Akutgruppen

Akutgruppen är en ideell förening som hjälper hemlösa, övergivna och på andra vis nödlidande katter, främst i Stockholmsområdet. Vi har inte någon lokal utan våra katter bor istället hos privatpersoner i jourhem tills de får permanenta hem. Vi är en så kallad No kill-förening, vilket innebär att vi inte avlivar friska eller behandlingsbara katter.

OBS! Viktig information!
Pga Coronavirusets utbredning ber vi er hålla er uppdaterade om allmänna rekommendationer och om ni tänkt besöka någon av våra katter, vänligen stanna hemma om ni är sjuka. Vi måste vara rädda om våra jourhem för katternas skull!

Har ni minsta förkylningssymtom ber vi er att följa rådet att stanna hemma och inte utsätta andra för smittorisk!


Månadens katt

September

Snuffie var bokad för avlivning av tidigare ägare, men fick komma till föreningen för omplacering i stället. Snuffie är en snäll och vänlig katt som är van vid andra katter. Han är innekatt. Snuffie
Vill du bli Snuffies seniorfadder? Mejla fadder@akutgruppen.com


Välkommen till Agria Kattparad

Den 10-11 oktober är det premiär för Agrias digitala kattparad till förmån för hemlösa katter. För varje katt som deltar skänker 10 Agria kronor till katthem runt om i landet, och vi är ett av katthemmen som kommer få ta del av insamlingen.
Det är gratis att delta i kattparaden för alla kattälskare.  Helgen den 10-11 oktober är det dags att ladda kameran och filma eller fotografera när katten promenerar några steg i hemmet eller utomhus.

Så här går det till:

  1. Anmäl dig och din katt redan nu på https://www.agria.se/kattparad  (Det behövs för att din medverkan ska räknas.)
  2. Locka din katt att gå en sväng någon gång under helgen 10-11 oktober. Filma eller ta en bild som bevis. Det spelar ingen roll om du följer med din utekatt en sväng ut, tar en koppelpromenad i kvarteret eller gör ditt bästa för att locka din innekatt att gå några meter mellan soffan och köket.
  3. Lägg upp filmen eller bilden i sociala medier, skriv att du deltagit i Agria Kattparad och tagga inlägget med #agriakattparad. 

Ju fler som deltar, desto mer hjälp till våra katter.

Länk: Anmäl dig här https://www.agria.se/kattparad 


Nytt på hemsidan
2020
Januari
Februari
Mars
April
Maj
Juni
Juli
Augusti
September
– 200905 Bokningsbara katter Tore, Fox och Lobo, Bosse
– 200906 Bokningsbara katter Busan
– 200911 Bokningsbara katter Steffi (Stephanié), Svante, Martinus, Cookie, Alvina.
– 200912 Bokningsbara katter Flora, Gräddnos, Timotej
– 200913 Bokningsbara katter Harmony, Joy, Peace
– 200914 Bokningsbara katter Lorvan


Seniorfadder

Vi erbjuder nu Dig som vill stötta en senior att bli fadder.
Det kostar 100 kr i månaden eller 1200 kr per år och då ingår seniorkontroll samt årlig vaccination. Varje Senior får två faddrar.
Vill du vara ensam på en senior kostar det 200 kr per månad eller 2400 kr per år.
Du får en årlig rapport om hur ”din” katt mår och hur den utvecklas i jourhemmet efter det att seniorkontrollen genomförts samt bilder på katten.
Om ”din” katt får ett föralltid-hem kan du välja en ny katt eller att avsluta fadderskapet. Skicka ett mail om du är intresserad till fadder@akutgruppen.com
Vi har noterat att våra svar ofta hamnar i skräpmappen, så titta där om du saknar svar från oss.


Vi är en ideell no-kill förening och är helt beroende av gåvor.
För att skänka en gåva:

Swish: 1236931729
Plusgiro: 58 84 73-9
Bankgiro: 727-2982

Alla pengar går oavkortat till nödlidande katter! Varmt tack! ❤Meddelande från sponsorer

I och med att Filmstaden beslutade att stänga sina biografer på obestämd tid så har vi tagit bort biobiljetten som en belöning i Bonusstegen. Vi på Sponsorhuset vill ändå att alla som vill stötta Akutgruppen ska bli belönade och har därför ersatt biobiljetten med en Trisslott. Akutgruppen får självklart upp till 50 kr per person som slutför Bonusstegen.

I dessa oroliga tider vill vi tipsa er om att ni på ett enkelt sätt kan stötta Akutgruppen när ni alla handlar på nätet. Över 600 butiker stödjer oss och allt som behövs är att du går via Sponsorhuset. Du som är gratis medlem på Sponsorhuset får också pengar tillbaka på alla dina köp. För alla er som vill lära sig Sponsorhuset så rekommenderar vi att ni går igenom deras Bonusstege. När ni är klara med dem 5 enkla stegen har ni stöttat Akutgruppen med 50 kr samtidigt som ni får en Trisslott. Stötta Akutgruppen och ta chansen att skrapa fram vinster här: https://www.sponsorhuset.se/akutgruppen/introNytt i bloggen

Klicka på inlägget om du vill läsa mer.

Kattparad!

Häng med på den första och förhoppningsvis den största kattparaden! Den 10-11 oktober är det premiär för Agrias digitala kattparad till förmån för hemlösa katter. För varje katt som deltar skänker 10 Agria kronor till katthem runt om i landet, och vi är ett av katthemmen som kommer få ta del av insamlingen. Läs mer på hemsidan … Fortsätt läsa Kattparad!

Nytt på hemsidan augusti

– 200805 Uppdatering med nya bilder och ny info Sotis, Lillen, Kiki, Gene– 200807 Uppdatering med nya bilder och ny info Denise– 200809 Nya bilder Stiti– 200810 Nya bilder Miranda– 200814 Bokningsbara katter Freja, Frej, Liv, Sol, Tor, Vide– 200815 Bokningsbara katter Kattis, Cobain, Lynx, Litja.– 200815 Uppdaterad med nya bilder och info Linus– 200816 … Fortsätt läsa Nytt på hemsidan augusti

Jourhem sökes

Vi söker jourhem som kan ta emot kattungar som är under 12 veckor och/eller kattmamma+ungar. 🤗😸 Vi behöver också jourhem som antingen har kull hemma nu, eller som har katter som KAN agera kattmamma/kattpappa, men innan dess möjlighet att ha katterna skilda i karantän först.Ett krav att jourhemmets katter är relativt nyvaccinerade och ej utekatter. … Fortsätt läsa Jourhem sökes

Läser in…

Något gick fel. Ladda om sidan och/eller försök igen.


Några av våra vackra kissar som söker nya hem. Läs mer om oss här