fbpx

En solskenshistoria! 🌞🐈💛

Vi fick larm om en katt med öronmĂ€rkning som gĂ„tt i minst ett halvĂ„r i ett stall i SkĂ„ne. Ingen har under denna tid kunnat tyda tatueringen. IstĂ€llet för att hon skulle fortsĂ€tta gĂ„ dĂ€r fick hon följa med ett gĂ€ng katter frĂ„n SkĂ„ne som skulle upp till Stockholm. Vi visste att om vi bara fĂ„r upp henne kommer det lösa sig. Katten var hos veterinĂ€ren med de kunde inte tyda tatueringen. Vi fotade tatueringen och lĂ€mnade över till vĂ„ra tatuerings-experter. Stort tack till Susanne Andersson som tydde tatueringenÂ đŸŒ·Â Nu visade det sig att tatueringen var oreggad men i 9 fall av 10 gĂ„r det Ă€ndĂ„ att hitta Ă€gare. En katt i samma idnr-serie kontaktades via djurid-registret och tillfrĂ„gades var hen mĂ€rkt sin katt. VeterinĂ€rkliniken kontaktades sedan för att fĂ„ reda pĂ„ Ă€gare via deras journalsystem. Det visade sig vara Smulan som försvann i maj! Chockad Ă€gare som trodde Smulan var död och att id-mĂ€rkningen var registrerad….fĂ„r imorgon hem sin katt!Â đŸ˜»Â Smulan fĂ„r Ă„ka ned med en av Akutgruppens volontĂ€rer 🚗 hem till sin familj i SkĂ„ne. Smulan blev Ă€ven chippad av Akutgruppen.

â—ïžđŸ’ĄKontrollera att din katts idmĂ€rkning/chip verkligen Ă€r registrerat och med aktuella och synliga kontaktuppgifter. Vi rekomenderar att alltid ha sin katt registrerad i DjurID.se ( Svenska Kennelklubbens register) dĂ„ det Ă€r det register Polis och veterinĂ€r i regel endast söker i. DjurID ingĂ„r Ă€ven i Europetnet om din katt smiter utomlands. DjurID tar en liten engĂ„ngsavgift vilket innebĂ€r att de har ett bĂ€ttre register med fler sökfunktioner inkl journr dygnet runt. SĂ€rskilt om din katt Ă€r örontatuerad Ă€r det extra viktigt dĂ„ det Ă€r vĂ€ldigt svĂ„rt att söka pĂ„ otydliga tatueringar i Sveraks register. Vi rek ocksĂ„ att Ă€ven chippa om öronmĂ€rkt dĂ„ tatueringar kan vara svĂ„ra att tyda.

Kontrollera hĂ€r, gĂ„ in under ”sök katter”:
www.djurid.se

Misty som egentligen heter Smulan.

Kommentera

Denna webbplats anvÀnder Akismet för att minska skrÀppost. LÀr dig hur din kommentardata bearbetas.

Blog at WordPress.com.