Vi har flyttat hem

Vi har flyttat till våra föralltid-hem! 😻


Murran född 5 november 2016.
Murran är en tam hona.
Päls: Svart.

Murran inkom till Akutgruppen tillsammans med Jackie efter att ha varit stallkatter. Det visade sig att katterna inte vågade vara i stallet utan sprang ut i skogen för att gömma sig.


Jackie född 6 november 2015
Jackie är en tam hona.
Päls: Svart.

Kom in med Murran efter att ha varit stallkatter. Det visade sig att katterna inte vågade vara i stallet utan sprang ut i skogen för att gömma sig. Jackie älskar att ligga på klösträdet vid fönstret i vardagsrummet och sover djupt där trots att jourmatte sitter helt nära.


Moses född 2016-01-05
Moses är en tam hane
Päls: Svart /grå


Sweetie född 20 juli 2020
Sweetie är en tam hona
Päls: Brunmönstrad-tigré


Candy född 20 juli 2020
Candy är en tam hona
Päls: Blå sköldpadda-tigré


Nova född 2017-04-03
Nova är en tam hona
Päls: Svartsköldpaddsmönstrad-tigré med vitt

Nova bodde i en lada i Norrtälje med en annan katt.

Hon är en busig och väldigt gosig kisse som gärna ligger med huvudet i jourmattes hand och som sover i sängen. Hon ligger lika gärna i jourmattes knä… LÄNGE. Men kan bli lite skraj om jourmatte kommer gående för fort, vilket är vanligt hos många katter.


Oscar född 2020-08-27
Oscar är en tam hane
Päls: Brunmönstrad-tigré med vitt

Kattmamma är Lovisa. Oscar är en busig och gosig kattkille. Vill ha busiga kattkompisar att leka med.


Frasse Torpare född okänt
Frasse Torpare är en Tam hane
Päls: Svart med vitt

Frasse T kommer från samma ställe som ett flertal katter som nyligen kommit till föreningen. Frasse T levde utomhus och har troligen dumpats vid den bondgård han befann sig på. Han är en försiktig kille som behöver stimulans. Han behöver en trygg balkong och utrymme att busa på. Finns det en trygg och snäll katt i hemmet är det en bonus.


Lovisa född 2019-08-27
Lovisa är en tam hona
Päls: Svart med vitt

Lovisa är en tam och snäll katt. Van vid andra katter, men kan bo som ensamkatt.


Gudrun född 12 maj 2012
Gudrun är en tam blyg hona
Päls: Blå /Vit
Gudrun är en snäll, timid och lite trött mamma-katt som fött kullar på kullar. Har tre ungar; Chiara, Freddy och Denise som bor i egna för-alltid-hem. Gudrun har fått svälta i perioder och önskar ett eget hem där hon aldrig behöver svälta och där hon kan få lugnt och ro. Önskar kunna gå ut på egen tass i en trafiksäker miljö.


Vide född 5 maj 2020
Vide är en tam hane
Päls: Svart-tabby och vit
Vide kom tillsammans med sin mamma Freja och fyra syskon från ett kolonistugeområde i Helsingborg.
Vide är en liten kille som är svart-tabby och vit. Han är nyfiken och busig och gillar klättra upp på din rygg och spinna. Favoritleksaker är bollar, kattmynteleksaker och sopborsten! Vide vill bo med något av sina syskon Frej, Liv, Sol och Tor eller mamma Freja. 


Saturnus född 2020-04-26
Saturnus är en tam hane
Päls: Brunmönstrad-tigré
Saturnus och Pluto 4,5 mån gamla skulle avlivas av ägaren för att de kissade utanför lådan och räddades av akutgruppen.


Bonnie född 2020-06-30
Bonnie är en tam hona
Päls: Svartsköldpadda
Bonnie är en riktigt social tjej som kurrandes hänger med jourmatte och jourhusse, precis överallt! Hon är social och framåt, den första som möter en i dörren. Likt sin mamma är hon en smidig klättrare som tar sig upp op alla platser som behöver för att kunna vara nära sina tvåbeningar. Hon gillar också att ligga och mysa i solen. Bonnies kännetecken är de bruka tårna på baktassarna.


Zingo född 2020-06-06
Zingo är en tam hane
Päls: Svart med vitt
Kattmamma Prinsessan med sina ungar Pinsen, Pricken, Zorro och Zingo kommer till föreningen efter att ha levt i misär.


Melba född 2020-05-18
Melba är en tam blyg hona
Päls: Grå
Melba kommer från södra Sverige där han gått hemlös med sin mamma Ingrid Marie sina syskon Topaz, Kim och Samo. Den lilla familjen räddas i sista stund från att skjutas. Familjen går under namnet ”Äppelkullen”. Väl i trygghet åt alla kissarna som små hästar så fort torrfodret ställdes fram, så hungriga var de. Vips, så var allt uppätet! Det är tydligt att de fått gå perioder utan mat eftersom de hetsäter lite.


Polly född ?
Polly är en tam hona
Päls: Brunmaskad (Brun colorpoint)


Cobain född 1 juni 2020
Cobain är en tam hane
Päls: Créme
Cobain är en snäll och busig katt som är van vid barn. Cobain är en alphahanne som gillar att busa, det är 50/50 lugn och vild. Cobain är trygg och go.


