vara en rädd och avvaktande katt till en väldigt kelig och social katt. Han bor hos jourhem ensam med två vuxna personer och är fortfarande lite avvaktande när de får besök. Men han vänjer sig snabbt och väntar tålmodigt på sitt för-alltid-hem.

Blog at WordPress.com.