fbpx

Miranda (adopterad)

Miranda född 2019-01-01
Miranda är en tam hona
Päls: Grå/blå

Adoptionsvillkor

Miranda har försäkringsfadder.

Miranda kom till jourhem i Stockholm från ett hus i Skåne. I jourhemmet födde hon tre söta små kattungar, men tyvärr hade alla så svår gomspalt att de fick somna in. Nu är Miranda redo för sitt alldeles egna för alltid-hem. Tidigare bodde Miranda med över 20 andra katter, bland annat Loka och Mille-Fleur. Flera katter där hade kattsnuva och då Miranda misstänks vara en kronisk men asymptomatisk bärare rekommenderas att hon adopteras ut som ensamkatt. De enda symptomen hon uppvisat i jourhemmet har varit en snabbt övergående rinnande nos när hon födde sina ungar och små utslag vid svansroten som uppkom en gång när hon var väldigt stressad.

Miranda har varit hos tandläkaren och fixat flera tänder som varit trasiga. Enligt veterinären var orsaken att hon fått en smäll i ansiktet, för tänderna var fina och friska förutom skadorna. Nu mår Miranda bra och att ha färre tänder är inget som hindrar henne från att äta mat eller tugga på leksaker. Det är omöjligt att säga exakt hur hon fick skadorna men hon är en ganska klumpig kisse trots sin söthet😽

Miranda är en petite, ung kattjej som gärna ligger och gosar med både jourmatte och jourhusse. Social nästan som en liten hund och väldigt söt, det räcker med en ögonblinkning från henne så smälter man ❤️ Hon kan vara lite försiktig i början men tar igen det så snart hon känner sig trygg, i jourhemmet har hon blivit ett riktigt gosmonster som gärna ligger i knät och vill ha sällskap och uppmärksamhet.
Miranda är väldigt bestämd, hon visar tydligt vad hon vill och vad hon gillar. Följer jourmatte som en liten skugga och vill gosa varsamt och på egna villkor, annars får det vara. Hon är rätt självständig i sin personlighet men en väldigt rar och kelig kisse. Och hon är riktigt busig, kan jaga laserpekaren eller andra leksaker en bra stund utan att tröttna. Favoritleksaken är en enhörning med kattmynta, den ligger hon gärna och kramar på. Däremot gillar hon inte att leka med andra katter.

Miranda äter allt med god aptit och går lätt upp i vikt eftersom hon snor mat från de andra jourhemskatterna, men hon har känslig mage. Jourhemmet har efter lite olika tester upptäckt att hennes mage mår som bäst av mush och våtfoder från Bozita. Men även människomat slinker ner om (obevakat) tillfälle ges. Pasta, rostbröd, olika pålägg och havregrynsgröt är inget som avskräcker busiga lilla Miranda.

Miranda adopteras som ensamkatt, dvs inga andra katter i hemmet. Hon är hundvan, ej små barn.

Lekalekaleka!

Blog at WordPress.com.