Lucky född 27 juni 2020
Lucky (”Harmonikullen”) är en tam hane
Päls: Brunmönstrad-tabby med vitt
Kullens tokstolle, ofantligt gosig och modig. Charmknutten tar vad han vill ha utan blyghet. Modigast av alla och ständigt på upptäcktsfärd. Inget skrämmer den här charmknutten, förutom dammsugaren. Älskar att leka och busa med både sina syskon, de stora katterna och oss människor. Men inte utan obligatoriska inslag av gos. Ligger gärna tätt intill när det är dags att sova.


Beauty 27 juni 2020
Beauty är en tam hona
Päls: Svart sköldpadda med vitt


Snuffies född 15 april 2011
Snuffies är en tam hane
Päls: Gråtigrerad med vita tecken
Snuffies är ca 9 år gammal. Bor i samma jourhem som syskonen Saga och Nelly. Snuffies var bokad för avlivning av tidigare ägare, men fick komma till föreningen för omplacering i stället. Snuffie är en snäll och vänlig katt som är van vid andra katter. Han är innekatt.
Den stora tjocka och alldeles underbara Snuffies. Man kan nog inte hitta en större katt med så mycket kärlek o ge. Social, älskar o gosa. Han må va gammal men han verkar tro att han är några år gammal. Super mycket energi men ett klumpig av sig. Sjukt charmig äldre herre i sina bästa år.


Nina född 1 juni 2020
Nina är en tam hona
Päls: Brunmönstrad-spotted
Nina är en mycket social och nyfiken och intelligent kattunge. Hon älskar att undersöka och hitta på bus. Hon vill ha massor av kel och uppmärksamhet av dig som väljer att adoptera henne. Allt är roligt, kartonger, hårsnoddar, bollar och att leka med kompisen Fina är allra roligast. För Nina är livet en fest! 
Nina vill flytta med Fina.


Fina född 1 juni 2020
Fina är en tam hona
Päls: Brunmönstrad-tigré
Fina är en vacker och rar liten katt tjej. Hon var blyg när hon kom till Akutgruppen men har med hjälp av jourhemsmatte och bästa kompisen Nina blivit en trygg kisse. Hon älskar att titta på när Nina busar runt och följer gärna med Nina på upptåg. Fortfarande lite mer försiktig än den spontana och nyfikna bästa kompisen. 
Fina gillar att klappas och ligger gärna bredvid dig i sängen eller soffan. Fina vill flytta med Nina såklart!


Maggie född 2017-09-26
Maggie är en tam hona
Päls: Svartsköldpadda med vitt
Saknar svans


Moa född 2020-06-09
Moa är en tam hona
Päls: Svartsköldpadda


Tempelton född 1 april 2014
Tempelton är en tam hane
Päls: Brunmönstrad-tabby med vitt
En mycket trevlig katt och jätte kelig som gått ute under en lång tid och längtar efter ett kärleksfullt hem.


Bruce född 2020-06-16
Bruce är en tam hane
Päls: Svart med vitt
Mamma Suzi har gått efter en person hela vägen hem. Det söktes efter ägare, men ingen hörde av sig och då blev mamma Suzi och hennes ungar Dylan och Bruce infångade och fick komma till ett jourhem hos föreningen.


Dylan född 2020-06-16
Dylan är en tam hane
Päls: Rödmönstrad och vit
Mamma Suzi har gått efter en person hela vägen hem. Det söktes efter ägare, men ingen hörde av sig och då blev mamma Suzi och hennes ungar Dylan och Bruce infångade och fick komma till ett jourhem hos föreningen.


Sotis född 31 maj 2011
Sotis är en tam hane
Päls: Svart
Sotis är frisk, kastrerad och id-märkt. Han är även försäkrad av tidigare ägaren. Ägaren kunde inte ha kvar honom och hade han blivit avlivad efter den 1 april. Sotis behöver komma till ett hem där han får en innätad balkong eller allra helst ett hem där han får lov att gå ut i säker utemiljö.
Härliga killen Sotis älskar dreamies, mat och kel, t.ex. att bli kammad på halsen och huvudet är underbart.
Sotis är en stadig herre på 6-7 kg.
Han ligger gärna i sängen samt vill vara med vid tv-tittande och kortspel, då lägger han sig gärna på korten. Sotis är inte så glad för att bäras samt att åka i transportbur.
Hos tidigare ägaren har Sotis bott i hus med möjlighet till utevistelse, vilket han gärna vill ha i sitt nya hem. Viktigt att utemiljön är kattsäker vad gäller biltrafik.
Tidigare ägaren säger att Sotis fyller 9 år 2020-05-31 men han är nog är lite äldre då de inte haft honom från början så de beräknar att han är mellan 9-10 år.
Sotis blev kastrerad, id-märkt och vaccinerad 31/5 2012.
Senast vaccinering gjordes 12/6 2019.


