Akutgruppen

Akutgruppen är en ideell förening som hjälper hemlösa, övergivna och på andra vis nödlidande katter, främst i Stockholmsområdet. Vi har inte någon lokal utan våra katter bor istället hos privatpersoner i jourhem tills de får permanenta hem. Vi är en så kallad No kill-förening, vilket innebär att vi inte avlivar friska eller behandlingsbara katter.

OBS! Viktig information!
Pga Coronavirusets utbredning ber vi er hålla er uppdaterade om allmänna rekommendationer och om ni tänkt besöka någon av våra katter, vänligen stanna hemma om ni är sjuka. Vi måste vara rädda om våra jourhem för katternas skull!

Har ni minsta förkylningssymtom ber vi er att följa rådet att stanna hemma och inte utsätta andra för smittorisk!


Månadens katt

Maj

Josef, den tandlösa lilla goa gubben….Josef gillar att gosa, leka och äta blötmat.
Mer om Josef


Nytt på hemsidan
2019
December
2020
Januari
Februari
Mars
April
Maj
– 200503 Tove uppdaterad
– 200508 Saga, Nelly och Snuffie uppdaterade
– 200509 Belz är åter bokningsbar
– 200509 Ny katt Musse
– 200510 Teddy, Josef, Tove uppdaterade
– 200517 Nya katter Flisan, Tusse, Cofye, Bamse Harry, Tarzan
– 200519 Ny katt Linus
– 200521 Ture uppdaterad
– 200523 Sweetiepie, Saska uppdaterad
– 200531 Ny katt Tjejen


Meddelande från sponsorer

I och med att Filmstaden beslutade att stänga sina biografer på obestämd tid så har vi tagit bort biobiljetten som en belöning i Bonusstegen. Vi på Sponsorhuset vill ändå att alla som vill stötta Akutgruppen ska bli belönade och har därför ersatt biobiljetten med en Trisslott. Akutgruppen får självklart upp till 50 kr per person som slutför Bonusstegen.

I dessa oroliga tider vill vi tipsa er om att ni på ett enkelt sätt kan stötta Akutgruppen när ni alla handlar på nätet. Över 600 butiker stödjer oss och allt som behövs är att du går via Sponsorhuset. Du som är gratis medlem på Sponsorhuset får också pengar tillbaka på alla dina köp. För alla er som vill lära sig Sponsorhuset så rekommenderar vi att ni går igenom deras Bonusstege. När ni är klara med dem 5 enkla stegen har ni stöttat Akutgruppen med 50 kr samtidigt som ni får en Trisslott. Stötta Akutgruppen och ta chansen att skrapa fram vinster här: https://www.sponsorhuset.se/akutgruppen/intro


Aktuella insamlingar

Babyboom

Nu börjar de dräktiga honorna komma. En del innan de föder, en del efteråt med skadade och sjuka ungar. 😿

Hjälp oss hjälpa! 🙏
Märk din gåva med ”babyboom”

Swish: 1236931729
Plusgiro: 58 84 73-9
Bankgiro: 727-2982

Tusen tack! Akutgruppen


Nytt i bloggen

Klicka på inlägget om du vill läsa mer.

15 juni

Den 15 juni i år (2020) börjar Jordbruksverkets nya djurskyddsregler för hund och katt att gälla. Med dem har kattägaren nu skyldighet att se till att deras katt inte kan fortplanta sig oplanerat. Eftersom en honkatt kan få omkring 120 ungar i sitt liv, och de får ungar och ungarna får ungar osv. är de … Fortsätt läsa 15 juni

Om katt och rökning

Katter drabbas lätt av problem med andningsvägarna och rökning (framför allt inomhus) kan orsaka astma och andra problem hos din katt. Utsätt inte din vän för detta utan avnjut istället din cigarett utomhus.

Läser in…

Något gick fel. Ladda om sidan och/eller försök igen.


Några av våra vackra kissar som söker nya hem. Läs mer om oss här