fbpx

Coewen ⚠️

Coewen född 2015-11-06
Kön: Hane
Socialt: Blyg, tam, kattvan
Päls: Svart med vitt
Hälsostatus: u.a.
Kattkompis: –
Övrigt: –

Adoptionsvillkor

Intresseanmälan

⚠️ BORTSPRUNGEN
OBS! Coewen är bortsprungen från jourhem i Sköndal sedan 12 juni 2021. Läs mer här

Coewen är en stilig katt som kommer från en plats i Skåne där det fanns ca 100 katter. Mannen som skötte om katterna hade cancer och länsstyrelsen var larmad för att ta bort katterna. Han är en blyg katt som längtar efter en snäll kompis och önskar ett större boende t ex med balkong, altan mm.

Sakta men säkert går det framåt för Coewen (eller “Steffe” som jourhemmet kallar honom). Han leker gärna med jourhemmets andra katt, det är hans största idol på denna jord. Så fort jourhemmets katt kommer in i rummet eller Coewen ser honom kuttrar Coewen. Favoritstället är ett klätterträd. Coewen är fortfarande lite blyg men blir mer och mer bekväm och vågar långsamt utforska, ligga på uteplatsen eller hoppa upp i sängen när någon ligger där! Han slappnar verkligen av mer och mer och kan verkligen sova och snarka trots att det rör sig någon i rummet. Låda sköter han perfekt! Äldre, lugna och tålmodiga barn går bra, Coewen låter jourhemmets snälla barn komma mycket närmare än vad de vuxna får komma. Han är en ganska tyst kisse, mjauar bara när han letar efter jourhemmets andra katt och då ganska försiktigt. Annars kuttrar han mest.

Jourhem uppdaterar …
Sakta men säkert börjar Mr Coewen slappna av. Eller Steffe som vi kallar honom 😍Han är inte alls bekväm med att vi 2-beningar kommer supernära, men numera så får vi iallafall komma nära utan att han flyr i panik. Han är en pratglad kisse som flitigt kuttrar och mjuar mjukt, gillar att titta ut genom fönstret på alla småfåglar. Coewen har även visat en lite äventyrlig sida, han utforskar mer och mer av lägenheten även om tryggheten i klätterträdet är bäst. Han har även visat en lite lekfullare sida både med våran andra katt och även leksaker, men han är fortfarande liiite svårflörtad. Tror dock det kommer ge sig när han blir tryggare på sin omgivning. Vi har haft en snäll hund hemma vilket har gått hur bra som helst! Tror dock han inte skulle trivas med små barn då man märker att han inte gillar när det stora o stämmas utan kommer sen fram när allt lugnat sig. Coewen har aldrig nånsin varit elak på nåt sätt, men kommer man för nära säger han ifrån… Låda sköter han perfekt och han har bra aptit 😀 Nu kan han tom sitta o äta ur skålen utan att fylla hela munnen med mat sen gömma sig o tugga bakom soffan.
Han är en stilig, ståtlig kille och så roligt när man äntligen ser framsteg ❤

Blog at WordPress.com.