Apollo född 2020-07-06
Apollo är en tam hane
Päls: Blå med vitt

Prinsessan född 2017-09-08
Prinsessan är en tam hona
Päls: Vit
Prinsessan kommer upp från Skåne med sina kattungar och är en trevlig lugn katt. Flera av hennes kattungar finns i Stockholm. De har blivit matade i trädgård dit de har sökt sig och där de också fångades in.
Prinsessan är en jättefin o snäll katt. Det händer att hon blir lite tossig och hoppar omkring och leker för sig själv, men framförallt är hon en lugn och timid katt som helst ligger nöjt på någon mysig plats. Hon tycker om att bli gosad med. Hon är tam men lite försiktig med främlingar på besök. Jag tror hon skulle trivas bäst i ett relativt lugnt hem. Hon är van vid barn.


Bosse född 2010
Bosse är en tam blyg hane
Päls: Grå med vita inslag
Bosse har levt hela sitt liv i en kattkoloni med över 100 katter. Bosse är en äldre herre på 10 år (tidigare trodde man att han var 4-6 år gammal). Han gillar att sitta och kolla ut genom fönstret, att äta våtmat och bli klappad av jourhemmet. Bosse behöver ett hem med andra katter då han inte trivs med att vara själv, och att hemmet är lugnt och tryggt. Uppdatering 20200924
Bosse är en väldigt stilig herre som går bra ihop med jourhemmets andra katter och kattungar. Han är inte alls bekväm med tvåbeningar ännu och om man närmar sig för snabbt så protesterar han högljutt och skäller ut en. Han försöker nog fortfarande klura ut vad han gör här och jourhemmet jobbar på att vinna hans tillit. Men det verkar finnas en liten goskatt någonstans där inne – till exempel låter han sig ytterst motvilligt klappas av en kattleksak, vilket han gjort sedan första veckan han flyttade in. Ibland kan även en hand få smyga sig in och klia bakom örat, åtminstone en liten stund. Han sköter lådan fint och äter både våtmat och torrfoder, men mest nattetid. Eftersom han inte är riktigt trygg har vi inte märkt att han leker heller. Hans favoritställen att gömma sig på är i transportburen, en övertäckt låda i duschrummet, eller i öppningen bakom toastolen. Nu senast har han börjat gömma sig i diskhon så att man bara ser två öron som sticker upp, därifrån har han full koll på rummet.
Uppdatering 20201019
Bosse har börjat komma fram och äta våtmat på dagarna även när jourmatte är i rummet. Hon får hålla lite avstånd, han kastar några undrande blickar åt hennes håll men fortsätter äta i lugn och ro. Generellt verkar han ta allt med ro där i sin vask, ibland småpratar han lite med de andra jourkatterna. Och de andra katterna verkar otroligt avslappnade med Bosse och gillar hans sällskap, Miranda ligger gärna bredvid honom i den andra vasken och Sylvester har setts sitta(!) med Bosse. Och Bosse, han snarkar och verkar oberörd…
Uppdatering 20201115
Med andra katter beter sig Bosse fortfarande undergivet trots sin storlek, han är en snäll kisse med mycket tålamod som inte vill ha bråk utan låter de andra katterna äta av hans mat. Så han skulle behöva en snäll kattkompis som inte kör med honom alltför mycket, för han blir ledsen och lommar iväg om jourhemmets dominanta hona fräser åt honom.
Med människor har han gjort små men fina framsteg, han gömmer sig till exempel inte i vasken lika ofta och han spinner och riktigt njuter av att bli kliad med leksaken när han är på humör. Nyckelordet här är Bosses humör, för jourmatte kan vissa dagar klia honom med bara handen, andra dagar vill han hellre sova ifred. Och han har också börjat ”leka” genom att ta tag i leksaken och hålla fast den när han blir kliad. Nu promenerar han runt på golvet eller hoppar upp i fönstret bredvid jourmattes arbetsplats.
Uppdatering 20201127
Bosse kom tillbaka från veterinären som en helt ny katt. Är det verkligen Bosse, undrade jourhemmet först. Numera är Bosse kelig, pratig och mycket tryggare. Jourhemmet har fått klappa och gosa med honom mer än tidigare. De har också kunnat lyfta honom flera gånger och fick ha honom i knät för att kolla tandstatus när han åtgärdat en avbruten hörntand hos tandläkaren. Mest av allt gillar han att bli kliad på huvudet, hakan, de fluffiga kinderna och vid svansroten.
Bosse är en lugn och bra kisse och kommer att bli en fin familjemedlem i rätt familj men det kräver också tålamod och förståelse för hans bakgrund. Det är fortfarande mycket som är nytt och många ”kattkänslor” för honom att bearbeta. Hans nya husse eller matte kommer nog behöva lite skinn på näsan, för nu när han blivit mer trygg tvekar han inte att måtta ett lätt slag med tassen som markering när man är för på – även om han har börjat hålla igen på sistone.


Oliver född 1 augusti 2015
Oliver är en tam hane
Päls: Bruntigré och vit
Oliver omplaceras på grund av allergi. Varit utekatt och har skadat öra och en klo är borta.
Oliver är en lugn katt som gillar gos. Är van vid andra katter, men behöver lugn och ro. Han har lärt sig att öppna garderobsdörrar och byrålådor och gillar att komma och lägga sig i sängen och ta en tupplur på jourmatte!
Oliver behöver ett hem där han kan få lite ro samt kunna gå ut på egen tass under trygga former.


