Bamse Harry Bokad

Bamse Harry född 29 maj 2014
Bamse Harry är en tam hane
Päls: Svart med vitt

Bamse Harry har försäkringsfadder

Bamse Harry kommer från en samlare tillsammans med Tarzan. Bamse Harry tvingades bo i ett garage. Han är en katt med mjukt sinnelag, en snäll och trevlig katt.
Uppdatering 200602
Det har gått ca 2 veckor sedan han flyttade till sitt andra jourhem. Bamse Harry är en väldigt rar och lugn kisse, men fortfarande väldigt försiktig. Han föredrar att ligga i garderoben eller gömma sig bakom en kista, lite som en skygg katt. Trots det älskar han att bli kliad under hakan och borstad, och igår kröp han upp i jourmattes knä för första gången! Favoritmaten är blötmat.
Uppdatering 200610
Bamse Harry har blommat ut i takt med att självförtroendet och tilliten till jourmatte har växt. Garderoben och kistan där han tidigare gömde sig är som bortglömda och sedan några dagar tillbaka föredrar han att ligga på sängen och sova medan jourmatte arbetar i samma rum. Han kryper emellanåt upp i knät för lite gos. Det märks att han gillar att ha sällskap, om man är borta en längre stund är han snabbt framme och hälsar igen. Han är lite försynt och försiktig men har försökt nospussa och hälsa på en av jourhemmets egna katter, så jag tror han skulle bli glad av en snäll kattkompis i nya hemmet. Det är nog det enda han saknar här, då jourhemmets katter är väldigt självständiga och inte lika intresserade av det sociala som Bamse Harry tycks vara. Uppdatering 200726
Bamse-Harrys självförtroende har växt i takt med att pälsen växt ut. När han kom till oss var han stressad och tappade pälstussar på grund av rejäl tandvärk, och senare opererades han för TR. Efter operationen har pälsen vuxit tillbaka och är nu riktigt tjock och mjuk. Han har blivit en riktigt pratig goskatt som älskar att ligga i sängen på morgonen. Imorse sov han till exempel i sängen rygg mot rygg med en av jourhemmets egna katter, ovanpå jourmatte… 
Han är fortfarande blyg när det kommer besök, då springer han och gömmer sig tills ”faran är över”. Och ingen kan springa med magen så nära golvet som Bamse-Harry! Men han är lugn och snäll när han måste bli infångad.
Att filma och fota honom är däremot lite svårt, för han går alltid fram och stryker sig mot fotografen och kameran. Så man får passa på när det blir tillfälle!