fbpx

Sota (adopterad)

Sota född 2020-09-02
Sota är en tam hona
Päls: Svart

Adoptionsvillkor

Sota är en söt tam och busig kattunge. Vill ha en annan busig kattunge att leka med i nya hemmet.

Jourhemmet skriver:

“Purr-maskinen nummer 1! Sota har väldigt mycket att säga, även om jag inte förstår så mycket. Hon gör små supersöta ”prmjau”-ljud nästan hela tiden; När hon tar sats för att hoppa, när hon hoppar ner, när hon går omkring, när hon leker, när hon tittar på katt-tv, eller så fort jag lägger en hand på henne. Om jag klappar på Sota börjar hon spinna/purra. Om jag lyfter upp henne kryper hon upp och lägger sig på axeln/halsen och börjar purra. Om jag tittar på henne, eller om hon ligger och myser med sin kompis börjar hon purra! Tassarna går i ett när vi kelar och hon ”bakar kakor” för fullt. När hon är på kel-humör och jag lyfter upp henne lägger hon sig uppe vid halsen och blir en purrande, lealös hög; benen bara hänger helt avslappnat och jag får klappa på magen hur mycket jag vill; bara hon får ligga och purra är hon nöjd.

Innekatten Sota kan vara lite rädd ibland. Ibland när jag lyfter upp henne eller ska klappa henne när jag passerar henne gör hon ett ljud (som alltid) och springer iväg. När jag behövt ge Sota medicin eller  liknande muterar hon och plötsligt har hon minst dubbelt så många ben som sprattlar åt alla håll. Efter den initiala förskräckelsen som ibland kommer när hon blir lyft brukar hon dock komma på att det är ju jättemysigt att kela, och lägger sig vid axeln/halsen igen.

Sota är bara en liten kattunge ännu, och älskar därför att leka – gärna med sin kompis Belle. Andra saker är; katt-tv, leksaker, om du rör dig under täcket, pennor, ihopknölat papper – allt med andra ord. Men den älskade favoriten är utan tvekan laserpekaren! Det räcker med att Sota hör klinget från när jag tar tag i laserpekaren för att hon ska komma springandes. Hon kan jaga den lilla röda pricken så länge att hon blir helt andfådd. På TikTok har vi lagt upp en video där lilla Sota jagar laserpekaren runt, runt, runt tills hon blir helt yr – och ändå vill hon bara fortsätta! Sota måste alltså adopteras av en familj som har en laserpekare – och som även har plats för hennes kompis Belle.
Sota verkar inte ha några svårigheter med att åka bil. Jag har inga erfarenheter kring hur Sota är med barn eller hund.”

Sota på TikTok: https://www.tiktok.com/@akutgruppen/video/6916021383688490245?lang=sv-SE&sender_device=pc&sender_web_id=6916539646868669957&is_from_webapp=v2


Blog at WordPress.com.