Snövit född 2020-01-01
Snövit är en tam hona
Päls: Vit, Långhårig


Lime och Kiwi födda 7 juni 2020
Lime och Kiwi är tama honor
Päls:
Lime: Brunmönstrad-tigré med vitt
Kiwi: Svartsköldpaddsmönstrad-tigré med vitt
Flickorna hittas utan mamma.
Lime:
Lime är en väldigt gosig, social och energifylld kattunge som älskar att busa. Hennes favoritaktiviteter är att leka och brottas med sin syster Kiwi, leka med fjädervippan, klättra upp i klösträdet och retas med storkatterna. Så fort hon blir trött älskar hon att lägga sig i ens knä eller i famnen och bli klappad och pussad på. Hon är också väldigt matglad och försöker ofta charma till sig mat från jourmattes tallrik.
Kiwi:
Kiwi är något försiktigare än hennes syster Lime men är fortfarande väldigt gosig, busig och energifylld. Hennes favoritaktiviteter är att leka och brottas med sin syster, leka med fjädervippan, gömma sig i kartonger och leka i kattunneln. Precis som hennes syster är hon väldigt matglad och tycker om att ligga i famnen och bli klappad på. Hon tycker också om att leka med de äldre katterna.


Clara född 1 april 2020
Clara är en tam hona
Päls: svart med liten vit haklapp

Kerstin född 1 april 2020
Kerstin är en tam hona
Päls: svart
Clara och Kerstin är syskon. Zezze, Märta, Clara och Kerstin kom till föreningen tillsammans med deras mamma Linn.
Både Clara och Kerstin är helt tama och mycket lätta att hantera. De är busiga och gosiga. Bägge är helt friska.
Clara och Kerstin adopteras tillsammans.


Suzi född 2019-06-16
Suzi är en tam hona
Päls: Svartsköldpadda med vitt
Suzi har gått efter en person hela vägen hem. Det söktes efter ägare, men ingen hörde av sig och då blev mamma Suzi och hennes ungar Dylan och Bruce infångade och fick komma till ett jourhem hos föreningen.


Martin född 2015-11-01
Marin är en tam hane
Päls: Svart / vit


Ronja född 2020-04-30
Ronja är en tam hona
Päls: Svartsköldpadda

Birk född2020-04-30
Birk är en tam hane
Päls: Brunmönstrad-tabby med vitt
Ronja och Birk kom till föreningen med sin mamma Lovis. Lite blyga men snälla kattungar som gillar bus och god mat. Birk kommer upp i sängen och gosar på morgonen men vill ännu inte bäras. Har börjat bli lite dominant mot Ronja. Ronja behöver tid åt att bara vara henne ibland och bygga hennes självförtroende. Båda är mycket matmotiverade. Ronja går att klappa lite när hon äter men skyggar annars för beröring än så länge. Vill gärna leka.


Alvina född 2017-05-13
Alvina är en tam hona
Päls: Brunmönstrad tabby
Alvina adopterades ut tillsammans med Adrian som kattungar men är tillbaka i föreningen igen. Nu söker de lyckan och hoppas få komma till en snäll, kärleksfull familj.
Jourhemmet berättar: Alvina & Adrian är två genomsnälla och supergosiga syskon som kommer att bli underbara familjemedlemmar i sitt föralltidhem.
De älskar att kela, sova tillsammans och leka med fjäderleksaker. De ligger mest i sängen och myser på dagarna och leker någon halvtimme på kvällen. De är väldigt mjuka och fina personligheter och väldigt kärleksfulla och kelsjuka. Alvina lite tuffare av de två och de är väldigt fästa vid varandra. De vill nästan alltid leka och kela samtidigt vilket är lite knepigt med bara två händer.


Adrian född 2017-05-13
Adrian är en tam hane
Päls: Blå
Adrian adopterades ut med Alvina som kattungar men är tillbaka i föreningen igen. Nu söker de lyckan och hoppas få komma till en snäll, kärleksfull familj.
Jourhemmet berättar: Alvina & Adrian är två genomsnälla och supergosiga syskon som kommer att bli underbara familjemedlemmar i sitt föralltidhem.
De älskar att kela, sova tillsammans och leka med fjäderleksaker. De ligger mest i sängen och myser på dagarna och leker någon halvtimme på kvällen. De är väldigt mjuka och fina personligheter och väldigt kärleksfulla och kelsjuka. Adrian är lite mer försiktig med främmande människor och de är väldigt fästa vid varandra. De vill nästan alltid leka och kela samtidigt vilket är lite knepigt med bara två händer.


