fbpx

Molly 2 (adopterad)

Molly född 2020-06-20
Molly är en tam hona
Päls: Svartsköldpadda och vit

Adoptionsvillkor

Molly hittades ensam och rädd. Hon fick komma till en snäll volontär och så småningom till oss i Akutgruppen. I akuthemmet blev hon genast kompis med en annan katt och de reste tillsammans till huvudstaden. Molly är pigg och glad. Busar och leker för fullt i jourhemmet. En mycket kelig katt som alla älskar så fort de träffar henne. Hon kurrar på en gång hon får en klapp eller lite kel.

Redan när Molly kom till jourhemmet gick hon raka vägen ut ut transportburen och började undersöka lägenheten. Hon är nyfiken och orädd, och behöver komma till en familj med stort intresse för katter.
Det här är katten som självlär sig apport (men också att öppna dörrar genom att hoppa på handtaget så räkna inte med att få vara ifred). Molly vill gärna vara med överallt, men hon är samtidigt självständig och bestämmer själv när hon vill mysa. Då kommer hon och lägger sig på ens bröstkorg och spinner högt. Nästan lika högt som hon jamar när det är dags för mat. Blötfoder är favoriten, och kattgodis är förstås gott!Molly är en väldigt intelligent och kommunikativ katt. Om hon jamar högt vill hon något, t.ex. att du hjälper henne att lyfta upp och kasta leksaken hon av misstag (?) råkat lägga i sin vattenskål för tredje gången på samma dag. Det är tydligt att hon observerar vad som är okej och inte och hon vet mycket väl att hon inte får vara på diskbänken men om hon blir påkommen tittar hon på en med den där blicken som säger ”jaha… och?” Innan hon hoppar ner och beter sig som att hon inte gjort något fel alls. Typiskt katt-beteende alltså haha! 
Molly behöver alltså vara med en familj som har mycket energi, definitivt med en kattkompis som hon kan leka med om dagarna så hon inte blir understimulerad.Det här är katten som skulle vara perfekt att träna agility med, bygga mat-pussel åt, ta med ut på promenader i koppel, eller lära använda AAC-knappar (knappar med inprogrammerade ord som katten kan trycka på när den t.ex. vill leka, kela, etc). Molly behöver ett hem med innätad balkong eller inhängnad bakgård där hon kan vara ute och upptäcka utsidan men fortfarande vara under uppsikt – hon ska inte vara ute och springa på egen tass.Molly kan vara enormt omhändertagande och tvätta sina kattkompisar. Men hon kan leka lite hårdhänt och behöver därför kattkompisar som är minst lika fulla av energi. Om det finns barn i hemmet ska de vara stora nog att förstå och respektera när Molly visar att hon inte vill kela.
Molly tycker inte om att åka bil. Hon kliver gärna in i sin bur, men hemmet bör ha en nätad bur istället för en med galler eftersom att hon försöker sträcka ut sina långa tassar genom hålen.


Blog at WordPress.com.