fbpx

Tyra-Ida af Huaröd

Tyra-Ida född 2010-06-01
Kön: Hona
Socialt: Tam, kattvan
Päls: Svart med vitt
Hälsostatus: Kronisk öroninflammation⚠️
Kullsyskon: Bea, Kim 2, Vidde, Love
Kattkompis: Ja, en jättesnäll
Övrigt: –

Adoptionsvillkor

Intresseanmälan

Tyra-Ida kommer från Huaröd i södra Sverige tillsammans med flera andra katter från en kattkoloni. Det visade sig snabbt sen att hon var dräktig och födde fyra små busiga ungar ”Skånekullen” hos oss i Akutgruppen.

Hon är lite försiktig men lekfull och väldigt snäll tjej. Tyra-Ida skulle fungera både med en lugn och snäll kattkompis eller som ensamkatt i ett lugnt hem som har mycket tid över och förståelse för att hon fortfarande är blyg🏡🐈‍⬛🐈

Uppdatering från jourhemmet: Tyra-Ida är en otroligt fin tjej. Väldigt försiktig, lite rädd av sig och snäll med de andra katterna, det här är absolut ingen “pushig” kisse utan lyhörd och trevlig. Hon är också modig och började utforska sin omgivning efter några dagars tryckande i gömstället. Numera ligger hon gärna på en stol nära jourhemmets egen katt och sover, eller i kökssoffan. Så hon skulle gissningsvis bli en väldigt bra kompis till en annan försiktig, lugn kisse som vill ha en snäll kattkompis.

Inget lekande ännu och hon smyger försiktigt fram till maten när hon blir hungrig. Eftersom hon fortfarande är avvaktande och försiktig behöver nya hemmet ha tålamod och låta henne utvecklas i sin egen takt. Hon uppskattar verkligen den inhägnade uteplatsen så en bonus om detta finns i nya hemmet. Hennes sorgsna blick gör att man verkligen vill ta hand om henne, hon är söt med sina vita små fläckar (och vita skäggstrån på hakan!). Men hon skulle behöva gå ner lite grann i vikt.

Tyra-Ida
“Hallå där, vad gör du för nåt?”
Ibland är det okej med gos! ☺️

Tyra-Idas kull f.2021-06-01
Tyvärr visade det sig att Love hade ett medfött hjärtfel och trots bästa behandling av veterinärspecialist så somnade han in vid en ålder av 12 veckor. ”Sov gott mammas älskade lilla Love-hjärta💖”.

Blog at WordPress.com.