Samie född 12 maj 2020
Samie är en tam hona
Päls: Cremé-tabby med vitt
Både mamma och Samie mår bra. Lilla Samie växer så det knakar och är väldigt busig. Så fort hon får syn på mig springer hon fram och vill bli upplyft för att kunna undersöka även de delar av omgivningen som är högre upp. Hon jakt leker och prov gnager på det mesta som är nytt och jagar papperstussar för fullt samt ”smyger” på mina tår och fingrar. Mamma Stina håller ett vakande öga på henne hela tiden och knorrar för att hålla kontakten med henne. Stina har vilat upp sig efter den första intensiva perioden och har börjat delta i lekarna hon med. Papperstussar och sopborsten är favoriter att jaga.  Både mor och dotter ska få sin första vaccination i slutet på nästa vecka.
Uppdatering 200716
Nu har mamma Stina och hennes lilla Samie varit hos veterinären och fått sin första vaccination. Nästa vaccination och chippning är inbokat den 13:e augusti. Allt såg bra ut vad veterinären kunde se och både mor och dotter skötte sig exemplariskt mot veterinären trots att de fick ett stick i nacken. Mamma Stina sin vana trogen, knorrpratade hela tiden. Hon har alltid mycket att säga den lilla damen😊
Uppdatering 201011
Samie älskar att mysa och ligger i jourhemmets säng om nätterna och sover. Samie älskar att sitta/ligga i handfatet och leka med vattenstrålen. Samie har nästan växt om Stina nu och kommer nog bli en ganska stor katt.


Gene född 21 mars 2017
Gene är en tam hane
Päls: Grå Brun Tigré med lite vitt
Gene har tidigare levt utomhus som hemlös tillsammans med Kiki och sina kullsyskon Teddy och Louise 😿. En privatperson ordnade så att kissen blev kastrerad och sedan tillbakasläppt i samma område där han kommer ifrån, där har en snäll kvinna matat flertalet katter. Den lille kissen sågs halta och därför var det akut att han fick komma inomhus och få en vet.koll. Han är kastrerad, vaccinerad, avmaskad. Idmärkt i örat. Han kan klappas och plockas upp, men han är lite skygg, så han vill oftast inte. Får du tag på honom, så älskar han massage i bakörat – då glömmer han tillfälligt att du kanske har trängt dig på. Väldigt mild, biter aldrig. Vi söker dig som inte har något emot en lite försiktig, men snäll kille som gärna låter sig klappas när han känner sig trygg. Gene bor i jourhem tillsammans med Kiki. Gene har utvecklats mycket i jourhemmet.
Uppdatering 200805
Gene, gosig tjock matmissbrukare som har riktigt sköna sovstilar. Älskar att bli kliad runt huvudet. Gör ljud som en kattmamma dom kallar på sina kattungar när jag vill att Kiki ska leka med honom och ibland går han runt och skriker som en löpande hona. De har tillgång till både klöspelare och största kattställningen.
Har haft kattvan liten hund på besök som struntar i katter och det var inga problem. 
Gene skulle behöva bo stort med möjlighet att hänga på uteplats eller balkong så han kan springa bort 2 kg.
Gene adopteras tillsammans med Kiki.


Kiki född 21 december 2016
Kiki är en tam hona
Päls: Grå tigré med lite vitt
Kiki är kastrerad, vaccinerad (2020) och idmärkt. Hon har bott de senaste månaderna i jourhem tillsammans med Gene. Kiki är söt, liten, tam och sällskaplig både mot katter och människor. Mycket aktiv och leker med allt, men brukar inte ställa till med problem. Penetrerande blick.
Uppdatering 200805
Kiki leker gärna och mycket, tycker om att bli gosad med på sina villkor. Nyfiken och härlig. 
Kiki älskar att sova ute på balkongen i både sol och skugga. Hon sitter gärna och tittar på folk och djur som går förbi. Vi bor längst ner så hon kommer nära de som går förbi.
Behöver ett lugnt och tryggt hem.
Kiki adoteras tillsammans med Gene.


Kattis född 14 juni 2018
Kattis är en tam hona
Päls: Grå tigré långhårig
Kattis är en långhårig söt kisse som kommer till föreningen för omplacering då ägarens firma gått i konkurs. Kattis är lite mager och äter nu specialfoder för att lägga på sig lite hull. Är frisk i övrigt. Snäll och vänlig katt.
Uppdatering 200514
Vid undersökning hos vet framkommer det att Kattis är dräktig. Väntas föda om 1 till 2 veckor.
Uppdatering 200815
Kattis födde fyra ungar Woody, Cobain, Litja och Lynx i jourhemmet och har tagit väl hand om dem. Nu är hon redo för sitt förallt-hem. Kattis är van vid barn. Behöver ett lugnt och tryggt hem, är van ensamkatt, men behöver tid och kärlek. Adopteras med fördel tillsammans med någon av sina barn.


Woody född 2020-06-01
Woody är en tam hane
Päls: Crémemönstrad-tigré med vitt
En av Kattis ungar Cobain, Litja, Lynx och Woody.


Elvis född 2018-11-09
Elvis är en tam hane
Päls: Svart / vit
Elvis, Mila och Macius kommer från Skåne och blivit matade av en polsk kvinna som förbarmat sig över ett flertal katter. Trevliga katt.


