fbpx

Bosse (adopterad)

Bosse född 2010
Bosse är en tam blyg hane
Päls: Grå med vita inslag

Adoptionsvillkor

Intresseanmälan

Bosse har levt hela sitt liv i en kattkoloni med över 100 katter. Bosse är en äldre herre på 10 år (tidigare trodde man att han var 4-6 år gammal). Han gillar att sitta och kolla ut genom fönstret, att äta våtmat och bli klappad av jourhemmet. Bosse behöver ett hem med andra katter då han inte trivs med att vara själv, och att hemmet är lugnt och tryggt.

Uppdatering 20200924

Bosse är en väldigt stilig herre som går bra ihop med jourhemmets andra katter och kattungar. Han är inte alls bekväm med tvåbeningar ännu och om man närmar sig för snabbt så protesterar han högljutt och skäller ut en. Han försöker nog fortfarande klura ut vad han gör här och jourhemmet jobbar på att vinna hans tillit. Men det verkar finnas en liten goskatt någonstans där inne – till exempel låter han sig ytterst motvilligt klappas av en kattleksak, vilket han gjort sedan första veckan han flyttade in. Ibland kan även en hand få smyga sig in och klia bakom örat, åtminstone en liten stund.

Han sköter lådan fint och äter både våtmat och torrfoder, men mest nattetid. Eftersom han inte är riktigt trygg har vi inte märkt att han leker heller. Hans favoritställen att gömma sig på är i transportburen, en övertäckt låda i duschrummet, eller i öppningen bakom toastolen. Nu senast har han börjat gömma sig i diskhon så att man bara ser två öron som sticker upp, därifrån har han full koll på rummet.

Uppdatering 20201019

Bosse har börjat komma fram och äta våtmat på dagarna även när jourmatte är i rummet. Hon får hålla lite avstånd, han kastar några undrande blickar åt hennes håll men fortsätter äta i lugn och ro. Generellt verkar han ta allt med ro där i sin vask, ibland småpratar han lite med de andra jourkatterna. Och de andra katterna verkar otroligt avslappnade med Bosse och gillar hans sällskap, Miranda ligger gärna bredvid honom i den andra vasken och Sylvester har setts sitta(!) med Bosse. Och Bosse, han snarkar och verkar oberörd…

Uppdatering 20201115

Med andra katter beter sig Bosse fortfarande undergivet trots sin storlek, han är en snäll kisse med mycket tålamod som inte vill ha bråk utan låter de andra katterna äta av hans mat. Så han skulle behöva en snäll kattkompis som inte kör med honom alltför mycket, för han blir ledsen och lommar iväg om jourhemmets dominanta hona fräser åt honom.
Med människor har han gjort små men fina framsteg, han gömmer sig till exempel inte i vasken lika ofta och han spinner och riktigt njuter av att bli kliad med leksaken när han är på humör. Nyckelordet här är Bosses humör, för jourmatte kan vissa dagar klia honom med bara handen, andra dagar vill han hellre sova ifred. Och han har också börjat “leka” genom att ta tag i leksaken och hålla fast den när han blir kliad. Nu promenerar han runt på golvet eller hoppar upp i fönstret bredvid jourmattes arbetsplats.

Uppdatering 20201127

Bosse kom tillbaka från veterinären som en helt ny katt. Är det verkligen Bosse, undrade jourhemmet först. Numera är Bosse kelig, pratig och mycket tryggare. Jourhemmet har fått klappa och gosa med honom mer än tidigare. De har också kunnat lyfta honom flera gånger och fick ha honom i knät för att kolla tandstatus när han åtgärdat en avbruten hörntand hos tandläkaren. Mest av allt gillar han att bli kliad på huvudet, hakan, de fluffiga kinderna och vid svansroten.

Bosse är en lugn och bra kisse och kommer att bli en fin familjemedlem i rätt familj men det kräver också tålamod och förståelse för hans bakgrund. Det är fortfarande mycket som är nytt och många “kattkänslor” för honom att bearbeta. Hans nya husse eller matte kommer nog behöva lite skinn på näsan, för nu när han blivit mer trygg tvekar han inte att måtta ett lätt slag med tassen som markering när man är för på – även om han har börjat hålla igen på sistone.

Bosse äter våtmat och blir klappad
Bosse tillbaka från veterinären där han opererat bort en skadad klo. “Jam, varför har jag ont i min tass?”

Bilder och filmer på Bosse september-oktober:

Bosse med smygtagen bild från en webbkamera i september. Han har en helt annat hållning när det inte är läskiga tvåbeningar i närheten.

Bosse vill inte bli hälsad på av Akutgruppens volontär i september. “Nej, nej, jag är jättefarlig – gå härifrån!” säger han, och kastar stora, oroliga ögon mot henne. Flygplansöron och en undergiven kroppshållning.

Blog at WordPress.com.