Bosse

Bosse född okänt
Bosse är en tam blyg hane
Päls: Grå med vita inslag

Adoptionsvillkor

Intresseanmälan

Bosse har levt hela sitt liv i en kattkoloni med över 100 katter. Bosse är mellan fyra och sex år.
Han behöver ett hem med andra katter då han inte trivs med att vara själv. Behöver ett lugnt hem där det finns gott om plats att leka på. På sikt även möjlighet till utegång på egen tass i en trygg miljö.

Uppdatering 20200924

Bosse är en väldigt stilig herre som går bra ihop med jourhemmets andra katter och kattungar. Han är inte alls bekväm med tvåbeningar ännu och om man närmar sig för snabbt så protesterar han högljutt och skäller ut en. Han försöker nog fortfarande klura ut vad han gör här och jourhemmet jobbar på att vinna hans tillit. Men det verkar finnas en liten goskatt någonstans där inne – till exempel låter han sig ytterst motvilligt klappas av en kattleksak, vilket han gjort sedan första veckan han flyttade in. Ibland kan även en hand få smyga sig in och klia bakom örat, åtminstone en liten stund.

Han sköter lådan fint och äter både våtmat och torrfoder, men mest nattetid. Eftersom han inte är riktigt trygg har vi inte märkt att han leker heller. Hans favoritställen att gömma sig på är i transportburen, en övertäckt låda i duschrummet, eller i öppningen bakom toastolen. Nu senast har han börjat gömma sig i diskhon så att man bara ser två öron som sticker upp, därifrån har han full koll på rummet.

Uppdatering 20201019

Bosse har börjat komma fram och äta våtmat på dagarna även när jourmatte är i rummet. Hon får hålla lite avstånd, han kastar några undrande blickar åt hennes håll men fortsätter äta i lugn och ro. Generellt verkar han ta allt med ro där i sin vask, ibland småpratar han lite med de andra jourkatterna. Och de andra katterna verkar otroligt avslappnade med Bosse och gillar hans sällskap, Miranda ligger gärna bredvid honom i den andra vasken och Sylvester har setts sitta(!) med Bosse. Och Bosse, han snarkar och verkar oberörd…

Bosse med smygtagen bild från en webbkamera. Han har en helt annat hållning när det inte är läskiga tvåbeningar i närheten.

Bosse vill inte bli hälsad på av Akutgruppens volontär. ”Nej, nej, jag är jättefarlig – gå härifrån!” säger han, och kastar stora, oroliga ögon mot henne. Flygplansöron och en undergiven kroppshållning.