Ture född 17 maj 2019
Ture är en tam hane
Päls: Svart med vitt
Ture kommer från samma plats som Gudrun och Tove. Ture har farit illa under en lång tid och han är fortfarande blyg. Han har gjort stora framsteg i jourhemmet. Ture behöver ett lugnt och tryggt hem där han kan få fortsätta utvecklas till den rara kisse han är. Ture flyttade till sitt föralltid-hem där det fanns en äldre katt. Det visade sig att Ture är ett riktigt busfrö så han behöver sällskap av en annan katt som är lika busig och aktiv som han.
Uppdatering 200401
En vecka med Ture:
Ture är en fantastiskt rolig katt som ständigt spexar och underhåller. Observera den fina mustaschen han har, ett roligt kännetecken. Han har mycket energi och älskar att leka. Att ha en laserpekare hemma är ett måste eftersom det är Tures favorit lek.
Ture är nyfiken och följer med in i varje rum där du är och kollar vad du gör. Han pratar mycket med ett kurrande ljud som jag tror mest är till för andra katter. Han är orädd för skrammel och ljud (ok dammsugaren är väl undantaget men vilka katter gillar den?) Man märker att han är snäll mot andra katter då han ständigt går och pratar och söker kontakt. Han har försökt flörta in sig hos min äldre honkatt genom att buffa med huvudet, lägga sig på rygg framför henne och pipa ynkligt som en bebis. Han visar tydligt undergivenhet och vänlighet för att bli accepterad. Han jagar min honkatt ofta och jag antar att han också vill bli jagad men han får istället ett fräs till svar. Därför behöver Ture en yngre katt kompis som vill leka på hans nivå. Jag kan se honom i ett större hem med en eller fler andra katter, där det finns utrymme att springa och klättra, alternativt där han har möjlighet till utevistelse ibland eftersom han tidigare varit utekatt och gillar att sitta i fönstret. Tillgång till balkong iallafall skulle jag säga är ett krav. Jag får mata Ture med handen men har inte fått klappa än. Men så nyfiken som han är så tror jag att han kommer att bli jätte mysig och tam. Ture har verkligen fångat mitt hjärta med sin personlighet och charm under den veckan han bott hos oss nu men jag måste acceptera att min honkatt och jag helt enkelt inte känner samma sak.
Uppdatering 200521
Busiga söt-Ture bockar o bugar för gratulationerna på sin 1-årsdag. 🥰 Han hälsar att det han önskar sig allra allra mest i födelsedagspresent är ett eget för alltid-hem, med mycket kärlek o tålamod för att gå från skyggis till tryggis. ”Jag gillar min jourbrorsa Frans K skarpt och tvåbeningarna är helt helt okey så länge de håller lite avstånd o ger mig mycket mat, men en helt egen husse el matte skulle vara toppen, gärna att det bor ett kattsyskon där oxå att brottas o hitta på bus med”.. ❤ Det stämmer det Ture säger, han är ett riktigt litet matvrak, han är oxå riktigt busig, biter gärna jourhusse i tårna när han kommer upp i sängen, gillar att greja med jourmattes snittblommor, ampellilja är riktigt mumsigt till jourmattes stora förtvivlan o så snor han lilljourmattes svettiga strumpor. Han bondar jättebra med vår katt Frans, de jagar o brottas med varandra dagarna i ända (mest kvällar, nätter o tiiidiga morgnar 😴🤪) när de inte sover ihop el var för sig. Ture är en pigg o nyfiken liten kattkille. Han bara älskar när laserpekaren tas fram o springer som en liten galning. 😁 Ture kan numera hoppa upp i soffan när vi sitter där, på behörigt avstånd dock, eller i sängen när vi ligger där. Ibland kan vi få till en snabb klapp på svansen el tassen, men inte så mycket mer, än. Då han är så himla charmig o söt så vill man inget hellre än att få ta honom i famnen o gosa med honom, pussa på honom, men det är som sagt en bit kvar för sådan närhet. Men med mycket tålamod o kärlek tror jag att han kan bli som vilken tam familjekatt som helst (han har endast varit hos oss i drygt någon månad), med de individuella egenheter som vi alla har, både djur och människa 😍 /Jourmatte Pia


Smulan född 1 januari 2013
Smulan är en tam hona
Päls: Svart
Smulan kommer tillsammans med sina döttrar Zessan och Lucy till Akutgruppen då deras ägare fick flytta från sin bostad och blev bostadslös.
Smulan är superlugn, snäll och nyfiken när hon landat lite. Stryker sig mycket runt oss och vill vara med med men lite mer försiktig. Absolut tam. Jättefin katt i temperament men lite rädd. Hon tar inte för sig så mycket utan hamnar lite i skymundan av de andra katterna i jourhemmet. Behöver mycket kärlek och trygghet.


Lucy född 1 januari 2014
Lucy är en tam hona
Päls: Svart med vita tecken
Lucy kommer med sin mamma Smulan och syster Zessan till föreningen. De kommer från en vräkningsfamilj och alla katterna är verkligen tama.
Lucy är kastrerad , chip märkt, tam, innekatt, inga sjukdomar. Normal vikt. 6 år gammal. Hon trivs väldigt bra i sällskap och med närhet. Hon är vid andra katter.


Saga född 15 april 2017
Saga är en tam hona
Päls: Gråtigré, korthårig
Saga och Nelly (Nelly är en hane) är syskon, de är tama och sociala. De kommer från samma hem för omplacering pga allergi hos barnen. Saga är lite mer oblyg/framåt än Nelly. 
Söta lilla Saga. En otroligt nyfiken liten krabat som älskar att klättra upptäcka och leka. Super social med världens bästa aptit. Älskar allt och alla. Skulle passa super bra i en barnfamilj där barnen kan leka med henne. 
Hon skulle också älska klätterträd då hon klättrar på allt som går, hoppar upp på garderober mm. 
Man bör inte ha för mycket växter och blommor i fönsterna då hon är en fena på att putta ner allt. 
Saga adopteras tillsammans med Nelly.


Nelly född 15 april 2017
Nelly är en tam hane
Päls: Gråtigré, korthårig
Saga och Nelly (Nelly är en hane) är syskon och är tama och sociala. De kommer från samma hem för omplacering pga allergi hos barnen. Saga är lite mer oblyg/framåt än Nelly. Nelly är en jätte go och mysig katt men lite försiktig av sig. 
När man har fångat in honom så kan han ligga flera timmar på bröstet eller i knät och bara mysa. Han tycker inte det är superroligt att leka utan vill bara ligga och njuta av livet. Nelly och Saga bor samma jourhem och adopteras tillsammans.


Alfrida född 1 juli 2018
Alfrida är en tam hona
Päls: Svart / Vit
Alfrida är van vid andra katter. Alfrida kommer, tillsammans med Baltsar, Signe, Alfrida, Cassie, Tessie och Augusta, från en kattkoloni i Skåne. Katterna kom till Stockholm den 7 januari och omhändertogs av Akutgruppen. Alfrida vägde 3,2 kg när hon kom.
Alfrida är en nyfiken och busig kattdam som behöver bo med en social och trygg katt. Alfrida har gjort stora framsteg i jourhemmet. Hon vill gärna vara med jourmatte och tyr sig mycket till Signe som hon gärna ligger och myser med. Gillar musleksaken bäst.
Uppdatering 200411
Alfrida skulle även passa som ensamkatt. Hon är en busig katt och leker både själv och med mig. Hon är blyg för nya människor, men med mig är hon tam och kelig. Dåligt självförtroende gör att hon är rädd för andra katter så om hon flyttar till en katt kompis bör den vara trygg i sig själv. Hon är nyfiken på nya katter, men när de kommer mot henne blir hon rädd. Hon måste känna sig trygg och då är det okej. Dock är det inga problem att samexistera med andra katter då hon backar när hon blir rädd. Är en mysig katt med stor personlighet när man väl lär känna henne, men det kan ta lite tid innan hon känner sig trygg. 
Uppdatering 200620
Alfrida bor tillsammans med Agnes och de har verkligen funnit varandra. Därför adopteras Alfrida tillsammans med Agnes.


Agnes född 15 maj 2014
Agnes är en tam hona.
Päls: Grå tigrerad.
Agnes kommer från Skåne. Agnes gillar att sitta på balkongen och titta ut. Leker gärna med laserstrålen. Agnes behöver en lugn och snäll kattkompis, endast en äldre hane är aktuellt. Agnes är en försiktig hona och gillar att bli klappad på sina egna villkor.
Uppdatering från jourhemmet 20200210
Agnes är en försiktig katt med integritet som behöver tid på sig innan hon bestämmer sig för att lita på någon. När hon väl känner sig trygg vill hon gärna vara så nära som möjligt, hon kryper alltid upp i mitt knä och sover ofta på min mage. Numera får jag klappa henne men det sker på hennes villkor, allra bäst tycker hon om att ligga nära men inte bli klappad i så stor utsträckning. Hon pratar en del och möter mig i dörren när jag kommer hem. Agnes leker gärna själv men tycker att det är roligt när fjädervippen kommer fram och hon tycker om att sitta i fönstret och spana ut.  Hon har levt som ensamkatt nu ett par månader och det fungerar bra. Eventuellt skulle hon också trivas ihop med en äldre hane. Kort sagt är Agnes en katt som behöver lite tid på sig men när hon väl känner sig trygg är hon en mycket mysig katt som ofta ligger i knät och spinner. Agnes mycket lugnt hem och gärna större hem med balkong.
Uppdatering 200620
Agnes bor sedan en tid tillbaka med Alfrida som hon verkligen kommit att gilla. Agnes adopteras därför tillsammans med henne.


Chilla född 1 april 2019
Chilla är en blyg tam hona
Päls: Gråtigré
Chilla kommer från ett ställe där det var för många katter. Chilla är fortfarande lite rädd för människor. Hon är ändå en snäll och frisk katt. Chilla är cirka ett och ett halvt år gammal.
Chilla behöver ett hem där hon kan utvecklas till en trygg katt. Hon är van vid andra katter och skulle gärna bo med en kattkompis.


Charlie född 2019-01-01
Charlie är en tam hane
Päls: Svart med vitt
Charlie är en social och gosig ung herre som tidigare gått hemlös i södra Sverige, ungefär samma område som Frasse Torpare, Duchess och Thomas O’Malley. Han är en matglad och kelig kisse. När han kom behandlades han för skabb, och under den tiden var han tvungen att bo ensam i karantän och det gillade han inte alls. Kel, gos och lek är ju livet!


Mars född 2020-05-20
Mars är en tam hane
Päls: Svart med vitt
Mars hittades tillsammans med Jupiter i ett naturområde i Skåne. Är försiktig och lite blyg men har börjat söka kontakt. Tycker om att leka med Jupiter och kattleksaker. Trivs väldigt bra tillsammans med sin kompis Jupiter och vill gärna fortsätta bo med honom. 


Jupiter född 2020-05-20
Jupiter är en tam hane
Päls: Rödmönstrad-tigré med vitt
Jupiterhittades tillsammans med Mars i ett naturområde i Skåne. Var försiktig och avvaktande när han först kom till oss men har nu blivit mycket mer bekväm, leker och vill bli klappad. Nyfiken och social. Trivs väldigt bra tillsammans med sin kompis Mars och vill gärna fortsätta bo med honom. 


Noir född 2019-11-08
Noir är en tam hane
Päls: Svart med liten vit spegel
De hemlösa katterna samlades vid ett Sockerbruk. (De var runt 10 katter där varav 2 dräktiga och 2 mindre kattungar.)
De bodde vid en bostad till en byggarbetsplats där det bor utländska arbetare som ibland kunde slänga åt dem någon matrest.
Blanco o Noir kanske var vänner innan eller så träffades de på Sockerbruket.
Nu när de äntligen fått komma in i värme och trygghet och rest tillsammans till Stockholm så är de iaf de allra bästa vänner och känner en otrolig trygghet i varann.
Blanco är ca 3 år gammal, ganska lugn och stadig katt. Tycker mycket om att ligga i fönstret och titta ut eller sova. Kan bli skygg om man rör sig snabbt eller kommer gåendes direkt mot honom. Tycker om att bli klappad särskilt innan matdags eller på kvällen.
Noir (1 år) är mer nyfiken av sig och sitter gärna med och kikar vad man har för sig. Han är lekfull och är den som har varit mer modig av sig och varit ett bra stöd för att få Blanco lite mer framåt. Noir är blyg för klappar och där har Blanco istället varit den som visat att det är gosigt att bli klappad :). En väldigt mjuk och fin kille!
Uppdatering 2020-11-25
Efter lite turer till veterinären så är katterna tillbaka till att socialiseras här i hemmet 🙂. Speciellt på kvällarna så blir båda katterna väldigt gosiga och då hoppar de upp i fönstret bredvid soffan och spinner och trampar. Då får man mer än gärna klappa, gosa och klia dem. När man vaknar hälsar de godmorgon och även då är det goskalas innan frukost ❤️. 
På dagarna sover de mest, eventuellt är Noir framme och leker lite på morgonkvisten. De har lärt sig att man klöser på klösbrädan och inte soffan, vilket är väldigt skönt 🙂. Dem är väldigt tillgivna varandra och särskilt Noir är ett riktigt gosetroll som gärna buffar in sig i Blancos mage och vill vara nära nära. De är lite skygga fortfarande, då och då gömmer de sig under sängen, beror lite på tid på dygnet och vad som sker. Att få in dem i bur är en utmaning (särskilt Noir) medan Blanco är lite lättare.


Blanco född 2017-11-08
Blanco är en tam hane
Päls: Vit
De hemlösa katterna samlades vid ett Sockerbruk. (De var runt 10 katter där varav 2 dräktiga och 2 mindre kattungar.)
De bodde vid en bostad till en byggarbetsplats där det bor utländska arbetare som ibland kunde slänga åt dem någon matrest.
Blanco o Noir kanske var vänner innan eller så träffades de på Sockerbruket.
Nu när de äntligen fått komma in i värme och trygghet och rest tillsammans till Stockholm så är de iaf de allra bästa vänner och känner en otrolig trygghet i varann.
Blanco är ca 3 år gammal, ganska lugn och stadig katt. Tycker mycket om att ligga i fönstret och titta ut eller sova. Kan bli skygg om man rör sig snabbt eller kommer gåendes direkt mot honom. Tycker om att bli klappad särskilt innan matdags eller på kvällen.
Noir (1 år) är mer nyfiken av sig och sitter gärna med och kikar vad man har för sig. Han är lekfull och är den som har varit mer modig av sig och varit ett bra stöd för att få Blanco lite mer framåt. Noir är blyg för klappar och där har Blanco istället varit den som visat att det är gosigt att bli klappad :). En väldigt mjuk och fin kille!
Uppdatering 2020-11-25
Efter lite turer till veterinären så är katterna tillbaka till att socialiseras här i hemmet 🙂. Speciellt på kvällarna så blir båda katterna väldigt gosiga och då hoppar de upp i fönstret bredvid soffan och spinner och trampar. Då får man mer än gärna klappa, gosa och klia dem. När man vaknar hälsar de godmorgon och även då är det goskalas innan frukost ❤️. 
På dagarna sover de mest, eventuellt är Noir framme och leker lite på morgonkvisten. De har lärt sig att man klöser på klösbrädan och inte soffan, vilket är väldigt skönt 🙂. Dem är väldigt tillgivna varandra och särskilt Noir är ett riktigt gosetroll som gärna buffar in sig i Blancos mage och vill vara nära nära. De är lite skygga fortfarande, då och då gömmer de sig under sängen, beror lite på tid på dygnet och vad som sker. Att få in dem i bur är en utmaning (särskilt Noir) medan Blanco är lite lättare.